Trina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 8/2014
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

16.1.2020
Ihana Trina! Tammikuussa Trina sai suomalaisia vieraita ja voi, miten innoissaan se oli näiden tarjoamista herkuista.

Se loikki ja pomppi ja samaan aikaan kävi napsimassa herkut parempaan talteen. Lähellä oleminen selvästi kuitenkin vähän jännitti sitä, sillä välillä piti ottaa hiukan etäisyyttä ja ravistella jännitystä pois, eikä lähelle vielä ihan uskaltanut jäädä. Lisäksi häkin ulkopuolelle kuikuilemaan tullut vieras koira sai luvan lähteä lätkimään. Tämä on varsin tavallista, kun koira on kierroksilla jostain, joten varsinaisia johtopäätöksiä koiran luonteesta siitä on vaikea tehdä. Trina on hyväntuulinen ja positiivinen koira, joka todella ansaitsisi päästä jo kotiinsa.

Viipurin koirat - Trina 23.2.2020Viipurin koirat - Trina 5.1.2020

18.10.2019
Pörröinen Trina on iloinen tyttö. Tarhalla vietetyt vuodet ovat tehneet siitä vähän varovaisen, mutta silti se on hyvin ilahtunut ihmisistä.

Trina on asunut tarhalla jo pian viisi vuotta. Se on todella pitkä aika koiran elämässä. Tarhaelämä jättää aina jälkensä, sillä ympäristönä se on koirille stressaava eikä ihmisseuraa ole koskaan niin paljon tarjolla kuin koirat kaipaisivat.

Trina etsii kotia rauhalliselta alueelta ja arkoja koiria ymmärtävän ihmisen luota. Ajan kanssa Trina oppii varmasti luottamaan omaan ihmiseensä, mutta luultavaa on, että vieraat ihmiset tulevat sitä aina jännittämään. Siksi Trina haluaa löytää ihmisen, joka on valmis hyväksymään sen juuri tällaisen: kauniina, vähän hukassa olevan tuntuisena tyttönä, jonka toisaalta tekisi mieli olla rohkea ja reipas, mutta toisaalta ujous voittaa silti usein.

Trina osaa olla luonteeltaan hieman kipakka toisia koiria kohtaan, joten Trina etsii kotia uroskoiran kaverina.

Jos harkitset kodin tarjoamista Trinalle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

21.4.2019
Trina on ihastuttava tyttö, joka innostui aitaukseen saapuneista vieraista ja tarjotuista herkuista.

Katso uusi video Trinasta:

Viipurin koirat - Trina 23.3.2019

30.12.2018
Trina on kaunis ja hauska koira - on kovin vaikea uskoa, että kukaan ei ole halunnut tarjota sille kotia.

Trina on yksi niistä koirista, joista olimme aivan varmoja, että se tulee jo pentuna löytämään kodin - onhan sillä hauska partanaama ja se oli hyvin reipas ja ihmisrakas tyttö. Nyt aikaa Trinan pentuajasta on kulunut jo neljä vuotta, ja Trina-rukka odottaa tarhalla yhä omistajaansa.

Vuodet ovat sen verran jättäneet Trinaan jälkensä, että se empii hieman silitettäväksi tulemista. Se juoksee kyllä aina erittäin innoissaan tervehtimään, mutta silitykset ovat alkaneet tuntua siitä jo asialta, jota pitää vähän harkita. Se on todella harmillista, sillä aiemmin Trina oli erittäin sosiaalinen ja rapsutuksia rakastava tyttö.

Uskomme, että omassa kodissa Trina kuitenkin oppii taas pian nauttimaan niistä rapsutuksistakin. Aikaa ja pitkäjänteisyyttä uudelta omistajalta kuitenkin vaaditaan, sillä on selvää, että vuosia tarhalle asuneelle koiralle muutto omaan kotiin on iso asia. Vaikka se onkin todellinen onnenpotku, saa ympäristön muutos koiran helposti aristelemaan aiempaa enemmän. Mutta ajan kanssa se kyllä menee ohi, kunhan koiraa sopeuttaa sen omassa tahdissa.

Trina on edelleen energinen tyttö, joka selvästi turhautuu, kun se joutuu elämään pienessä aitauksessa, jossa harvoin tapahtuu mitään erityistä. Trina turhautuminen näkyy tällä hetkellä siinä, että se herkästi kertoo toisille koirille asiasta. Käytös todennäköisesti rauhoittuu, kunhan Trina pääsisi stressaavasta tarhaympäristöstä kotiin. Varmuuden vuoksi emme kuitenkaan suosittele sitä samaan kotiin toisen narttukoiran kanssa. Leppoisa uroskoira kaverina olisi varmasti parasta, mitä Trinan uudessa elämässä voisi sitä odottaa.

Trina etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä. Koska se suht mielellään käyttää ääntään, suosittelemme kodiksi omakotitaloa. Oma piha auttaa myös hihnaan totuttelussa. Toivotaan, että tuleva vuosi olisi vihdoin Trinan viimeinen vuosi tarhalla!

21.10.2017
Hauskannäköinen partanaama Trina seisoo vesisateessa ja odottaa oman kodin kutsua. Lämpöinen koti on Trinan toiveena ensimmäisellä sijalla.

Lieneeköhän kauniiseen Trinaan eksynyt tippa airedalenterrieriä. Punertava karva kihartuu kauniisti ja koko olemus on hyvin terrierimäinen. Trina on nyt kolme vuotta, ja se on ehtinyt viettää tarhalla käytännössä koko ikänsä.

Trinan taustasta ei ole tietoa, mutta tarhalle tyttö oli päätynyt kuitenkin jo pentuna. Nuorena Trina oli reipas ja rohkea ihmisiä kohtaan. Nykyään se on muuttunut varovaisemmaksi: Trina tulee kyllä luokse ja antaa vähän koskea, mutta ei jää enää silitettäväksi. Ihmiskontaktien puute tekee joistakin koirista varovaisia, vaikka pentuina ne olisivat olleet rohkeita. Tarhalla koiria on valitettavan paljon ja ihmisiä puolestaan harmillisen vähän.

Trina vaikuttaa hieman stressaantuneelta tarhaolosuhteista. Koiratarhalla ei ole omaa rauhaa, vaan koirat joutuvat sietämään jatkuvaa hälinää. Kun yksi koirista aloittaa haukkumisen, herkästi lähistöllä olevat koirat lähtevät mukaan. Meteli onkin välillä korvia huumaavaa. Omaa tilaa ei ole, jossa juosta kunnolla ja purkaa stressiä liikkumiseen. Trinankin aitaus on pieni. Liikuntaympyrä kiertää kopin takaa, pienen etupihan kautta ja taas kopin taakse. Joten ei ole ihme, että välillä koirat tarhalla stressaantuvat. Trina unelmoikin reippaista ulkolenkeistä oman rakkaan ihmisensä kanssa.

Trinalla on havaittavissa hieman dominoivaa luonteenpiirrettä, mikä ilmenee toisten koirien pitämisellä järjestyksessä. Tarhan stressavat olosuhteet varmasti kärjistävät käytöstä, mutta tästä syystä Trinaa ei kuitenkaan suositella toisen narttukoiran kaveriksi. Kaverina voisi ajatella hyvähermoista urosta tai sitten elämää ihan talouden ainoana koirana. Koti voisi sijaita enemmän rauhallisemmalla seudulla kuin kaupungin hektisessä elämänmenossa. Trinalle etsitään jo aiempaa koirakokemusta omaavaa kotia.

8.4.2016
Trina on edelleen iloinen ja vauhdikas tyttö, josta kasvaa aina vain kauniimpi koira. Kukahan huomaisi tämän ihanan tytön?

Trinalla riittää vauhtia ja intoa joka tilanteeseen. Ihmiset ovat sen mielestä parasta – tai ainakin ihmisen taskussa olevat herkut! Se juoksee tervehtimään jokaisen tarhassa vierailevan, eikä tiedä miten päin olisi. Se olisi kovasti aina lähdössä ihmisten mukaan ulos tarhasta. Voi kumpa joskus saisimmekin ottaa sen mukaamme ja kertoa tytölle oman kodin odottavan sitä Suomessa. Täysin vieraita ihmisiä se saattaa kuitenkin hieman jännittää, eihän se tarhalla ole päässyt tottumaan siihen, että kyläilijöitä tulee ja menee.

Trina asustaa tällä hetkellä muiden samanikäisten koirien kanssa samassa tarhassa, jossa vauhtia riittää. Lähes kaikki tässä tarhassa asustavat koirat ovat todella sosiaalisia, joten nuorilla koirilla tulee välillä hiukan kinaa ihmisten huomiosta. Trina toivookin, ettei sen enää kauaa tarvitsisi kilpailla muiden kanssa huomiosta, vaan se saisi oman ihmisen, jota rakastaa koko koiran sydämestään.

Muistathan, että Trina on asunut lähes koko ikänsä tarhalla, joten kaikki kotikoiran tavat tulee opettaa tytölle kärsivällisesti. Trinalle esimerkiksi sisäsiisteys on vieras asia, mutta fiksuna tyttönä se oppii sen ja muut kotikoiran taidot varmasti! Hihnakävelyn kanssa on myös opettelemista, koska neiti on niin kovin innoissaan lähdössä tutkimusmatkalle. Trina lupaa kyllä oppia kaikki tarvittavat taidot, kun vain joku antaa sille mahdollisuuden. 

Viipurin koirat - Trina 17.11.2016

4.4.2015
Trinasta on kasvanut hieno, ystävällinen ja kaunis tyttö. Luulisi, että joku tämän kaunokaisen haluaisi.

Trina on kasvanut huimasti sitten marraskuun, mutta parrakkaan ja pörröisen tytön tunnistaa helposti. Iloinen Trina on edelleen pentumaisen utelias ja menevä, mutta hienosti se osaa myös rauhoittua. Tyttö tulee innoissaan nuuhkimaan käsiä ja antaa siinä samassa pari pusua, mutta pian se onkin jo omissa puuhissaan pureskelemassa leluja ja risuja. Vaikka Trina ei olekaan enää mikään pikkupentu, toivoo tyttö kovasti, että joku siitä vielä kiinnostuisi ja tarjoaisi kodin mukavalle neidille.

Viipurin koirat - Trina 20.7.2015

30.11.2014
Trina on vauhdikas tyttö! Trina ei aikaile tai ujostele, vaan Trina on valmis uusiin seikkailuihin koska tahansa!

Trina on aikamoinen vauhtimimmi. Trinan seurassa ei aika tule varmasti pitkäksi, vaan Trina tulee hauskuuttamaan omistajaansa monenlaisilla yllätyksillä. Aina ne eivät tietysti ole ihan oikeasti ilahduttavia, mutta jos ymmärrät, että pennun omistajan elämään kuuluu joskus löytää lempikenkänsä uudelleen muotoiltuna tai pöydän jalat jyrsittynä, kuulisi Trina sinusta mielellään lisää!

Trina elelee nyt Irinan tarhalla lukuisien muiden pentujen kanssa. Trina rakastaa pentumaisia leikkejä toisten koirien kanssa, mutta reippaana tyttönä se varmasti sopii myös ainoaksi koiraksi. Trina on hyvin sosiaalinen tyttö niin toisten koirien kuin ihmistenkin kanssa.

Kevein perustein ei tietysti pidä Trinaa sen enempää kuin muutakaan koiraa adoptoida: Trina etsii vain sellaista omistajaa, joka on varmasti valmis sitoutumaan tytön kanssa elämiseen seuraavaksi yli kymmeneksi vuodeksi. Trinasta kasvanee keskikokoinen tyttö. 

Viipurin koirat - Trina 27.12.2014 & 3.1.2015

Viipurin koirat - Trina 29.11.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.