Reino

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2023
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

3.11.2023
Onnekas Reino löysi oman kodin Lappeenrannasta.

2.11.2023
Reino matkustaa pian omaan kotiin! Reino valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä ja kastroitavana.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Reinolta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

13.9.2023
Utelias Reino on ensimmäisten joukossa korvat höröllä ottamassa selvää tulijoista. Reino on iloinen ja ihmisistä kiinnostunut pentu, jonka pitäisi pian saada matkalippu omaan kotiin.

Anna-emo ja sen kuusi vastasyntynyttä pentua päätyivät rankkurin kyytiin Olshanikin (suom. Ahjärvi) kylästä Karjalankannakselta toukokuussa. Koiraperhe tuotiin Snezhannan tarhalle ja sijoitettiin alkuun eristyksiin, jotta pienillä ja rokottamattomilla pennuilla olisi paremmat mahdollisuudet selviytyä. Ihme kyllä, kaikki kuusi pienokaista voimistuivat voimistumistaan ja selviytyivät vaikeista olosuhteista huolimatta. Ihmisrakkaan Anna-emon ei ollut vaikea löytää tietänsä Suomeen, ja nyt jälkikasvu odottaa samaisen onnenpotkun osuvan kohdalle.

Pennuista yksi adoptoitiin paikalliseen kotiin, mutta jäljelle jäävä viisikko katselee yhä aitauksestaan toiveikkaana. Katraaseen kuuluvat tyttö Riimi ja pojat Reino, Remus, Riiko ja Rolf

Reino on sisaruksista reippaimpia. Kaunis Reino on alusta pitäen ollut utelias ja taustaansa nähden varsin reipas natiainen. Vieraiden sormien haistelu ja maistelu on kuulunut Reinon harrastuksiin jo ihan pikkupennusta lähtien. Vaikka Reino suhtautuu vieraisiin iloisesti, ei se ole saanut tottua kummoiseenkaan käsittelyyn ja siksi sylissä istuminen jännittää sitä. Reinossa on kuitenkin paljon potentiaalia reipastua, mutta omaan kotiin olisi päästävä pian, se on selvä.

Reinon emo Anna muutti vastikään Suomeen. Tarhalla ihmisiä hurmannut Anna taitaa olla entinen kotikoira, sillä kaikki asiat liikenteestä sisällä kodissa asumiseen sujuvat kuin vanhalta tekijältä. Ihmisrakaskin Anna on eikä pelkää vieraita. Tämä tosin kävi selväksi jo tarhalla.

Annan pennut ovat saaneet kuitenkin toisenlaiset eväät elämäänsä. Ne ovat joutuneet tarhalle jo aivan pieninä eivätkä ole nähneet aitaustansa pidemmälle. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Reino etsii kotia rauhalliselta alueelta, missä sille olisi tarjolla koirakaveri ja kotiuttamiseen huolellisesti panostava omistaja. Ensiviikot ovat varmasti Reinolle jännittävää aikaa, mutta omista ihmisistä Reino saattaa innostua jo hyvinkin pian.

Miksi koirakaveri sitten on niin tärkeä? Lisätietoa löytyy täältä.

Viipurin koirat - 28.7. & 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.