Sampo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2023
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Voi Sampo! Sampolla on nykyään ikioma koti ja ikioma ihminen. Sampon koti löytyi Pieksämäeltä.

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Sampo kävi tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Sampolta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

14.9.2023
Sampo lähettää terveisiä kotiin!

Viipurin koirat - Sampo 9.9.2023

9.8.2023
Sampo kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

19.7.2023
Sampo on iloinen, ihmisiin uteliaasti ja ystävällisesti suhtautuva pentu. Pentueensa sirokokoisin Sampo toivoo pikaista pääsyä Suomeen.

Elettiin huhtikuun loppupuolta, kun Elena sai tiedon Streltsovossa (suom. Hotokka) asuvista, kipeästi paikkaa tarvitsevista pikkupennuista ja niiden emosta. Kun Elena pääsi paikalle, odotti häntä viisi pentua ja niiden varovainen, huolestunut emo. Surullista kyllä, pentueen kuudes sisarus oli kuollut hetki ennen Elenan saapumista. Se oli seurannut emoaan ja hukkunut läheiseen järveen.

Emo asui ulkona ja paikalliset asukkaat ruokkivat sitä. Pentuja se oli saanut tasaisin väliajoin, mutta sen sijaan että kukaan olisi yrittänyt pelastaa niitä turvallisempaan paikkaan, ne jätettiin aina vaille apua - tai sitten apu tuli liian myöhään. Eräs lähistöllä asuva mies kävi nimittäin systemaattisesti keräämässä emon syyttöminä maailmaan syntyneet pennut ja hukutti ne. Elenalle eräs lähistöllä asuva ihminen kertoi emon asuneen seudulla useita vuosia ja sen olleen tiineenä lukemattomia kertoja. Hän arveli miehen hukuttaneen yli sata pentua. Tällä kertaa apua pyydettiin oikeaan aikaan oikealta ihmiseltä, ja vaikka se tulikin yhdelle tämän pentueen pennuista liian myöhään, ei emo eivätkä nämä pennut kohtaa loppuaan tämän miehen käsissä.

Kunpa jäljellä oleva viisikko pääsisi pienestä aitauksestaan pian eteenpäin, kohti omia koteja, ettei niiden pelastunut elämä valuisi hukkaan koiratarhan syövereissä.

Pentukatraan viisi suloista pentua ovat nimeltään SammySia, Sampo, Sigrid ja Sylvia.

Satojen koirien häkkirivistössä elää pieni Sampo yhdessä sisarustensa kanssa. Ihmisten saapuminen saa Sampon kovin iloiseksi ja riemu on vieläkin suurempi, kun aitaukseen astuu sisälle. Pentujen aitaus ei ole iso ja helteisenä päivänä ilma tuntuu raskaalta ja tukahduttavalta. On Sampon vuoro päästä ulos kävelylle ja kuvattavaksi. Paikoillaan ei poika malttaisi millään pysyä, mutta kun valjaat on säädetty sopiviksi kulkee hentoinen pentu sylikyydillä tarhalta helposti ulos.

Sampo on sisarustensa tavoin ihmeissään uudesta ympäristöstä ja katselee epävarmana ympärilleen. Se kuitenkin reipastuu äkkiä, kun huomaa lähistöllä kulkevat aikuiset koirat. Sampo juoksee niiden perään, saa lisää rohkeutta ja lähtee sitten pieni häntä heiluen nuuskuttamaan tien vartta. Sampo osoittautuu reippaammaksi kulkijaksi kuin mukana olevat siskot, ja se uskaltaa ihmisen kanssa kaksin kulkea pidemmällekin. Ihmiset ovat Sampon mielestä kivoja, mutta sisarustensa tavoin se on hiukan tottumaton käsittelyyn ja varusteisiin, mutta suoriutuu silti hyvin elämänsä ensimmäisestä hihnakävelystään. 

Koska sisarukset ovat syntyneet ulos ja ulkona vietettyjen viikkojen jälkeen muuttaneet koiratarhalle, ei niillä luonnollisestikaan ole kokemuksia kotikoiran elämästä. Sisätiloissa asuminen on uutta, ulkoiluvarusteet outoja ja hihnassa kulkeminen jännittävää. Näihin asioihin moni, varsinkin reippaampi pentu tottuu melko nopeasti, mutta erityisen paljon ihmeteltäviä asioita löytyy kodin ulkopuolelta. Pennut eivät ole tottuneet kaupungin vilinään ja niille etsitään koteja rauhallisemmalta alueelta. Asuinmuodoksi käynee mikä vain, asuinympäristöllä on suurempi merkitys. Moni kaipasi sisarustensa tukea ja hätääntyi joutuessaan liian kauas muista. Ensisijaisesti pennuille etsitään koirakaverellisia koteja, sillä lajitoverin tarjoamaa turvaa ja tukea ei ihminen pysty millään korvaamaan. 

Sampo on valmis matkustamaan Suomeen syyskuun alussa. Sampo kastroidaan ja tautitestataan ennen Suomeen matkustamista.

Miksi koirakaveri on niin tärkeä monelle pentuaikana tarhalle joutuneelle koiralle? Lue lisää täältä: https://viipurinkoirat.fi/miksi-niin-harva-koira-annetaan-ainoaksi-koira...

Viipurin koirat - Sampo 15.6. & 30.6.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.