Dzessi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Pirkanmaan seutu, Suomi

30.10.2021
Dzessikin pääsi seuraamaan siskojensa esimerkkiä ja muuttamaan Suomeen. Uusi ympäristö ujostuttaa Dzessiä vielä kovasti.

Ennen lähtöä Viipurin Koirat testasi Dzessin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Dzessin yhtesyshenkilönä toimii Saila.

16.10.2021
Dzessi pääsi ensimmäistä kertaa hihnakävelylle tarhan ulkopuolelle:

Viipurin koirat - Dzessi 10.10.2021

25.9.2021
Dzessin siskot lähtivät Suomeen ja Dzessi puolestaan muutti Snezhannan tarhalle odottamaan, että koittaisi sen vuoro kiivetä Suomeen matkustavan rekan kyytiin.

Ennen muuttoa Dzessi sterilisoitiin Viipurin Koirien ja oman suomalaisen kummin tuella.

1.9.2021
Kai jossakin on ihminen, joka pitäisi juuri tällaisesta vähän varovaisesta mustasta koiratytöstä? Sitä Dzessi kovasti toivoo!

Mikä ihana musta koiraperhe. Dzessin ja sen sisarusten emo on entinen kotikoira, joka synnytti pennut teollisuuskiinteistön alueella Kamennogorskissa. Tarhanpitäjä Margarita haki emon ja pennut turvaan, kun ne uhattiin myrkyttää. Kuudesta pennusta yksi poika ja yksi tyttö ovat onnistuneet löytämään kodin Venäjältä, samoin emo, ja jäljellä on neljän tytön katras: Deizi, Dora, Dzein ja Dzessi. Viimeisissä kuvissa näkyvä pentujen emo on reipas, fiksu ja ihmisrakas, joten jälkeläisiin on epäilemättä periytynyt samoja hyviä ominaisuuksia.

Dzessi sisaruksineen on niin samasta puusta veistetty, että eroja on vaikea löytää varsinkin kun emme ole itse päässeet tapaamaan tyttöjä tarhalla. Dzessi on sisaruksista pienikokoisin, mustin (pienin valkoinen kaulus) ja muita arempi. Se ei kuitenkaan pelkää tuttuja ihmisiä, kuten Margaritaa. Jos siis kotonasi on koiranpennun mentävä tyhjä tila, tunnet lenkkipolkujen kutsun ja olisit valmis kulkemaan Dzessin rinnalla, kun se tutustuu maailman ihmeisiin, tämä tyttö olisi taatusti kiinnostunut kuulemaan sinusta lisää! Elämä koiranpennun kanssa tarkoittaa tietysti myös oppitunteja sisäsiisteydessä ja yksinolossa, ehkä pureskeltuja matonnurkkiakin, mutta Dzessi varmasti palkitsee nämä vaivat elinikäisellä ystävyydellä.

Pennut on rokotettu ja madotettu Viipurin koirien tuella. Dzessi sterilisoidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.