Taiga

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 20 kg)
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 1/2023

4.9.2023
Taiga sai kodin Espoosta.

27.7.2023
Iloinen ja energinen Taiga etsii aktiivista omistajaa. Olisitko sinä se, joka lähtee valloittamaan metsäpolut, peltojen laidat ja järvien rannat ihanan Taigan kanssa? 

"Moi vaan, täällä Taiga! Lempinimeltäni olen Puikku, mikä tarkoittaa puikulaa, kun olen kuulemma sen mallinen. Oikeasti olen kyllä pitkäjalkainen ja siro. Olen äärimmäisen kiltti, reipas ja fiksu sekä todella kauniskin vielä. Olen ollut jo pian kotihoidossa puoli vuotta, enkö jo ansaitsisi omaa kotia?

Harrastuksiini kuuluu perhosten pyydystäminen, oravien vahtiminen, kavereiden kanssa painiminen ja reipas lenkkeily. Välillä kuulemma olen liiankin reipas lenkkikaveri hoitoäiskän mielestä; käsi venyy metrin lenkin aikana, mutta minkäs sille mahtaa, kun on niin kivaa ja paljon hajuja mitä haistella! Olen myös aikamoinen aamuvirkku: vähän täytyy käydä aamuyöstä herättelemässä talon väkeä josko olisi jo aamu-ulkoilun aika. Uskon kyllä, kun minulle sanotaan, että mene vielä nukkumaan. Mutta kun sitä energiaa olisi vaikka muille jakaa! 

Kuulemma olen aika mutkaton koira nykyään, kun olen saanut pahimman arkuuden karisteltua pois. Kyllä oli yhtenä päivänä hoitoäiskä ylpeänä, kun olin selälläni nurmella ja annoin rapsuttaa masusta. Se jos mikä on iso luottamuksen osoitus! Hoitoäiskä kehuu kovasti, kuinka olenkin rohkaistunut ja joka päivä rohkaistun enemmän ja enemmän! Yöllä tykkään ryömiä sänkyyn hoitoäiskän viereen nukkumaan. Osaan myös rauhoittua sisällä, kunhan saan tarpeellisen määrän liikuntaa ja aktivointia. Lempiruokani on maksalaatikko ja juusto. Voi juku mitä makuelämyksiä olenkaan saanut täällä Suomessa, tai vienyt pöydiltä, miten sen nyt sitten haluaa ottaa. Ruoka kun on minulle niin tärkeää. Pystyn kyllä vaikka jakamaan kupin toisen koiran kanssa.

Uiminen on myös kivaa, ja silloin tällöin karkaankin omatoimisesti uinnille. Mutta jos ihminen vie hihnassa uimaan, niin enhän minä silloin veteen mene. Kuulemma huumoria minun kanssa täytyy olla, pentumainen honkkeli kun vielä olen. Vielä pitäisi harjoitella mm. sitä, ettei saisi hyppiä vasten tai että kengät ei ole puruleluja. 

Koirakaverit ovat minulle tärkeitä, vaikka en enää niin paljon tukeudu toisiin kuin alkuaikoina. Toivoisin kuitenkin, että uudessa kodissani olisi koirakaveri."

Energisen Taigan kotihoitokuulumiset näet myös uudelta videolta:

Viipurin koirat - Taiga kotihoidossa 07/2023

27.5.2023
Taiga on rohkaistunut kovasti ja olisi jo valmis kotikoira! Taiga on elämäniloinen ja energinen koira, rakenteeltaan hoikka ja kooltaan varsin kompakti.

Taiga voisi sopeutua myös kerrostalossa asumiseen, kunhan sillä on toinen koira kaverina. Taiga ei juuri koskaan hauku eli se on varsin hiljainen koira. Luonteeltaan se on kovin ihmisrakas, mutta Taiga osaa arvostaa myös omaa rauhaa eli ei ole koko ajan seuraamassa perässä joka paikkaan.

Ulkona Taiga tykkää olla pihatouhuissa mukana. Taiga rakastaa vettä ja onpa se pari kertaa lähtenytkin omin luvin uintireissulle. Onneksi Taiga on niin oman lauman perään, että se ei lähde kauas ja tuleekin heti kutsuttaessa takaisin pihaan. Lenkillä se menee reippaasti eteenpäin eikä ihmiset, autot tai muut vastaantulevat asiat pelota sitä enää yhtään.

Herkuilla Taiga on helposti motivoitavissa ja oppii nopeasti uusia asioita. Taiga tykkää lelujen noutamisesta ja on siinä jo aika hyvä. Vieraita ihmisiä Taiga ensin vähän tutkailee turvallisen matkan päästä, mutta kun ihminen on todettu harmittomaksi, menee Taiga haistelemaan ja saattaa jopa antaa rapsuttaakin.

16.4.2023
Taigalle lisättiin uusia kuvia sekä uusi video:

Viipurin koirat - Taiga ja Vilja kotihoidossa 11.4.2023

29.3.2023
Taiga-kaunokainen oppii koko ajan lisää kotikoiran taitoja. Se rakastaa reipasta ulkoilua ja koirakavereiden kanssa leikkimistä.

Taiga on reipastunut kotihoidossa ja arki tämän kaunokaisen kanssa rullaa mukavasti. Taiga ei enää jännitä kosketusta ja on rentona, kun sitä silittää. Se on myös uskaltautunut ottamaan parilta vieraalta ihmiseltä herkkuja ulkona. Taiga tulee nykyään hienosti ulkona pyynnöstä luokse ja sisälle. 

Taigan hoitopaikassa on useampi koirakaveri. Taiga tulee hienosti myös vieraiden ja pientenkin koirien kanssa toimeen ja sen mieluisin leikkikaveri nykyään onkin naapurissa asuva terrieri. Joka päivä Taigassa nähdään hienoa kehitystä ja se saa rohkeutta lisää. Kotihoitaja toteaakin, että Taiga on kerrassaan upea koira.

Taiga etsii liikunnallista, koirakaverillista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

21.2.2023
Taigan kanssa on edistytty hoitopaikassa kivasti. Tämä liikunnallinen tyttö etsii koirakaverillista kotia rauhalliselta alueelta.

Valjaiden pukeminen sujuu jo hyvin eikä ovista kulkeminenkaan ole yhtään niin pelottavaa. Kotona pystytään jo ottamaan rennosti ja ulkona tutkimaan kaikki heinänkorret sekä leikkimään. Äkkinäiset liikkeet vielä pelottavat, silloin Taiga juoksee keittiön pöydän alle. Koirakaverit ovat tärkeitä Taigalle, se ei uskalla yksin tulla esimerkiksi sohvalle tai sänkyyn vaan tarvitsee koirakaverin tuomaan tukea.

Taiga jännittää kosketusta: kun sitä silittää, se jähmettyy paikalleen. Kotona Taiga ei säiky vieraita ihmisiä sen kummemmin kuin omiakaan ihmisiä; jos kaikki ovat rauhassa paikallaan, se tulee uteliaasti haistelemaan ja nuolemaan käsiä. Yksinolot ovat sujuneet hyvin, toki pieniä pentumaisia tihutöitä on tullut tehtyä. Taiga on myös sisäsiisti.

Taiga on erittäin reipas ulkoilija, se jaksaa juosta pitkiäkin lenkkejä. Taiga myös vaatii liikuntaa: liikunnan puutteesta siitä tulee levoton, eli sohvankoristetta siitä ei saa. Ulkona kauempana olevat ihmiset ja autot eivät pelota, mutta jos ne tulevat läheltä pitää mennä pientareelle turvaan niin pitkälle kuin hihnassa pääsee. Kun tilanne on ohi, Taiga jatkaa matkaa niin kun mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Taigalla on tällä hetkellä korkeutta 55 cm ja painoa 17 kg.

18.2.2023
Taigalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Taiga kotihoidossa 14.2.2023

6.2.2023
Taigan kanssa edetään hoitopaikassa pienin askelin. Ulkoilu sujuu hienosti, mutta ihmisen kosketus on tytölle vielä jännittävä asia. Katso Taigan videoterveiset kotihoidosta!

Taiga jännittää sisällä enemmän kuin ulkona. Lenkkeily sujuu oikein mainiosti, kun vain saadaan vermeet päälle ja päästään ovista ulos. Pelottavinta Taigalle on ihmisen kosketus. Tyttö tulee haistelemaan, mutta ei vielä tohdi rapsuteltavaksi. Yöt se nukkuu jo sängyn vieressä taljan päällä lattialla ja uskaltaa liikkua sisällä kodissa. Se uskaltaa olla myös sohvalla rauhassa, vaikka sisällä ihmiset liikkuvat.

Taiga hieman irvistelee ja yrittää häätää muita koiria pois, kun on ruokaa tarjolla. Muuten tyttö tukeutuu paljon hoitopaikan muihin koiriin. Myös hoitopaikan lampaisiin Taiga on suhtautunut rauhallisesti.

Taiga etsii rauhallisessa ympäristössä sijaitsevaa ja koirakaverillista kotia, jossa se saa rohkaistua omaan tahtiinsa.

Viipurin koirat - Taiga kotihoidossa 5.2.2023

27.1.2023
Taigaa onnisti ja se muutti Suomeen! Taiga odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Pälkäneellä.

23.1.2023
Taiga kävi tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) osalta negatiiviset. Taigalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

22.11.2022
Taiga on siirtynyt jokin aika sitten sisaruksineen Snezhannan tarhalle, missä se nyt odottelee mahdollisuutta päästä Suomeen suuntaavan kuljetuksen kyytiin.

Taiga pääsi kanssamme hihnakävelylle tarhan ulkopuolelle. Hihna oli sille uusi ja jännittävä asia. Kovin montaa askelta Taiga ei uskaltanut ottaa ja aika käytettiinkin melkein kokonaan ympäristön tarkkailuun joko istuen tai maaten. Taiga on sittemmin päässyt vapaaehtoisten kanssa toistamiseen harjoittelemaan hihnassa olemista. Taiga on kovin kaunis mutta varovainen tyttö. Se kuitenkin ilahtuu ihmisistä, mutta ei uskalla noin vain luottaa vieraisiin.

Kunpa Taiga saisi mahdollisuuden omaan kotiin nyt vielä kun se on pentu. Taigan veli Topa muutti Suomeen hoitopaikkaan reilu viikko sitten ja alkujärkytyksen jälkeen veli on reipastunut hienosti. Taigallakin voisi olla vielä hyvät mahdollisuudet reipastumiseen, mutta siihen tarvitaan se yksi ihminen, joka haluaa tyttöä auttaa.

Viipurin koirat - Taiga & vapaaehtoiset 11/2022

26.9.2022
Tapasimme Taigan elokuussa ja uudelleen syyskuun loppupuolella. Taiga on toistaiseksi kovin ujo ja ihmisiin tottumaton.

Taiga sisaruksineen on poimittu talteen ulkoa. Pentue on peräisin Pesotshnojen kylästä Suomenlahden rannalta, karjalan kannakselta. Niiden emo on arka ja ihmisiin tottumaton, eivätkä pennutkaan oppineet luottamaan ihmisiin sen kanssa asuessaan. Olgan piha-aitauksessa ne ovat nyt asuneet elokuun alusta saakka. 

Pentueen tyttöjä ovat Taia, Taiga, Tama ja Tuuki. Pojat ovat nimeltään Topa ja Tarasik.

Tähän sisarussarjaan kuuluu yhteensä kuusi pentua. Harmaat ovat reippaampia, laikukkaisiin on lorahtanut joukkoon melkoinen määrä ujopiimää. Olga kertoo, ettei musta-valkoinen Taiga tule vapaaehtoisesti siliteltäväksi, eikä viihdy sylissä. Kun menemme aitaukseen Taiga vetäytyy turvalliseen koloon ja tarkkailee meitä piilostaan. Saamme sen napattua syliin valokuvia varten.

Taigalla on elämässään vielä paljon opeteltavaa ja sen mahdollisella kodilla paljon luottamusta rakennettavana. Taiga tarvitsee kodin, jossa on reipas koirakaveri näyttämässä mallia. 

Näiden pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin on jäänyt tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Taigan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Taiga 13.8. & 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.