Taiga

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 1/2023
Sijainti: Pälkäne, Suomi

21.2.2023
Taigan kanssa on edistytty hoitopaikassa kivasti. Tämä liikunnallinen tyttö etsii koirakaverillista kotia rauhalliselta alueelta.

Valjaiden pukeminen sujuu jo hyvin eikä ovista kulkeminenkaan ole yhtään niin pelottavaa. Kotona pystytään jo ottamaan rennosti ja ulkona tutkimaan kaikki heinänkorret sekä leikkimään. Äkkinäiset liikkeet vielä pelottavat, silloin Taiga juoksee keittiön pöydän alle. Koirakaverit ovat tärkeitä Taigalle, se ei uskalla yksin tulla esimerkiksi sohvalle tai sänkyyn vaan tarvitsee koirakaverin tuomaan tukea.

Taiga jännittää kosketusta: kun sitä silittää, se jähmettyy paikalleen. Kotona Taiga ei säiky vieraita ihmisiä sen kummemmin kuin omiakaan ihmisiä; jos kaikki ovat rauhassa paikallaan, se tulee uteliaasti haistelemaan ja nuolemaan käsiä. Yksinolot ovat sujuneet hyvin, toki pieniä pentumaisia tihutöitä on tullut tehtyä. Taiga on myös sisäsiisti.

Taiga on erittäin reipas ulkoilija, se jaksaa juosta pitkiäkin lenkkejä. Taiga myös vaatii liikuntaa: liikunnan puutteesta siitä tulee levoton, eli sohvankoristetta siitä ei saa. Ulkona kauempana olevat ihmiset ja autot eivät pelota, mutta jos ne tulevat läheltä pitää mennä pientareelle turvaan niin pitkälle kuin hihnassa pääsee. Kun tilanne on ohi, Taiga jatkaa matkaa niin kun mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Taigalla on tällä hetkellä korkeutta 55 cm ja painoa 17 kg.

18.2.2023
Taigalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Taiga kotihoidossa 14.2.2023

6.2.2023
Taigan kanssa edetään hoitopaikassa pienin askelin. Ulkoilu sujuu hienosti, mutta ihmisen kosketus on tytölle vielä jännittävä asia. Katso Taigan videoterveiset kotihoidosta!

Taiga jännittää sisällä enemmän kuin ulkona. Lenkkeily sujuu oikein mainiosti, kun vain saadaan vermeet päälle ja päästään ovista ulos. Pelottavinta Taigalle on ihmisen kosketus. Tyttö tulee haistelemaan, mutta ei vielä tohdi rapsuteltavaksi. Yöt se nukkuu jo sängyn vieressä taljan päällä lattialla ja uskaltaa liikkua sisällä kodissa. Se uskaltaa olla myös sohvalla rauhassa, vaikka sisällä ihmiset liikkuvat.

Taiga hieman irvistelee ja yrittää häätää muita koiria pois, kun on ruokaa tarjolla. Muuten tyttö tukeutuu paljon hoitopaikan muihin koiriin. Myös hoitopaikan lampaisiin Taiga on suhtautunut rauhallisesti.

Taiga etsii rauhallisessa ympäristössä sijaitsevaa ja koirakaverillista kotia, jossa se saa rohkaistua omaan tahtiinsa.

Viipurin koirat - Taiga kotihoidossa 5.2.2023

27.1.2023
Taigaa onnisti ja se muutti Suomeen! Taiga odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Pälkäneellä.

Taigan yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

23.1.2023
Taiga kävi tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) osalta negatiiviset. Taigalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

22.11.2022
Taiga on siirtynyt jokin aika sitten sisaruksineen Snezhannan tarhalle, missä se nyt odottelee mahdollisuutta päästä Suomeen suuntaavan kuljetuksen kyytiin.

Taiga pääsi kanssamme hihnakävelylle tarhan ulkopuolelle. Hihna oli sille uusi ja jännittävä asia. Kovin montaa askelta Taiga ei uskaltanut ottaa ja aika käytettiinkin melkein kokonaan ympäristön tarkkailuun joko istuen tai maaten. Taiga on sittemmin päässyt vapaaehtoisten kanssa toistamiseen harjoittelemaan hihnassa olemista. Taiga on kovin kaunis mutta varovainen tyttö. Se kuitenkin ilahtuu ihmisistä, mutta ei uskalla noin vain luottaa vieraisiin.

Kunpa Taiga saisi mahdollisuuden omaan kotiin nyt vielä kun se on pentu. Taigan veli Topa muutti Suomeen hoitopaikkaan reilu viikko sitten ja alkujärkytyksen jälkeen veli on reipastunut hienosti. Taigallakin voisi olla vielä hyvät mahdollisuudet reipastumiseen, mutta siihen tarvitaan se yksi ihminen, joka haluaa tyttöä auttaa.

Viipurin koirat - Taiga & vapaaehtoiset 11/2022

26.9.2022
Tapasimme Taigan elokuussa ja uudelleen syyskuun loppupuolella. Taiga on toistaiseksi kovin ujo ja ihmisiin tottumaton.

Taiga sisaruksineen on poimittu talteen ulkoa. Pentue on peräisin Pesotshnojen kylästä Suomenlahden rannalta, karjalan kannakselta. Niiden emo on arka ja ihmisiin tottumaton, eivätkä pennutkaan oppineet luottamaan ihmisiin sen kanssa asuessaan. Olgan piha-aitauksessa ne ovat nyt asuneet elokuun alusta saakka. 

Pentueen tyttöjä ovat Taia, Taiga, Tama ja Tuuki. Pojat ovat nimeltään Topa ja Tarasik.

Tähän sisarussarjaan kuuluu yhteensä kuusi pentua. Harmaat ovat reippaampia, laikukkaisiin on lorahtanut joukkoon melkoinen määrä ujopiimää. Olga kertoo, ettei musta-valkoinen Taiga tule vapaaehtoisesti siliteltäväksi, eikä viihdy sylissä. Kun menemme aitaukseen Taiga vetäytyy turvalliseen koloon ja tarkkailee meitä piilostaan. Saamme sen napattua syliin valokuvia varten.

Taigalla on elämässään vielä paljon opeteltavaa ja sen mahdollisella kodilla paljon luottamusta rakennettavana. Taiga tarvitsee kodin, jossa on reipas koirakaveri näyttämässä mallia. 

Näiden pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin on jäänyt tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Taigan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Taiga 13.8. & 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.