Taia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022

22.12.2022
Taia pääsi jouluksi omaan kotiin Hämeenlinnan seudulle.

4.12.2022
Taia on hoitopaikassa osoittautunut rohkeaksi ja kiltiksi tytöksi. Leikit koirakavereiden kanssa ovat Taian mielestä parhautta!

Lenkillä Taia kulkee oikein reippaasti ja vetämättä, välittämättä autoista tai muustakaan. Ensimmäisiä tavattuja vieraita ihmisiäkään se ei ole arastellut pahemmin.

Taia on näyttänyt oppivan sisäsiisteyden nopeasti. Vielä välillä tulee vahinkoja sisälle, mutta hienosti tyttö ymmärtää tehdä tarpeet ulos, kunhan vain pääsee sinne usein. Yksinolot ovat sujuneet koirakavereiden kanssa hyvin. 

Taia on sosiaalinen tyttö ja se leikkii hoitopaikan muiden koirien kanssa mielellään. Kuitenkin se osaa myös hyvin rauhoittua sisällä. Paitsi jos ohikulkijoita sattuu näkymään ikkunasta, silloin Taia kyllä ilmoittaa äänekkäästi, että teidät on muuten nähty!

Yksi asia Taian mielestä on aika voittamaton, ja se on ruoka. Jos hoitajien silmä välttää, saattaa Taia napata herkkupalat ihan omatoimisesti pöydältä. Muutoinkin Taiassa on nähtävissä pentumaista iloa ja intoa asioiden tutkimiseen. Siinä samalla on jotkin tavarat saattaneet saada vähän osumaa, mutta eikö sellainen kuulu pennun kanssa elämiseen? Taia etsii aktiivista omistajaa, joka tarjoaisi tälle ihanalle tytölle tekemistä ja kivaa yhdessäoloa! Kerrostalo asuinmuotona ei ole Taian listalla ykkösenä, sillä rappukäytävän kulkijoille saattaisi Taialla olla turhan paljon kommentoitavaa.

Viipurin koirat - Taia kotihoidossa 3.12.2022

25.11.2022
Taia muutti Suomeen! Taia harjoittelee kotikoiran eloa hoitopaikassaan Pälkäneellä.

Ennen Suomeen tuloa Taia sterilisoitiin. Se myös testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia. 

26.9.2022
Tapasimme Taian elokuussa ja uudelleen syyskuun loppupuolella. Kaunis hukkanen Taia on hiukan ujo ja joutuu miettimään hetken, luottaako vieraisiin vai ei.

Taia sisaruksineen on poimittu talteen ulkoa. Pentue on peräisin Pesotshnojen kylästä Suomenlahden rannalta, karjalan kannakselta. Niiden emo on arka ja ihmisiin tottumaton, eivätkä pennutkaan oppineet luottamaan ihmisiin sen kanssa asuessaan. Olgan piha-aitauksessa ne ovat nyt asuneet elokuun alusta saakka. 

Pentueen tyttöjä ovat Taia, Taiga, Tama ja Tuuki. Pojat ovat nimeltään Topa ja Tarasik.

Tähän sisarussarjaan kuuluu yhteensä kuusi pentua. Harmaat ovat reippaampia, laikukkaisiin on lorahtanut joukkoon melkoinen määrä ujopiimää. Vieraan sylissä on Taian mielestä jännittävää mutta se ei pyri karkuun ja antaa rapsuttaa. 

Taialla on elämässään vielä paljon opeteltavaa ja sen mahdollisella kodilla paljon luottamusta rakennettavana. Taia tarvitsee mielellään kodin, jossa on reipas koirakaveri näyttämässä mallia. 

Näiden pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin on jäänyt tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Taian ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Taia 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.