Skai

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2020
Tautitestattu: 1/2022

14.1.2022
Skai löysi kodin Valkeakoskelta.

Skai tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia. Ihomato (Dirofilaria repens) oli positiivinen. Skai aloitti lääkehoidon D. repensiin ennen Suomeen matkustamista.

Viipurin Koirat testasi Skain rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

7.11.2021
Skaille lisättiin video sivuille:

Viipurin koirat - Skai 7.11.2021

29.10.2021
Margaritan tarhalla asustava Skai on varustettu hauskalla ja persoonallisella ulkonäöllä. Tarhan lisäksi Skai on asunut myös kodissa, mutta joutunut nuoresta iästään huolimatta hylätyksi jo kahdesti.

Skain menneisyydestä tiedetään, että se syntyi ulos kodittomalle emokoiralle viime vuonna. Pennut päätyivät tarhalle ja suloinen Skai löysi lähes samantien oman kodin. Skain suruksi ja tarhanpitäjä Margaritan suureksi pettymykseksi perhe palautti Skain tarhalle puolen vuoden yhteiselon jälkeen. Mitään erityistä syytä ei ollut, koiraa ei vain enää tarvittu. Skain oli sopeuduttava jälleen tarhalle.

Skain tilanne alkoi näyttää jo valoisammalta, kun se adoptoitiin toistamiseen kotiin. Tällä kertaa Skai palautui paljon nopeammin, vain kuukausi siitä kun se oli haettu tarhalta oli perhe jo tuomassa sitä takaisin. Tällä kertaa syy hylkäämiselle oli perheen lapseen kohdistunut näykkäisy. Margarita itse epäilee omistajan kertomusta, sillä Skai on kuulemma hyvin kiltti ja tottunut tarhalla aikaansa viettäviin lapsiin. Voiko olla, ettei lapsi ollut osannut tulkita Skain hienovaraisia eleitä, kun se halusi tilaa? Niin tai näin, harvinaista ei ole sekään että erilaisia tekosyitä koiran hylkäämiselle keksitään sen varjolla, että hylkääminen olisi jollain lailla enemmän oikeutettu teko. Perheen kaasuttaessa tiehensä, oli Skai panikoitunut, itkenyt ja yrittänyt lähteä auton perään.

Margarita kuvailee Skaita ihmisrakkaaksi ja kiltiksi koiraksi, joka kuitenkin alkuun uusien tuttavuuksien kanssa on varovainen. Kunhan vieraisiin on tutustuttu paremmin, näyttää Skai hellyydenkipeän puolensa. Skai osaa kulkea hihnassa, mutta emme tiedä onko sille koskaan opetettu muita kotikoiran taitoja. Siksi tulevan omistajan on oltava valmis niitä Skaille lempeästi opettamaan. Skai on saanut kasvaa ja asua kodissa, joten ihan niin tynnyrissä kasvanut se ei toivottavasti ole kuin monet kanssaveljensä. Skai ei halua kokea enää yhtään hylkäämistä. Kun se seuraavan kerran astuu ulos tarhan porteista, täytyy sen olla viimeinen kerta.

Skai on keskikokoinen poika ja painoa sillä on arviolta noin 20 kiloa.

Emme ole itse tavanneet Skaita emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Skain ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.