Spark

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2016
Tautitestattu: 11/2022

11.12.2022
Ihana Spark löysi vihdoin oman ihmisen ja muutti Helsinkiin.

22.11.2022
Komea Spark on muutaman päivän kotihoidossa olon jälkeen osoittanut olevansa täysin valmis kotikoira. Kodin äänet tuntuvat olevan tuttuja ja sisäsiisteys hallussa.

Spark asustaa kotihoidossa kerrostalossa eikä ole hoitajan mukaan juuri päästänyt ääntäkään. Lyhyet yksinolot ovat myös sujuneet hyvin ja kuluneet pojalta lähinnä torkkuessa. Pieniä hoitotoimenpiteitä on harjoiteltu rapsutusten lomassa hyvällä menestyksellä, tosin peseminen ei tämän herran mielestä olisi ollut lainkaan välttämätöntä.

Spark tuntuu pitävän kovasti kaikista tapaamistaan ihmisistä lapsista aikuisiin. Spark soveltuisi varmasti monenlaisiin asumismuotoihin ja olisi mielellään myös omistajansa ainoa silmäterä.

18.11.2022
Vihdoin tuli ihmisrakkaan Sparkin vuoro päästä Suomeen! Spark jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

8.11.2022
Spark on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Sparkilta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

14.9.2022
Spark kirmaa vapaana peltomaisemissa ja juoksee vauhdilla sille rakkaaksi tulleen vapaaehtoisena käyvän miehen jalkoihin. Voi, miten onnelliselta se näyttääkään.

Tapasimme Sparkin jälleen elokuun lopulla. Tarhan läheiselle pellolle oli kerääntynyt vapaaehtoisia, jotka olivat tulleet ulkoiluttamaan koiria. Spark oli päässyt mukaan ja Sparkia ulkoiluttamaan tullut mies kertoi, että on käynyt Sparkin luona jo kahden vuoren verran. Spark jolkotteli iloisena muiden koirien joukossa ja kävi vuorotellen tervehtimässä ihmisiä, mutta selvästi kaikkein tärkein ihminen sille oli tämä kyseinen mies. Spark tuli sujuvasti toimeen muiden paikalla olleiden koirien kanssa, niin narttujen, urosten kuin pentujenkin. Vaikka eräs hihnassa ollut uros alkoi vähän ärisemään sille, Spark ei tästä provosoitunut vaan oli kuin ei olisi tätä huomannutkaan ja jatkoi matkaansa häntä iloisena heiluen.

Viipurin koirat - Spark 26.8.2022

25.8.2022
Spark rakastaa ihmisiä! Aitausrivistön perimmäisessä häkissä näkyy pari heiluvia mustia tassuja lähdön hetkellä. Ei, tämänkin pojan on vielä päästävä lenkille.

Spark heiluu ja hytkyy kun ihmiset astelevat hihna kädessään sen aitaukseen. Se lähtee innoissaan lenkille välittämättä ympärillään häkeissä haukkuvista koirista. Sparkilla on vain yksi suunta, ja se on ulos tarhalta. Oi, miten ihanalta tuntuukaan päästä jaloittelemaan ja haistelemaan uusia tuoksuja. Kuuma ja pitkä hellepäivä on taittumassa iltaan ja ilma viilentynyt. Kun oikein kovaa viipottaa eteenpäin, pieni tuulenvirekin tuntuu kasvoissa hyvältä. Lyhyen haistelun ja jaloittelun jälkeen Sparkista on mukavaa ihan vain jäädä viettämään aikaa ihmisen vierelle. Tämä poika tarvitsisi ihan oman hellittelijän, oma kodin ja oman ihmisen. Lähdön hetkellä Spark nousee vasten ja kietoo etutassunsa ympärille. Ei se haluaisi ilman ihmisiä jäädä, ei tietenkään. Joudumme jättämään haikeat hyvästit Sparkille ja pitkä päivä on tullut päätökseen.

Viipurin koirat - Spark 13.8.2022

2.6.2022
Löytyisikö reipasta, aikuista koiraa joka pärjäisi ilman koirakaveria? Löytyy, tässä hän on. Spark päätyi tarhalle useampi vuosi sitten omistajansa kuoltua.

Tapasimme Sparkin vuoden 2019 loppupuolella juuri sen saavuttua tarhalle. Sparkin omistaja oli kuollut ja koira päätynyt tarhalle. Aitauksen oven takana seisoi levottomasti liikehtivä, komea poika, jonka odottavainen katse ei päästänyt ihmisistä irti. Spark oli pakahtua onnesta eikä tiennyt miten päin olisi kuulunut olla, kun vihdoin sai ihmisiä luokseen. Spark suhtautui meihin hyvin luottavaisesti ensisekunneista lähtien eikä kirjaimellisesti halunnut päästää ihmistä tassuistaan kun sellaisen oli vihdoin käpäliensä väliin napannut. Aitauksen muut koirat sen sijaan joutuivat hiukan ahtaalle resursseja vahtivan Sparkin seurassa. Spark pääsi kanssamme myös muutaman kerran lenkille saaden kaivatun huilitauon ankeaan ja yksitoikkoiseen tarhaelämään.

Nyt, yli kahden ja puolen vuoden jälkeen, Spark asuu edelleen tarhalla. Kukaan ei ole halunnut ihmisrakasta poikaa omakseen. Snezhanna kertoo Sparkin olevan iloinen ja ihan kaikkia ihmisiä, myös miehiä, rakastava poika. Se on päässyt monia kertoja ulkoilemaan vapaaehtoisten kanssa ja välillä Spark saakin juosta sydämensä kyllyydestä vapaana läheisellä pellolla. Ulkoillessa Spark on tullut Snezhannan mukaan hyvin juttuun muiden koirien kanssa, mutta aitauksessa sillä on edelleen taipumusta resurssien vahtimiseen. 

Tullessaan tarhalle Spark oli nuori, mutta kuitenkin jo selvästi ihan aikuinen poika. Snezhanna arvelee, että vuosia Sparkilla olisi mittarissa ainakin viisi tai kuusi. Emme tiedä missä Spark on elämäänsä ennen tarhalle joutumista viettänyt, mutta kaikesta päätellen sillä on ollut ihminen, joka on kohdellut sitä hyvin. Voi olla, ettei Sparkilla ole kokemusta sisätiloissa asumisesta tai vaikka olisikin niin jotkin asiat vaativat siltI harjoittelua, esim. yksinolot ja sisäsiisteys. 

Omasta ihmisestä ja perheestä tulee Sparkille varmasti tärkeä. Koska Sparkilla on selvä taipumus resurssien vahtimiseen toisilta koirilta, on Spark varmasti onnellisimmillaan saadessaan koko perheen itselleen. Senpä vuoksi Spark luovutetaan vain ainoaksi koiraksi. Spark on niin reipas, että se saattaisi soveltua myös vilkkaammalle seudulle. Spark on isohko keskikokoinen ja painoa sillä on arviolta noin 30 kiloa. Emme tiedä mitä rotuja Sparkin perimässä on, mutta monien viipurilaisten geeneistä löytyy usein ripaus saksanpaimenkoiraa. Sparkin olisi jo korkea aika päästä sinne minne se kuuluu. Oman ihmisen vierelle.

Olemme tavanneet Sparkin yli kaksi vuotta sitten juuri sen saavuttua tarhalle. Luovutamme Sparkin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-aikuiskoti

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Spark 12.10.2019 & 9.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.