Dotty
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 12/2021
6.1.2021
Dotty sai kodin Turusta.
26.12.2021
Utelias Dotty valloittaa maailmaa hoitopaikassa pieni askel kerrallaan. Dotty etsii ymmärtäväistä ja koirakaverillista kotia, jossa osataan antaa pienelle tytölle aikaa reipastua omaan tahtiinsa.
Dotty on edistynyt muutaman päivän aikana hoitopaikassa reippaasti. Hän on hieman pelokas ja säikky, mutta erittäin utelias ja päivä päivältä rohkeampi. Kun hän reippailee asunnossa tutkimusretkellä, on sen jälkeen hyvä palata turvapaikkaan sohvalle. Viime päivinä sohvalla on kuitenkin tullut vietettyä vähemmän aikaa ja hoitopaikan koirakaverin kanssa on kiva viipottaa menemään muuallakin.
Koirakaverista Dotty saa paljon rohkaisua, esimerkiksi takapihalla juoksenteluun. Tulevassa kodissa tulisi siis olla koirakaveri näyttämässä mallia ja tuomassa turvaa. Muualla ulkona kuin takapihalla Dotty ei vielä ole uskaltanut oikein käydä – kuitenkin muutaman askeleen verran ja joka päivä hiukan enemmän. Dotty on nukkunut yöt hyvin hoitajan vieressä sängyllä. Dotty nauttii myös paljon rapsutuksista ja on niitä jo uskaltanut tulla pyytämään. Tarpeet hän tekee sisään sitä varten varatuille alustoille.
Tulevassa kodissa Dotty odottaa omistajalta kärsivällisyyttä ja ymmärtäväisyyttä, sillä Dottyllä voi mennä aikaa uusien asioiden ihmettelyyn ja oppimiseen. Dottyllä on kuitenkin paljon annettavaa tulevaisuudessa ja onhan hän myös todella söpö pieni toveri.
17.12.2021
Suloinen Dotty pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää.
Dotty tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).
Viipurin Koirat testasi Dottyn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.
6.12.2021
Kuka huomaisi Dottyn, tämän suloisen pienokaisen, joka niin mielellään muuttaisi jo omaan kotiin.
Liikkuva sterilointiklinikka toi syksyllä mukanaan Snezhannan tarhalle neljä pientä, kitukasvuista, ja pallovatsaista pentua. Pennut oli emoineen noukittu kyytiin Ozernoyen kylästä (ent. Lyykkylä). Pentujen emo sterilisoitiin, jotta sen ei enää koskaan tarvitsisi saattaa maailmaan ei-toivottuja pentuja, minkä jälkeen se kuljetettiin eräälle toiselle tarhalle odottamaan sen elämän suurinta onnenlykkäystä – omaa kotia. Suloinen sisaruskatras sen sijaan pääsi Snezhannan tarhalle turvaan.
Tarhalle saapuessaan Dahlian, Dottyn ja Dobin matoja täynnä olevat vatsat pullottivat pahasti samalla, kun niiden selkärangan luut törröttivät ja niiden langanlaihat jalat kannattelivat niiden painoa. Snezhanna valmistautui henkisesti pitkään taisteluun niiden pelastamiseksi, mutta monet matokuurit ja hyvä ruoka auttoivat, ja nyt pennut voivat alkaa etsiä omia kotejaan. Neljästä pennusta yksi sai kodin Venäjältä, mutta kolme on vielä kotia vailla. Dotty ja Dahlia odottavat ja palelevat tarhalla, mutta Dobi onnekkaana poikana pääsi tarhan eläintenhoitajan suojiin omaa kotia etsimään, ja saa kasvaa kodinomaisissa oloissa.
Dotty sisaruksiensa tapaan kaipaa kovasti omaan kotiin. Sen turkki ei tarhalla lämmitä tarpeeksi, eikä vähäiseksi jäänyt rasvakerroskaan auta asiaa. Lämpimästä kodista, omasta pedistä ja leluista se ei tiedä vielä mitään – nyt tutuksi on tullut vain tarhan kylmä lattia sekä koirakavereista saatava tuki, turva ja lämpö. Toivottavasti Dottya kuitenkin onnistaisi, ja se pääsisi kokemaan myös kaikki kotikoirana olon ilot – pitkät metsälenkit, oman ihmisen kainalossa köllöttelyt, rapsutukset, herkut ja luut. Muutto omaan kotiin tulee kuitenkin olemaan sille suuren suuri muutos. Kenties hieman jännittävä tai jopa pelottava. Tästä syystä Dotty etsiikin omistajaa, joka osaa antaa tälle paljon kokeneelle tytölle paljon aikaa, rakkautta ja kärsivällisyyttä. Uusien taitojen oppiminen voi kestää ja vaatia pitkää pinnaa sekä huumoria, mutta ajan kanssa ja positiivisen vahvistamisen avulla se oppii tarvittavat taidot varmasti.
Dotty on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa.
Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.
Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.