Jackson

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni (n. 3 kg)
Syntymäaika: 2014
Tautitestattu: 1/2022

10.4.2022
Jackson muutti omaan kotiin.

21.3.2022
Moi kaikki! Mun nimi on Jackson, kutsutaan myös nimellä Pikku-Jii. Kokoa mulla on 2,6kg, korkeutta ei kovin paljoa. Oon leikattu uros. Etsin omaa kotia.

Luonteeltani oon melko säyseä, kiltti pieni poika. Varsinkin tuttua ihmistä kohtaan. Mut vieraat ihmiset saa mut murisemaan - varsinkin ne, jotka koettaa koskea muhun. En oo ihan hiljainen - kerron kyllä, jos mun kotiin tulee joku. Ja silloin mun ääni on kova ja kimakka. Ulkoa tuleviin ääniin en niinkään reagoi. Kerrostalon äänistä ei ole tietoa, sillä Jackson on kotihoidossa omakotitalossa. Hihnassa Jackson kulkee nätisti jo ihan kokonsakin puolesta.

Jacksonin molemmissa takajaloissa todettiin patellaluksaatio. Jalat leikattiin maaliskuun alussa ja toipuminen on sujunut kivasti. Kunhan jäät sulavat, voi Jacksonin kanssa alkaa kävellä enemmän. Mutta nyt vielä liukastelua on vältettävä. Tähän saakka Jackson ei ole kävellyt kovin pitkiä matkoja, joten tiedossa ei ole olisiko kuinka innokas kävelijä. Muille koirille Jackson saattaa haukkua hihnassa.

Kotihoidossa Jackson on tullut hienosti sisätiloissa toimeen muiden koirien (6kpl) kanssa, ihan koosta tai sukupuolesta riippumatta. Jackson tykkää nukkua tutun ihmisen vieressä ja haluaisi mieluusti aina lähteä ihmisen mukaan. Työpäivän aikana Jackson saattaakin haukuskella ihmisen perään. Sisäsiisti Jackson ei ole, mutta onneksi useimmiten tekee tarpeensa samaan kohtaan sisällä. Jalkaleikkaus toi hieman takapakkia sisäsiisteysopetteluun. Hienosti pikkuinen kuitenkin osaa tehdä asiansa ulos ja suurin osa tarpeista tuleekin yön tai työpäivän aikana. Jacksonille etsitään pienen, ei niin sisäsiistin koiran ymmärtävää kotia.

18.1.2021
Jacksonilla on terveyteen liittyviä huolia. Se on menossa ortopedille tutkimuksiin, eikä sitä koskevia hakemuksia käsitellä ennen kuin sen voinnista on tarkempaa tietoa. 

14.1.2022
Pikkuriikkinen Jackson matkusti Suomeen ja jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Jackson tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Jacksonin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

6.1.2022
Pikkuruinen Jackson hylättiin jo toisen kerran. Se on hieman herkänpuoleinen pikkumies, joka viihtyy tutun ihmisen sylissä.

Jackson päätyi Snezhannan tarhalle ensimmäisen kerran loppukesästä. Alkuperäisen hylkäämisen syy jäi epäselväksi. Luulimme kuitenkin, että Jacksonin onni kääntyi nopeasti, kun se sai lähes saman tien kodin Venäjältä. Vaan olimme väärässä. Valitettavasti koti palautti Jacksonin tarhalle, sillä se ei kuulemma tule toimeen kissojen eikä pienten lasten kanssa.

Jackson vaikuttaa koiralta, joka kaipaa omaa rauhaa ja sitä, että se saa omaan tahtiin tutustua niin ihmisiin kuin toisiin koiriinkin. Vaikka Jackson on hyvin pieni koira, se tarvitsee silti omaa tilaa - aivan kuten kaikki muutkin koirat. Se ei siis ole käsilaukkukoira, joka nauttii joka paikassa mukana olemisesta ja vieraiden ihmisten yllättävistä lähentymisyrityksistä. Jackson etsiikin ymmärtäväistä omistajaa, joka osaa antaa Jacksonille aikaa tottua ja tutustua kaikkeen uuteen.

Omalle luottoihmiselleen Jacksonista tulee varmasti ihana koiraystävä. Jackson etsii kotia aikuisperheestä, mieluiten ainoana koirana. Mahdollisesti toinen pienikokoinen koira voisi mennä Jacksonin kaverina.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.