Ivana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 18 kg)
Syntymäaika: 11/2016

5.4.2022
Ivana-Melasti muutti omaan kotiin.

12.2.2022
Kaunis Ivana, nykyisin Melasti, palaa etsimään uutta kotia. Melastilla on kotikoiran taidot hienosti hallinnassa, mutta vieraat ihmiset ovat siitä kovin jännittäviä.

Ivana eli Melasti on ehtinyt asua nykyisessä kodissaan yli neljä vuotta. Nyt Melasti joutuu vaihtamaan kotia, sillä se ei ole sopeutunut perheeseen syntyineisiin lapsiin.

Melasti on monessa tilanteessa hyvin helppo ja hyväkäytöksinen koira: se rakastaa juoksennella metsässä vapaana, eikä se ole koskaan karannut edes metsäneläinten jälkien perään. Melasti rakastaa myös leikkiä tuttujen uroskoirien kanssa - toiset tyttökoirat eivät taas ole juurikaan Melastin mieleen. Hihnakävelytaidot Melastilla ovat hienosti hallussa ja Melasti lähteekin aina mielellään lenkille - paitsi kovimmalla sadesäällä. Silloin houkuttelee enemmän sohvalla makoilu ja rapsutukset. Melasti on myös tottunut autoilija ja pitkätkin reissut sujuvat jouhevasti Melastin kanssa.

Melasti on sisäsiisti ja tottunut jäämään myös yksin ilman minkäänlaisia oireita eroahdistuksesta. Arkisia peruskäskyjä Melasti tottelee hyvin, ja ylipäätään se on sisätiloissa rauhallinen ja helppo koira. Melasti on ollut hoidossa kerrostalossa ja se on sujunut hyvin, mutta oma piha ja omakotitalo ovat silti eniten Melastin mieleen.

Suuri mörkö Melastin elämässä ovat vieraat ihmiset. Melasti pelkää vieraita ja siksi ottaa kaikki vastaan haukkuen. Nykyisessä kodissa Melasti on laitettu aluksi toiseen huoneeseen ja hetken päästä päästetty sieltä tutustumaan vieraisiin. Melasti rauhoittuu näissä tilanteissa kohtuullisen nopeasti ja lähtee sitten omalle paikalleen nukkumaan. Selvää kuitenkin on, että vieraiden ihmisten kohtaamista tulee uudessa kodissa harjoitella rauhallisesti ja suunnitellusti, jotta tilanteet helpottuisivat jatkossa.

Koska Melasti pelkää paljon myös lapsia eikä ole tottunut oman perheen lapsiin, etsii kotia rauhallisesta aikuisperheestä. Kiva uroskoira kaverina olisi varmasti Melastin mieleen. Tärkeintä olisi kuitenkin löytää ymmärtäväinen omistaja, joka osaa ohjata Melastia sitä jännittävissä vieraiden ihmisten kohtaamistilanteissa. Kodin tulee sijaita kohtuullisen rauhallisessa ympäristössä ja oma piha on myös Melastin toivelistassa mukana.

8.6.2017
Ivana muutti Helsinkiin.

17.3.2017
Kaunis, sinisilmäinen Ivana katselee tarkkaavaisesti verkon takaa. Häntä vipattaa kovasti, kun Ivana toivoo saavansa vieraita. Utelias Ivana etsii kotia tositarkoituksella!

Ivana asuu isossa pentulaumassa Irinan tarhalla. Sen päivät kuluvat leikkiessä ja kävijöitä odotellessa, mutta siitä ei pääse mihinkään, että elämä koiratarhalla on melkoisen yksitoikkoista. Koiranpennun paikka olisi kotona sellaisten ihmisten seurassa, jotka ovat valmiita näyttämään sille maailmaa ja etenemään sen tahtiin, luottamusta ja yhteistyötä rakentaen.

Ivana on selvästi hyvin ihmisrakas tyttö, sillä se juoksee aina verkolle vastaan ja häntä heiluen odottaa ihmisten tuloa. Kuitenkin sitä alkaa vähän ujostuttamaan, kun aitaukseen menee sisälle. Se pyörii kyllä muiden pentujen mukana tulijoiden jaloissa, mutta silittäminen ja syliin nostaminen ovat vielä vähän jänniä juttuja. Kuvaamista varten Ivana napattiin kuitenkin syliin ja kiltisti se siinä istuskeli, vaikka tilanne sitä vähän jännittikin.

Ivanasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se on todellinen kaunotar sinisine silmineen. Tarhalla Ivana vaikuttaa suhteellisen rauhalliselta pennulta, mutta saattaa hyvin olla, että siitä kuoriutuu vielä kova vipeltäjä kotioloissa. Siksi Ivana etsii omistajaa, joka haluaa reippaan lenkkeilykaverin ja joka on valmis panostamaan koiran hyvinvointiin myös muulla tavoin aktivoimalla ja tietysti myös arkitottelevaisuutta kouluttamalla.

Reipas koirakaveri auttaisi varmasti Ivanan sopeutumisessa. Oli sitä tai ei, etsii Ivana ennen kaikkea sitoutunutta omistajaa, joka on valmis kulkemaan Ivanan rinnalla kaikki elämän ylä- ja alamäet. Nuoren koiran kanssa voi monenlaisia yllätyksiä tulla eteen, mutta niistä selviää huumorilla ja harjoittelulla, eikö niin?

Viipurin koirat - Ivana 10.3.2017

Viipurin koirat - Ivana 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.