Deltic

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 27 kg)
Syntymäaika: 1/2021
Tautitestattu: 5/2021

3.9.2022
Upea Deltic muutti omaan kotiin Hyvinkäälle.

27.4.2022
Reipas Deltic palaa etsimään sitä lopullista kotia. Deltic on iloinen nuorimies, jonka kanssa elämä on pääosin sujuvaa. Haasteita tuo kuitenkin pojan tapa vahtia herkästi resursseja.

Deltic pääsi Suomeen jo nuorena pentuna. Se löysi kodin Espoosta, mutta valitettavasti kovasta yrityksestä huolimatta Delticin tapa resurssien vahtimiseen on osoittautunut haasteeksi, jonka vuoksi se joutuu etsimään uuden kodin.

Deltic on iloinen ja sosiaalinen poika, joka tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Lenkeilläkin se ohittaa toiset koirat hienosti. Myös kissojen kanssa Deltic tulee sujuvasti toimeen.

Muutkin kotikoiran perustaidot ovat hallinnassa, eli esimerkiksi yksinolit sujuvat rauhallisesti lepäillen, samoin autossa poika matkustaa rauhallisesti ja mielellään. Deltic asuu tällä hetkellä rivitalossa eikä se reagoi haukkumalla juuri koskaan ulkoa kuuluviin ääniin.

Hoitotoimenpiteet onnistuvat helposti palkitsemisen avulla. Deltic osaa myös sujuvasti monia peruskäskyjä, kuten "irti", "odota", "maahan" ja "tule". Hihnassa se kulkee pääosin oikein mallikkaasti, ainoastaan jotkin hajut saavat sen innostumaan ja hetkittäin vetämään hihnassa.

Vieraisiin ihmisiin Deltic suhtautuu avoimesti ja tervehtii kaikkia innoissaan. Se kellahtaa mielellään kenen tahansa kainaloon rapsutettavaksi. Ylipäätään Deltic on koira, joka rakastaa olla ihmisen lähellä aina, kun se vain on mahdollista.

Ja sitten ne Delticin haasteet: Deltic pelkää pieniä lapsia, sillä vieras lapsi on päässyt potkaisemaan sitä yllättäen. Tämän jälkeen Deltic on jännittänyt lapsia ja alkaa herkästi haukkua, jos vieras lapsi tulee nopeasti kohti. 

Suurin haaste on kuitenkin Delticin voimakas tarve vahtia herkkujaan. Jos Delticillä on puruluu tai muu herkku syötävänä, tulee jättää rauhaan. Muutaman kerran näissä tilanteissa Deltic on puraissut, jos ihminen ei ole huomannut luuta ja mennyt koskemaan Delticiä. Joskus Deltic myös ajaa toisen ihmisen omistajansa luota pois murisemalla.

Ylipäätään Deltic käyttää paljon suutaan: se ottaa mielellään ihmisen käden suuhun myös leikkiessään. Silloin se pitää kättä suussaan, mutta irrottaa irti-käskyllä. Joskus Deltic käyttää tätä myös huomionhakemiseen, jolloin se voi säikäyttää sen käytöstä tuntemattoman ihmisen. Kyse ei näissä tilanteissa kuitenkaan ole puremisesta, vaan se on enemmän Delticin tapa reagoida jännittäviin tai kiihdyttäviin tilanteisiin.

Eli: Deltic on reipas nuori poika, jossa on paljon potentiaalia. Se oppii nopeasti ja rakastaa olla ja touhuta ihmisten kanssa. Sillä on kuitenkin myös haasteensa, joten se ei sovellu kokemattomalle omistajalle tai lapsiperheeseen. Ihanteellinen koti olisi aikuistalous, jossa voisi olla leikkisä koirakaveri tarjoamassa painiseuraa. Deltic pärjää kuitenkin myös ainoana koirana: tärkeintä on, että uudella omistajalla on ymmärrystä resursseja vahtivan koiran kouluttamisesta positiivisen vahvistamisen keinoin. Deltic ei ole mikään varsinainen ongelmakoira, mutta sen kanssa toimiminen vaatii kuitenkin ymmärrystä koirien käyttäytymisestä ja kouluttamisesta.

Deltic on tutkittu monipuolisesti ja useaan kertaan eläinlääkärillä ja todettu siellä terveeksi.

28.6.2021
Deltic sai kodin Espoosta.

6.6.2021
Deltic on harjoittelut kotikoiran elämää reilun viikon hoitopaikassaan ja lähettää iloisia terveisiä!

"Deltic on iloinen ja reipas pentu, joka rakastaa sylissä makoilua ja yhdessä puuhailua. Pitkät lenkit luonnossa ja keittiössä ruuanlaiton tarkkailu ovat lempipuuhaa. Hieman vielä jännittää tämä uusi elämä, kuten lentokoneet, pyörät ja muutkin uudet asiat. Onneksi uusiin asioihin totutaan nopeasti herkkujen ja rauhallisen opettelun avulla.

Deltic onkin jo oppinut paljon muutamien päivien aikana: autossa matkustetaan sujuvasti nukkuen, ruokakuppia odotetaan nätisti istuen, suihkut ja kynsienleikkuut sujuvat myös mallikkaasti. Deltic osaa jo pyytää ulos, ja suurin osa hädistä tehdäänkin ulos, mutta toki välillä vielä voi vahinko yllättää, jos hoitotäti ei näe oven edessä odottavaa Delticiä. Lenkillä kävellään remmissä hienosti vetämättä, ja luokse tullaan käskystä, kunhan muistetaan palkata ajoittain herkulla. Deltic oppiikin todella nopeasti ja helposti positiivisella vahvistamisella ruualla palkiten.

Deltic rakastaa lapsia, eikä arastele tutustumaan tulevia ihmisiä. Juoksijoita pitää aluksi toki hieman haukkua, kun ei tiedä millä asialla noin vauhdikkaasti lähestytään. Uudet asiat ja äänet saattavat saada Delticin haukkumaan eli vielä on opettelua uudessa elämässä.

Delticin hoitokodissa on kolme lasta 10-14 v sekä narttukoira. Delticin kanssa on aloitettu menestyksekkäästi yksinoloharjoittelu sekä liikkuminen julkisilla paikoilla.

Delticillä on tällä hetkellä painoa 12 kg."

Viipurin koirat - Deltic kotihoidossa 8.6.2021

29.5.2021
Hassukorvainen Deltic on hyvin reipas pentu, joka pääsi Suomeen hoitopaikkaan jatkamaan kodinetsintää.

Viipurin Koirat tutkitutti Delticin rabiesvasta-ainetason ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Deltic tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Delticillä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

22.4.2021
Suloinen Deltic on onnellisemmassa asemassa kuin moni muu pentu, sillä se odottaa matkalippua Suomeen venäläisessä sijaiskodissa.

Deltic löydettiin emon ja sisaruksiensa kanssa Gontsarovon kylästä (suom. Kähäri) Viipurin kaupungin itäpuolelta. Emo sterilisoitiin ja vapaaehtoiset löysivät kodit kaikille muille sisaruksille, mutta Deltic jäi ilman. Lyhytkarvainen poika ei kuitenkaan päätynyt tarhalle palelemaan vaan se pääsi tarhan eläintenhoitajan luokse asumaan ja odottamaan Suomeen pääsyä. Snezhanna kehuu Delticiä sosiaaliseksi ja reippaaksi pennuksi.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.