Hipsu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2015
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

28.2.2020
Voi pientä ja kilttiä Hipsua. Se jää aitauksessaan herkästi vilkkaampien koirien varjoon. 

Hipsu asuu aitauksessa usean muun koiran kanssa. Vaikka koko porukka yleisesti ottaen on kaikki tasapainoisia ja keskenään toimeentulevia, Hipsu väistävänä koirana jää helposti huomaamatta. Kuitenkin, kun kaikki muut koirat ovat seuraamassa pihan muita tapahtumia ja Hipsu saa pihan itselleen, se uskaltaa tulla moikkaamaan vieraita. Ja kun vieras on rauhallinen ja Hipsu saa itse määrätä vauhdin, se uskaltautuu ottamaan namit kädestäkin. Hipsu tullee tarvitsemaan aikaa omassa kodissaan ja hyvin paljon harjoittelua sen omaan tahtiin, mutta se on kiinnostunut ihmisestä ja haluaa lähestyä ihmistä. Se riittää hyväksi pohjaksi ja olisikin ihanaa nähdä kultainen ujopiimä oman ihmisensä luona omassa kodissa. 

18.9.2019
Hipsu on sympaattinen ja rauhallinen tyttö. Se suhtautuu varovasti vieraisiin, mutta hakee kuitenkin herkut kädestä.

Vuodet vierivät niin vauhdilla, että Hipsullakin tulee pian neljä vuotta täyteen elämää tarhalla. Hipsun mielestä aika tosin tuskin on kulunut erityisen nopeasti, sillä päivät tarhalla ovat toinen toisensa perään kovin samanlaisia. Aamulla ruokinta, päivällä tarhojen siivous - ja sen jälkeen ei mitään. Paitsi silloin, kun tarhalle tulee vapaaehtoisia ja koirien kanssa on mahdollista viettää vähän enemmän aikaa. Silloin Hipsu saa herkkuja ja seuraa ihmisistä, ainakin pieneksi toviksi.

Koska Hipsu on ujo ja pennusta asti tarhalla kasvanut koira, etsii se ymmärtäväistä ja ehdottoman sitoutunutta omistajaa. Hipsun tulevan kodin tulisi olla omakotitalossa ja siellä olisi oltava reipas korakaveri odottamassa. Tarhalla Hipsu tulee erittäin hyvin toisten koirien kanssa toimeen, niin urosten kuin narttujenkin. Hipsu rakastaa olla toisten koirien kyljessä kiinni ja usein se hakeutuukin nojailemaan koirakavereihinsa.

Jos harkitset kodin tarjoamista Hipsulle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

30.12.2018
Kaunis Hipsu on jäänyt varovaiseksi tytöksi. Se tulee rauhallisesti hakemaan herkkuja ja vähän samalla tutustumaan.

Hipsu on ehtinyt täyttämään jo kolme vuotta. Ja pian kolme pitkää vuotta se on viettänyt myös tarhalla. Hipsu on vähän nimensä mukainen: huomaamaton, kaino tyttö, joka tarkkailee uteliaana, mutta ei uskalla tulla hakemaan silityksiä. Herkut kuitenkin kelpaavat kädestäkin tarjottuna.

Hipsu on hiljainen, rauhallinen ja sopuisa tyttö, joka tulee hyvin toimeen aitauskaveriensa kanssa. On vaikea kuvitella, että Hipsu koskaan haastaisi riitaa mistään asiasta. Ihmiset ovat kuitenkin Hipsun mielestä nykyisin sen verran jännittäviä, että Hipsu tarvitsee erityisen omistajan: sellaisen, joka osaa ja haluaa auttaa arkaa koiraa voittamaan pelkonsa. Hipsu haluaisi myös, että uudessa kodissa olisi reipas koirakaveri näyttämässä mallia ja antamassa tukea ja turvaa. Aran aikuisen koiran kodinsaantimahdollisuudet ovat heikot, mutta niin kovasti toivomme, että Hipsulle olisi se yksi ja oikea koti vielä jossain tarjolla.

14.10.2016
Ystävällinen Hipsu kaipaisi kovasti omaa ihmistä. Hipsu ei lähde kilpailemaan muiden koirien kanssa huomiosta, vaikka uteliaisuutta sillä riittäisi enemmänkin.

Hipsu on juuri täyttänyt vuoden. Elämä pentutalossa on takana, ja Hipsun tämän hetkinen koti on nuorisoaitaus, jossa yhtä sun toista innokasta menijää riittää. Ihmisten saapuminen aitaukseen riehaannuttaa monet turhautuneet ja huomion kaipuiset koirat. Hipsukin innostuu, mutta jää taka-alalle kiertelemään eikä lähde kilpailemaan ihmisten huomiosta tai herkuista muiden koirien kanssa. Meno rauhoittuu ja Hipsu tuumiikin josko nyt olisi hyvä tilaisuus saada muutama rapsutus. Mutta ei, sillä aina väliin ehtii joku muu koira, ja Hipsu tyytyy nöyrästi osaansa ja peruuttaa pois tieltä.

Hipsu vaikuttaa hyvin kiltiltä ja sopuisalta koiralta, joka ei muiden koirien kahinoihin lähde mukaan. Huomaamaton Hipsu ei halua unohtua tarhalle, talvikin on jo pian Viipurissa. Toivottavasti joku ihana ihminen huomaisi Hipsun ja tyttö pääsisi vihdoin kotiin, missä rakkautta, huolenpitoa ja rapsutuksia olisi tarjolla loputtomasti.

Hipsu on jäänyt keskikokoiseksi tytöksi ja painoa sille on kertynyt arviolta vähän päälle 20 kiloa.

Viipurin koirat - Hipsu 2.10.2016

6.2.2016
Sykähdyttävän suloinen nappisilmä Hipsu on vielä vähän tuumivainen vieraiden suhteen, mutta korvat höröllä pyörii kuitenkin uteliaana ympärillä.

Pienen Hipsun vuosi alkoi ikävissä merkeissä, kun se tuntemattomasta syystä päätyi Irinan suurelle koiratarhalle odottamaan parempia aikoja. Hipsu ei ihan suin päin ole valmis juoksemaan uusien ihmisten syliin ja katseleekin vieraiden touhuja mielellään hieman etäämmältä. Miltään erityisen aralta pennulta Hipsu ei kuitenkaan vaikuta, pikemminkin se vain tuntuu miettivän hiukan kauemmin mitkä mahtavat olla vieraiden aikeet. Mitä kauemmin pentutalossa viettää aikaa, sen enemmän Hipsukin rohkaistuu ja antaapa tyttö muutaman kerran myös silittää itseään. Pienestä jännityksestä huolimatta Hipsu istuu sylissä nätisti ja katselee rauhallisesti ympärilleen.

Hipsu toivoisi koko pienestä sydämestään, että onnistuisi hurmaamaan itselleen oman ihmisen. Sellaisen, jonka kanssa olisi mukava harjoitella uusia asioita ja joka ei välittäisi, vaikka ihan kaikki ei heti tytöltä onnistuisikaan. Hipsun toivomuslistalla on myös reippaita lenkkejä, paljon leluja ja hyvää ruokaa. Jos sydämesi sykähti Hipsulle, odottaa pieni koiratyttö jo malttamattomana Viipurissa oman kodin kutsua.

Viipurin koirat - Hipsu 21.7. & 20.8.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.