Hipsu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2015
Tautitestattu: 1/2022

19.3.2022
Hipsu sai kodin Vantaalta.

19.2.2022
Hipsu on asunut hoitopaikassaan nyt kuukauden verran ja siitä on kuoriutunut maailman ihanin tyttö.

Kaikki on sujunut alusta saakka hienosti. Alussa riitti ihmeteltävää ja Hipsun oli vaikea rauhoittua, mutta todettuaan uudet koirakaverit mukaviksi ja kodin turvalliseksi Hipsu otti rennosti ja nukkui lähestulkoon viikon putkeen. Sen jälkeen Hipsusta kuoriutui täysin uusi koira. 

Hipsu on ollut alusta saakka melko reipas, mutta vähän etäinen ja pidättäytyväinen. Viimeisen parin viikon aikana kotiin tullessa on kuitenkin ollut vastassa aina valtavan iloinen tyttö, joka ei malta pysyä villahousuissaan. Muutoin Hipsu on varsin tyyni ja käyttäytyy arvokkaan iäkkäämmän koiraneidin tavoin. Häntä heilahtelee nykyään lähes kaikesta, mutta sitten kun ilostuttaa, niin ilostuttaa ihan valtavasti.

Rapsutukset ovat Hipsun mieleen ja monesti vaivihkaa Hipsu hakeutuukin viereen ja vienosti katsoo, että mahtaisiko rapsutuksia olla saatavilla. Hipsu on luonteeltaan rauhallinen ja iloinen tarkkailijaluonne, jolle ihmiset ovat kovasti mieleen.

Hipsun hoitopaikassa on paljon muita koiria, joiden kanssa Hipsu tulee hienosti juttuun. Hipsu on hoitopaikassa osoittautunut olevansa se sama sopuisa tyttö mikä se oli jo tarhalla.

Ulkoilu rauhallisessa ympäristössä on helppoa ja Hipsu kulkee nätisti hihnassa. Ulkoilun lähestyessä Hipsu kuitenkin näyttää välillä siltä, että hän on jo kuusi vuotta ollut ulkona ja voisi ihan hyvin jäädä sisälle tällä kertaa. Ulkoilut hoitoperheen tilavalla, aidatulla tontilla muiden koirien kanssa sujuvat hyvin, mutta päästessään yksin ihmisten kanssa pihalle Hipsu on rennompi ja haistelee enemmän. Muutaman kerran Hipsu on pistänyt jo leikiksi hoitopaikan omien koirien kanssa.

Tarpeet tulevat pääsääntöisesti hienosti kaikki ulos, öisin saattaa välillä tulla vielä pissat sisälle.  Autoilu sujuu Hipsulta hienosti.

Hipsun hoitopaikka sijaitsee maalaismaisemissa omakotitalossa eikä ulkopuolisia häiriöitä juuri ole. Yhtäkkiset äänet saattavat pelästyttää Hipsun, mutta se palautuu samantien. 

Hipsu etsii omaa kotia rauhalliselta seudulta. Kaupunkiympäristö olisi sille liian haastava, mutta omakotitalon lisäksi rivitalokin voisi sopia, kunhan ympäristö vain on riittävän rauhallinen.

Hipsu nauttii tällä hetkellä täysin sydämin kaikesta, mitä kuuden tarhavuoden aikana on menettänyt. Lämmin peti, rauhallinen ympäristö, rauhalliset lenkit, paljon rapsutuksia ja omat ihmiset, niistä on Hipsun onnellinen elämä tehty. Hipsu ei tee itsestään numeroa ja jääkin helposti muiden varjoon. Hipsun soisi saada loppuelämänsä nauttia sille tärkeistä asioista joutumatta jakamaan niitä ainakaan kovin monen koirakaverin kanssa. Tämä kotihoidossa Kultahipuksi kutsuttu koiratyttö on oikea kulta-aarre. 

Kotihoitajalta: "Ehdottomasti sympaattisimpia elämäni aikana tapaamiani koiria, jonka toivoisi saavan loppuelämänsä aikana vielä kaikki menetetyt kuusi vuotta takaisin <3"

23.1.2022
Hipsun tuoreimpia kuulumisia kotihoidosta näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Hipsu kotihoidossa 23.1.2022

14.1.2022
Ei tullut kuudetta kokonaista talvea tarhalla Hipsulle, sillä Hipsua lykästi viimein! Hipsu pääsi Suomeen ja jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Hipsu tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi, jotka olivat negatiivisia. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Hipsulla positiivinen. 

Viipurin Koirat testasi Hipsun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

7.1.2022
Sympaattiselle Hipsulle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Hipsu 3.1.2022

28.2.2020
Voi pientä ja kilttiä Hipsua. Se jää aitauksessaan herkästi vilkkaampien koirien varjoon. 

Hipsu asuu aitauksessa usean muun koiran kanssa. Vaikka koko porukka yleisesti ottaen on kaikki tasapainoisia ja keskenään toimeentulevia, Hipsu väistävänä koirana jää helposti huomaamatta. Kuitenkin, kun kaikki muut koirat ovat seuraamassa pihan muita tapahtumia ja Hipsu saa pihan itselleen, se uskaltaa tulla moikkaamaan vieraita. Ja kun vieras on rauhallinen ja Hipsu saa itse määrätä vauhdin, se uskaltautuu ottamaan namit kädestäkin. Hipsu tullee tarvitsemaan aikaa omassa kodissaan ja hyvin paljon harjoittelua sen omaan tahtiin, mutta se on kiinnostunut ihmisestä ja haluaa lähestyä ihmistä. Se riittää hyväksi pohjaksi ja olisikin ihanaa nähdä kultainen ujopiimä oman ihmisensä luona omassa kodissa. 

18.9.2019
Hipsu on sympaattinen ja rauhallinen tyttö. Se suhtautuu varovasti vieraisiin, mutta hakee kuitenkin herkut kädestä.

Vuodet vierivät niin vauhdilla, että Hipsullakin tulee pian neljä vuotta täyteen elämää tarhalla. Hipsun mielestä aika tosin tuskin on kulunut erityisen nopeasti, sillä päivät tarhalla ovat toinen toisensa perään kovin samanlaisia. Aamulla ruokinta, päivällä tarhojen siivous - ja sen jälkeen ei mitään. Paitsi silloin, kun tarhalle tulee vapaaehtoisia ja koirien kanssa on mahdollista viettää vähän enemmän aikaa. Silloin Hipsu saa herkkuja ja seuraa ihmisistä, ainakin pieneksi toviksi.

Koska Hipsu on ujo ja pennusta asti tarhalla kasvanut koira, etsii se ymmärtäväistä ja ehdottoman sitoutunutta omistajaa. Hipsun tulevan kodin tulisi olla omakotitalossa ja siellä olisi oltava reipas korakaveri odottamassa. Tarhalla Hipsu tulee erittäin hyvin toisten koirien kanssa toimeen, niin urosten kuin narttujenkin. Hipsu rakastaa olla toisten koirien kyljessä kiinni ja usein se hakeutuukin nojailemaan koirakavereihinsa.

Jos harkitset kodin tarjoamista Hipsulle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

30.12.2018
Kaunis Hipsu on jäänyt varovaiseksi tytöksi. Se tulee rauhallisesti hakemaan herkkuja ja vähän samalla tutustumaan.

Hipsu on ehtinyt täyttämään jo kolme vuotta. Ja pian kolme pitkää vuotta se on viettänyt myös tarhalla. Hipsu on vähän nimensä mukainen: huomaamaton, kaino tyttö, joka tarkkailee uteliaana, mutta ei uskalla tulla hakemaan silityksiä. Herkut kuitenkin kelpaavat kädestäkin tarjottuna.

Hipsu on hiljainen, rauhallinen ja sopuisa tyttö, joka tulee hyvin toimeen aitauskaveriensa kanssa. On vaikea kuvitella, että Hipsu koskaan haastaisi riitaa mistään asiasta. Ihmiset ovat kuitenkin Hipsun mielestä nykyisin sen verran jännittäviä, että Hipsu tarvitsee erityisen omistajan: sellaisen, joka osaa ja haluaa auttaa arkaa koiraa voittamaan pelkonsa. Hipsu haluaisi myös, että uudessa kodissa olisi reipas koirakaveri näyttämässä mallia ja antamassa tukea ja turvaa. Aran aikuisen koiran kodinsaantimahdollisuudet ovat heikot, mutta niin kovasti toivomme, että Hipsulle olisi se yksi ja oikea koti vielä jossain tarjolla.

14.10.2016
Ystävällinen Hipsu kaipaisi kovasti omaa ihmistä. Hipsu ei lähde kilpailemaan muiden koirien kanssa huomiosta, vaikka uteliaisuutta sillä riittäisi enemmänkin.

Hipsu on juuri täyttänyt vuoden. Elämä pentutalossa on takana, ja Hipsun tämän hetkinen koti on nuorisoaitaus, jossa yhtä sun toista innokasta menijää riittää. Ihmisten saapuminen aitaukseen riehaannuttaa monet turhautuneet ja huomion kaipuiset koirat. Hipsukin innostuu, mutta jää taka-alalle kiertelemään eikä lähde kilpailemaan ihmisten huomiosta tai herkuista muiden koirien kanssa. Meno rauhoittuu ja Hipsu tuumiikin josko nyt olisi hyvä tilaisuus saada muutama rapsutus. Mutta ei, sillä aina väliin ehtii joku muu koira, ja Hipsu tyytyy nöyrästi osaansa ja peruuttaa pois tieltä.

Hipsu vaikuttaa hyvin kiltiltä ja sopuisalta koiralta, joka ei muiden koirien kahinoihin lähde mukaan. Huomaamaton Hipsu ei halua unohtua tarhalle, talvikin on jo pian Viipurissa. Toivottavasti joku ihana ihminen huomaisi Hipsun ja tyttö pääsisi vihdoin kotiin, missä rakkautta, huolenpitoa ja rapsutuksia olisi tarjolla loputtomasti.

Hipsu on jäänyt keskikokoiseksi tytöksi ja painoa sille on kertynyt arviolta vähän päälle 20 kiloa.

Viipurin koirat - Hipsu 2.10.2016

6.2.2016
Sykähdyttävän suloinen nappisilmä Hipsu on vielä vähän tuumivainen vieraiden suhteen, mutta korvat höröllä pyörii kuitenkin uteliaana ympärillä.

Pienen Hipsun vuosi alkoi ikävissä merkeissä, kun se tuntemattomasta syystä päätyi Irinan suurelle koiratarhalle odottamaan parempia aikoja. Hipsu ei ihan suin päin ole valmis juoksemaan uusien ihmisten syliin ja katseleekin vieraiden touhuja mielellään hieman etäämmältä. Miltään erityisen aralta pennulta Hipsu ei kuitenkaan vaikuta, pikemminkin se vain tuntuu miettivän hiukan kauemmin mitkä mahtavat olla vieraiden aikeet. Mitä kauemmin pentutalossa viettää aikaa, sen enemmän Hipsukin rohkaistuu ja antaapa tyttö muutaman kerran myös silittää itseään. Pienestä jännityksestä huolimatta Hipsu istuu sylissä nätisti ja katselee rauhallisesti ympärilleen.

Hipsu toivoisi koko pienestä sydämestään, että onnistuisi hurmaamaan itselleen oman ihmisen. Sellaisen, jonka kanssa olisi mukava harjoitella uusia asioita ja joka ei välittäisi, vaikka ihan kaikki ei heti tytöltä onnistuisikaan. Hipsun toivomuslistalla on myös reippaita lenkkejä, paljon leluja ja hyvää ruokaa. Jos sydämesi sykähti Hipsulle, odottaa pieni koiratyttö jo malttamattomana Viipurissa oman kodin kutsua.

Viipurin koirat - Hipsu 21.7. & 20.8.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.