Willy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2021
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Tuusula, Suomi

8.1.2022
Sympaattinen Willy muutti omaan kotiin Pohjois-Savoon.

23.11.2021
Willylle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Willy kotihoidossa 23.11.2021

22.11.2021
Suloinen Willy on omassa tutussa porukassa pusuttelija. Willy asuu nyt yhden ihmisen taloudessa ja kolmen aikuisen koiran kanssa.

Kotihoitaja kertoo:

"Koirat ovat laumaantuneet esimerkillisen hienosti. Willy on oppinut, että vaikka nartut välillä hiukan hurisevat, niin kylkeen uskaltaa mennä. Aikuiseen urokseen Willy suhtautuu kunnioittavasti, ja ovat jo hiukan leikkineetkin yhdessä. Muista koirista Willy ottaa mallia esimerkiksi luoksetulossa sekä yllättävissä tilanteissa turvaa eli pysyy rauhallisena, kun huomaa, että muutkaan eivät reagoi esimerkiksi junan ja lentokoneen ääniin. Ihmisten ja mopon äänet saavat Willyn varuilleen ja hakeutuu mieluummin sisälle.

Willy on vieläkin rauhallinen ja harkitsevaisen oloinen. Maailmankaikkeudessa on paljon ihmeteltävää. Uudet asiat ovat vähän pelottavia, mutta pikkuhiljaa Willy on tottunut jo moneen asiaan kuten telkkariin ja imuriin ja ulkona moniin ääniin.

Hoitajan kutsuessa tullaan herkkuja hakemaan sekä ulkona että sisällä namiringissä. Ruoka-ajan lähestyessä Willy löytyy keittiöstä istumasta. Odottaa hienosti annoksen saamista ja syö sen rauhallisesti. Ei ole kiinnostunut muiden annoksista, eikä haittaa jos ihminen välillä kupin asentoa korjaa. Myös namiringissä Willy oivalsi heti, että jokainen saa vuorollaan. Willy ei vielä osaa leikkiä leluilla, mutta koirakavereiden kanssa vähän mieli tekisi sekä juosta että leikkipainia.

Harvat vierailijat Willy on tähän mennessä vastaanottanut sängyn alta tarkkaillen. Muutenkin Willy lepäilee paljon ja turvalliseksi paikaksi on osoittautunut sängynalunen. Yöksi kyllä kiivetään hoitajan kainaloon nukkumaan ja aamulla on pusuttelua tiedossa heti kun on herätty.

Willy hoitaa tarpeensa ulos, aidatulle takapihalle. Onnistuu sekä hihnassa että irrallaan nämä toimitukset. Willyä saa käsitellä ja nostella syliin. Valjaiden pukeminen onnistuu ja hihnakävelyn alkeet ovat hallussa. Hihnassa on tähän mennessä kävelty vain omalla takapihalla. Willy osaa jo kävellä eteenpäin hihna löysällä ja vaikka kuuluisi ääniä, niin jalat vievät eteenpäin tuttua kierrosta ja herkun ottaminen taluttajan kädestä rauhoittaa.

Yksinolot sujuvat sekä yksin että koirakavereiden kanssa. Koirakavereiden kanssa on oltu jo 7 tunnin päiviä keskenään, ja kotona on ollut siistiä ja tavarat järjestyksessä hoitajan palatessa töistä. Ihan yksin Willy on ollut parinkymmenen minuutin jaksoissa ja nekin ovat sujuneet hyvin."

Koska Willy on ujo poika, etsii se kotia, jossa on koirakaveri odottamassa. Kodin tulee sijaita rauhallisella alueella  omakoti- tai rivitalossa, kerrostaloon Willy ei sovellu.

13.11.2021
Willy sai uuden videon sivulleen:

Willy kotihoidossa 11/2021

2.11.2021
Suloinen Willy tulla tupsahti Tuusulaan ja harjoittelee kotikoiran elämää. Alku on lähtenyt lupaavasti käyntiin.

Willylle kotielämä on tainnut olla kokonaan uutta, mutta urheasti poika on jaksanut suhtautua asioihin. Ensivaikutelma Willystä on ollut rauhallinen ja harkitsevainen, mutta voihan se olla, että vauhtia vielä tulee kun ehtii tottua. Willy on antanut käsitellä itseään hyvin, ja peseminen sekä valjaiden laitto on sujunut. Hihnassa kulkeminen on Willylle uusi asia ja siihen totutellaan pikkuhiljaa. Takapihan joka kolkan Willy on jo ehtinyt käydä nuuskuttelemassa ja tutkimassa. Tarpeet ovat osuneet enimmäkseen ulos.

Willyllä on hoitopaikassa kaverina aikuiset kaksi narttukoiraa ja uroskoira. Willy on tullut niiden kanssa hyvin toimeen. Koirakavereiden kanssa on vietetty muutama tunti keskenään hienosti. Muutaman kerran Willy on jo harjoitellut vartin verran aikaa ihan itsekseen olemista. Willy on suhtautunut rauhallisesti makoillen. Willystä on kehkeytynyt hyvä etätyökaveri, toinen tekee työt ja Willy nukkua pötköttää jaloissa. Yöt ovat myös menneet rauhallisesti nukkuen. Fiksun oloinen kaveri Willy hoksaa nopeasti mitä tarvitsee tehdä varsinkin, jos herkuilla asiaa höystetään. Päivän parhaimmat hetket Willyn mielestä vietetään ruuan tai herkkujen äärellä. Kotihoitajan rapsutuksista Willy tykkää ja välillä suikkaa suukkosen kiitokseksi.

Willy etsii kotia rauhallisella sijainnilla, toistaiseksi kaupunki on liian vaativa paikka kokemattomalle koiralle. Kodissa tulee olla odottamassa kiva koirakaveri, josta voisi ottaa tukea ja esimerkkiä. Willyn hoitopaikka on omakotitalossa, joten kokemusta kerrostalosta Willyllä ei ole. Tulevan kodin tulee olla sitoutunut Willya rauhallisesti ja palkitsevalla tavalla opettamaan kotikoiran elämään liittyvissä asioissa. Komea Willy odottaa hakemuksia Tuusulassa.

30.10.2021
Willy pääsi Suomeen! Ennen lähtöä Viipurin Koirat testasi Willyn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Willy tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Willyn yhteyshenkilönä toimii Arja.

7.9.2021
Willy kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

14.7.2021
Suloinen, sosiaalinen ja vallan ihastuttava viikari. Sellainen on kotia etsivä pieni Willy-poika!

Willy ja sen kolme sisarusta Goldie, Billy ja Dilly päätyivät Snezhannan hoiviin toukokuun lopulla. Nelikko löydettiin ulkoa, mutta tarkempaa tietoa niiden menneisyydestä ei ole. Snezhanna kertoo, että Willy ja Dilly ovat reippaita ja sosiaalisia poikia. Sisarukset Goldie ja Billy ovat ainakin toistaiseksi veljiään varovaisempia. Elämä tarhalla on yksitoikkoista, kurjaa ja stressaavaa, mutta onneksi edes välillä on hetkiä, jolloin Willykin pääsee nautiskelemaan tarhalla käyvien vapaaehtoisten seurasta. Lisäksi Willy pääsi sisarustensa tavoin ihmettelemään tarhan ulkopuolista ympäristöä hihnassa, joka oli pienelle pennulle ihan ennenkuulumaton kapistus.

Willy etsii sitoutunutta ja ymmärtäväistä kotia. Sellaista, jolla riittää aikaa edetä kaikessa rauhassa Willyn pienten käpälien omaan tahtiin. Moni asia tulee olemaan Willylle jännittävä ja uusien taitojen harjoitteluun on hyvä varata rutkasti aikaa ja kärsivällisyyttä. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.