Billy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2021
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Pälkäne, Suomi

9.10.2021
Reipas Billy löysi oman kodin Vihdistä.

21.9.2021
Billy on iloinen ja rento nuorimies. Koirakaverit ovat sille todella tärkeitä, joten sellaisen Billy odottaa löytyvän myös uudesta kodista!

Kotioloissa Billy on hyvinkin rento poika, joka tykkää olla kaikissa touhuissa mukana. Sohvan nurkka on sen turvapaikka, jossa se usein nukkuu tai muuten makoilee tai leikkii leluilla. Perheen kahteen aikuiseen Billy suhtautuu hyvin ystävällisesti ja se on myös todella sopuisa koiraporukassa. 

Yksinolot sujuvat todella hyvin: Billy jää kotiin nätisti muden koirien kanssa eikä se ole tuhonnut mitään tai jäänyt haukkumaan. Ilman koirakavereita jääminen saa Billyn vielä hermostumaan, mutta harjoittelemalla sekin alkaa varmasti sujua. Sisäsiisteyskin on Billyllä hyvällä mallilla, kunhan se pääsee tarpeeksi usein ulos. 

Ulkoillessa Billy kulkee nätisti hihnassa, autot ja liikenne eivät enää pelota samalla tavalla kuin aluksi. Kuitenkin pimeässä ulkoileminen vielä jännittää Billyä. Billy hakeekin kovasti turvaa koirakavereista jännittävissä tilanteissa. Myös vieraat ihmiset ovat Billystä vielä aika jännittävä juttu. Ulkoillessa se haluaa kiertää vieraat kauempaa ja kotiin tuleville vieraille Billy alkuun haukkuu. Mutta kun se saa rauhassa tutustua omaan tahtiin uusiin ihmisiin, se uskaltautuu myös lopulta rapsuteltavaksi. 

Ruoka on Billylle kaikki kaikessa ja se onkin helposti motivoitavissa nameilla. Siinä on vielä harjoiteltavaa, ettei Billy käy tilaisuuden tullen nappaamassa myös sellaisia ruokia itselleen, jotka ovat pöydällä odottamassa. Mutta ihmekös tuo, että ruoka kiinnostaa, kun tarhalla joutunut kasvamaan ja kilpailemaan siellä ruuasta toisten pentujen kanssa.

Sympaattinen Billy odottaa innokkaasti hakemuksia kotiehdokkailta, jotka asuvat rauhallisessa ympäristössä ja joiden luona olisi jo kiva koirakaveri odottamassa!

Viipurin koirat - Billy

10.9.2021
Billy pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Pälkäneellä. Billylle etsitään kotia, jossa on koirakaveri.

Koska Billy ainakin toistaiseksi reagoi ääniin haukkumalla, ei sitä sijoiteta kerrostaloon.

9.9.2021
Billy pääsee pian Suomeen! Matkaa odottaessa siitä otettiin rabiesvasta-ainetesti ja se testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Billy jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

7.9.2021
Billy kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

14.7.2021
Billy on hurmaavan suloinen pieni poika. Vähän vielä varovainen, mutta ihmisistä kuitenkin kovin kiinnostunut. Billy toivoisi niin kovin, että joku haluaisi tarjota sille ikioman kodin.

Billy ja sen kolme sisarusta Goldie, Willy ja Dilly päätyivät Snezhannan hoiviin toukokuun lopulla. Nelikko löydettiin ulkoa, mutta tarkempaa tietoa niiden menneisyydestä ei ole. Billyn veljet ovat reippaita, mutta Billy ja Goldie-sisko ovat varovaisia. Snezhannan mukaan Billy on kyllä utelias ja kiinnostunut ihmisistä, mutta uusia ihmisiä se voi alkuun säikkyä. Ihmisseura on tärkeää Billylle ja sen onneksi vapaaehtoiset yrittävät mahdollisimman paljon seurustella pentujen kanssa. Billy on päässyt myös tarhan ulkopuolelle harjoittelemaan hihnassa olemista, ja sekös jännittävä tapahtuma oli.

Billy etsii sitoutunutta ja ymmärtäväistä kotia. Sellaista, jolla riittää aikaa edetä kaikessa rauhassa Billyn pienten käpälien omaan tahtiin. Moni asia tulee olemaan Billylle jännittävä ja uusien taitojen harjoitteluun on hyvä varata rutkasti aikaa ja kärsivällisyyttä. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.