Bulka

Sukupuoli: narttu
Koko: pienehkö (alle 10 kg)
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 1/2021

5.3.2021
Bulka sai kodin Tampereelta.

4.2.2021
Viikko kotihoidossa on kulunut ja Bulkasta on kuoriutunut oikein mukavan oloinen utelias nuori neiti.

Bulka on pienikokoinen, noin 38 cm korkea ja painoa sillä on vain 8 kiloa. Kaverina Bulkalla on kaksi leikattua tyttökoiraa, joiden kanssa kotikoiran elämään opettelu sujuukin todella mallikkaasti. Kotihoitaja kertoo, että Bulka on ollut alusta asti täysin sisäsiisti. Yksinolot työpäivien ajan sujuvat erinomaisesti ja Bulka lähinnä vain nukkuu Kongin herkkujen tyhjentämisen jälkeen. Bulka käyttää hyvin säästeliäästi ääntään, mutta tarvittaessa, kuten odottaessaan ruokakuppien täyttämistä, se on hyvin malttamaton ja saattaa komentaa emäntään vauhtia haukkumalla. Kotihoitajaan Bulka on hyvin vahvasti kiintynyt ja hoitotoimenpiteet onnistuvat helposti. Miesten kanssa Bulkalla on asialliset välit – se ei mene syliin, mutta ei mene karkuunkaan, ottaa herkut kädestä mielellään ja jokusen kerran sitä on saanut jo rapsutellakin. Jonkin verran Bulka on jännittänyt vieraita tilanteita, mutta jännitys on helpottanut rauhassa katselemalla ja koirakavereiden mallin voimalla. 

Ulkoilu on todella mieleistä puuhaa ja Bulka on aina valmis lähtemään ulos. Kaikkea pitäisi ehtiä tutkimaan, metsän poluilla kuljetaan, häntä heiluu vimmatusti kävelyn tahdissa ja nuuskittavaa lumihangesta huolimattakin löytyy vaikka miten paljon. Lenkillä on tavattu muutama ihminen koiran kanssa, samoin muutama auto, jotka aiheuttavat täydellisen stopin, niitä katsellaan ja ihmetellään mieluiten kotihoitajan sylistä käsin. Sen jälkeen matka voi taas jatkua, eikä niitä jäädä enää murehtimaan. Toki tottumattomuuttahan Bulkalla vielä on ja rauhassa etenemällä ulkoilun ihmeet tulevat tutummiksi. 

Bulka etsii koirakaverillista kotia kerros-, rivi- tai omakotitalosta. Koti voi sijaita kaupungissa tai maalla, ei kuitenkaan ydinkeskustassa tai muuten hyvin vilkkaan kadun/tien varrella. Mieluiten koti sijaitsisi rauhallisessa taajamassa lähellä ulkoilureittejä. 

Bulkalla on hampaissa kiillevauriota, jota on hoidettu Viipurissa hammaslääkärissä ja se tulee vaatimaan kodilta säännöllistä hammashoitoa arviolta noin 1–2 kertaa vuodessa. 

4.2.2021
Viipurin Koirat testasi Bulkan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. Bulka testattiin myös 8 vektorivälitteisen taudin varalta ja sen näytteet olivat puhtaat.

29.1.2021
Pieni ja varovainen Bulka oli onnekas ja pääsi kotihoitoon Suomeen. Bulka odottaa omaa kotia Espoossa.

22.1.2021
Ujo Bulka on asunut tarhalla pennusta saakka, eli noin vuoden. Se etsii ymmärtäväistä omistajaa ja kotia rauhalliselta alueelta.

Bulkan tarkempi historia ennen tarhalle tuloa on jäänyt meiltä hämärän peittoon. Se on asunut tarhalla koko ikänsä ja jäänyt ujoksi tytöksi. Bulka on kuitenkin hyvin kiinnostunut ihmisistä ja on aivan ihastuksissaan, kun aitaukseen tulee väkeä. Silitysetäisyydelle se ei oikein tohtisi, mutta esittää sen sijaan iloisen tanssin. Kun Bulka napataan syliin, se antaa kiltisti käsitellä.

Viipurilaiset vapaaehtoiset kiinnittivät huomiota suloiseen Bulkaan, kun se oli jo noin vuoden vanha, ja alkoivat opettaa sitä hihnaan. Ensimmäinen ulkoilu sujui pienin askelin ryömien, mutta kananpalojen perässä Bulka rohkaistui kerta kerralta ja kävelee nyt jo melko reippaasti tutussa ympäristössä. Bulkan ulkoiluista on kerrottu videolla, jolla tarha koittaa kutsua lisää paikallisia vapaaehtoisia viettämään koirien kanssa aikaa.

Tarhalla kasvaneelle, ujolle koiralle on toisen koiran tuki ja malli aina korvaamaton apu kotiutumisessa. Tämän vuoksi Bulka ainakin toistaiseksi etsii kotia, jossa olisi koirakaveri jo odottamassa.

Bulkan hampaissa on kiillevaurioita, joiden vuoksi se on käynyt Viipurissa eläinlääkärissä. Lääkärikäynnillä poistettiin yksi hammas. Uudessa kodissa tulee kuitenkin varautua uuteen käyntiin hampaisiin erikoistuneen eläinlääkärin luona, sillä kiillevaurioiset hampaat voivat olla kipeät. Yleistynyt kiillevaurio on todennäköisesti peruja pentuiässä sairastetusta kuume- tai virustaudista.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.