Oili

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 10/2021

11.11.2021
Oili sai kodin Kirkkonummelta.

6.11.2021
Ihmisrakkaalla Oililla on takana viikko hoitopaikassa. Uusiin tilanteisiin ja tuttavuuksiin Oili on suhtautunut vallan mutkattomasti.

Oili pitää kovasti rapsutuksista, vieressä makoilusta ja sohvalla köllöttelystä. Tämä tyttö tykkää ihmisistä; lapsetkin ovat Oilin mielestä kivoja ja niiden kanssa on kiva leikkiä. Vieraita ihmisiä Oili ei pelkää, vaan menee heti tutustumaan ja sama myös toisten koirien kanssa. Jos toinen koira arastelee, niin Oili antaa tilaa. Koirien kanssa Oili tulee tosi hyvin toimeen, leikkii ja tykkää myös vetoleikeistä kaverin kanssa.

Yksin oleminen onnistuu eikä mitään tuhoja ole ilmennyt. Myös sisäsiisteyden opiskelu on alkanut sujua hyvin; välillä tulee vielä pissa sisälle, mutta sekin tehdään aina alustalle. Ulkona Oili kulkee nätisti. Jos tyttö on yksin lenkillä, se haukahtaa muutaman kerran toisille koirille, mutta kun on koirakaveri mukana niin ei hauku.

Oili antaa hienosti käsitellä itseään ja kynsien leikkaus onnistuu myös, samoin harjaus ja hampaiden tutkiminen.

29.10.2021
Suloinen partasuu Oili pääsi Suomeen! Oili odottaa hakemuksia Hyvinkäällä hoitopaikassaan.

Viipurin Koirat testasi Oilin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Oili tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

8.10.2021
Omaa kotia on tarhalta käsin päätynyt etsimään myös mustavalkoinen, parrakas Oili-tyttönen.

Partakuonojen ystävät, katseet tännepäin! Täällä kotia etsii kolme suloista parrakasta sisarusta: Oili, Ossi sekä Otto. Pennut saapuivat tarhalle heinäkuun lopulla Leningradin aluetta kiertävän liikkuvan sterilisointiklinikan tuomina. Sen enempää niiden taustasta ei sitten tiedetäkään. Joka tapauksessa ne ovat syntyneet maailmaan ei-toivottuina ja joutuneet jo aivan pieninä kiertämään maailmaa. Kunpa tarhaympäristö vaihtuisi pian oman kodin lämpöön.

Viipurista kerrotaan, että mustavalkoinen Oili on pentueen reippain. Aikamoinen söpöläinen se on myös kuten veljensäkin. Toki se kasvaa hurjaa vauhtia kuten koiranpennuilla on tapana, ja on omaan kotiin muuttaessa saattanut venähtää jo suloisesta pikkupennusta aikuisempiin mittoihin. Oli miten oli, pentumaista menoa ja meininkiä on luvassa ja sen kylkiäisinä kenties pureskeltuja tohveleita ja muita pentuaikaan kuuluvia yllätyksiä.

Vaikka emme nyt pääse käymään tarhalla emmekä tiedä Oilista paljoakaan, selvää on, että se tarvitsee kaikkien koiranpentujen tapaan lempeää ja johdonmukaista opastusta kotikoiran elämään; sisäsiisteydestä hihnassa kulkemiseen ja yksinoloon. Luultavasti se tarvitsee myös erityisannoksen ymmärrystä, aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta se saa rauhassa sopeutua siihen suureen elämänmuutokseen, joka omaan kotiin vieraaseen maahan muuttaminen tarhakoiralle on.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.