Peku

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 12 kg)
Syntymäaika: 6/2019
Tautitestattu: 1/2021

9.3.2021
Peku sai kodin Vantaalta.

11.2.2021
Pekulle on lisätty uusi video.

Viipurin koirat - Peku kotihoidossa

Ihana Peku etsii koirakaverillista kotia. Peku ottaa mielellään turvaa ja esimerkkiä kivasta koirakaverista. Hoitopaikan 5-vuotiaan tyttökoiran kanssa Peku on tullut hienosti toimeen. Rivi- tai omakotitalo olisivat Pekulle sopivia asuinmuotoja. Tällä hetkellä Peku asuu rivitalossa. Peku etsii kotia rauhalliselta sijannilta, keskikaupungin sykkeeseen Peku ei uskalla lähteä. Ihanaa Pekua pääsee tapaamaan pk-seudulla.

6.2.2021
Kotihoitoa on takana viikko ja Peku lähettää terveisiä hoitopaikastaan.

"Peku on sympaattinen nuorimies, hiukan varovainen mutta ihmisrakas ja utelias poika. Kotikoiruuden salojen opiskelu on lähtenyt Pekulta viikossa hyvin käyntiin. Ensimmäisinä päivinä Pekua jännittivät esimerkiksi ovista kulkeminen ja ikkunoista heijastuvat liikkuvat hahmot. Näistä päästiin kuitenkin pian ylitse ja nyt Peku on kotioloissa oikeastaan jo kuin mikä tahansa kotikoira.

Omalla pihalla Peku on rentoutunut ja kirmaa jo villejä ympyröitä takaa-ajossa koirakaverin kanssa, paremman puutteessa itsekseenkin. Ulkomaailmassa riittää vielä ihmeteltävää ja opiskeltavaa. Peku kulkee reippaasti mukana hihnalenkeillä rauhallisilla kaduilla, missä vastaantulijat on mahdollista väistää kauempaa. Jalankulkijat, hiihtäjät ja vieraat koirat ovat Pekulle kuitenkin jännityksen aiheita, joista se pyrkii poispäin tai reagoi murisemalla ja haukkumalla. Sen sijaan autot eivät pahemmin hätkäytä poikaa.

Peku on heti paikalla, kun rapsutuksia on tarjolla, ja se viihtyy hyvin ihmisen lähellä. Hyvin nukutun yön jälkeen pieni kuono tulee kurkistamaan sängynlaidalle, josko ihmiset jo heräisivät. Myös sijaiskodin vanhemman narttukoiran kanssa Peku on tullut hyvin juttuun. Peku ei jää kakkoseksi kun ruokaa tai huomiota on tarjolla ja se osaa puolustaa omia resurssejaan, mutta kunnioittaa myös koirakaverin rajoja. Peku hyötyy reippaan koirakaverin näyttämästä esimerkistä ja mukava koirakaveri uudessa kodissa olisikin toivottava.

Sisäsiisteys on Pekulla ollut alusta asti hyvällä mallilla, sisään on tullut vain pari säikähdyksestä johtuvaa vahinkoa. Peku ei ole myöskään osoittanut erityistä kiinnostusta kodin esineisiin tai niiden pureskeluun. Sukkia ja muita pieniä vaatekappaleita se saattaa käydä pihistämässä ja kanniskella sohvalle, ja lelutkin ovat alkaneet kiinnostaa. Tavalliset kodin äänet ja touhut kuten imurointi eivät poikaa suuremmin häiritse. Turkin harjaus ja kynsien leikkaaminen eivät ole Pekun suosikkijuttuja mutta eivät kauhistuksiakaan, suihkuun joutuminen sen sijaan oli kamalaa.

Pekussa on vahtikoiran ainesta. Se tarkkailee mielellään maailman tapahtumia ja ilmoittaa enemmän tai vähemmän äänekkäästi, jos mitään tavallisuudesta poikkeavaa liikettä on havaittavissa. Sisätiloissa se on kuitenkin ollut alkujännityksen karisemisen jälkeen varsin rauhallinen poika eikä välttämättä reagoi esim. ovikelloon.

Yksinoloa Peku ei ole vielä päässyt kovin paljon harjoittelemaan, mutta ihmisen poistuminen asunnosta lyhyiksi tuokioiksi ei aiheuta erikoisempia reaktioita. Ruoka maittaa pojalle erinomaisesti, joten namit toimivat hyvänä motivaattorina uusien asioiden harjoittelussa, kunhan jännittäviin asioihin totuttelussa edetään sopivaa tahtia niin että jännitys ei kasva liian suureksi. Kaiken kaikkiaan Peku on kultainen poika, jonka iloisuus ja leikkisyys tulevat varmasti vielä paremmin esiin kotiutumisen edetessä."

29.1.2021
Ihanaa Pekua onnisti ja se matkusti Suomeen kotihoitoon. Peku odottaa kotia Helsingissä.

28.1.2021
Peku pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Pekulta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

1.11.2020
Peku toivoo löytävänsä kodin rauhallisesta ympäristöstä, ja koirakaverikin olisi oltava jo siellä odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

24.2.2020
Ihmisrakas ja kaunis Peku pääsi hihnakävelylle tarhan ympäristöön. 

Pienessä aituksessa eläminen on yksitoikkoista ja tylsää, joten lyhytkin kurkistus aitauksen ulkopuoliseen elämään on usein tervetullut päivän piristys. Myös Pekulle vaikutti hihnalenkki olevan melko positiivinen juttu. Kuitenkin tarha-alueella vapaana juoksentevlevat aikuiset koirat saivat Pekun hieman hämmentymään ja toiset koirat pelottivatkin sitä enemmän, kuin itse hihnassa kävely tai omituinen kaulapanta.

Peku vaikuttaa herkältä pojalta, joka tarvitsee tulevalta omistajltaan tukea ja rohkaisua. Peku pitää ihmisistä kovin paljon, joten toivottavasti se oma rakastava koti löytyisi pian.  Pekusta tuskin kasvaa kovin suurta koiraa, joten jos etsit ihanaa töpöhäntäistä passelin kokoista poikaa, voisi Peku olla sinulle juuri se oikea.

Peku jäänee aikuisena mukavan keskikokoiseksi ja siitä kasvanee n. 20 kiloinen poika.

Viipurin koirat - Peku 20.2.2020

18.12.2019
Peku on hauska töpöhäntäinen poika, joka suhtautuu ihmisiin iloisen uteliaasti. Pekun puuttuvasta hännänpäästä ei ole tietoa, eikä pojan muustakaan menneisyydestä.

Peku päätyi Snezhannan tarhalle syksyllä, jossa se elelee pentuaitauksessa samanikäisten koiranalkujen kanssa. Peku on sosiaalinen poika, joka ilahtuu tarhavieraiden läsnäolosta. Sylissä olokaan ei pahemmin kummastuta Pekua. Taitaa olla vaan mukavaa saada ihmisen jakamaton huomio ja päästä hetkeksi huilaamaan lämpöiseen syliin. Peku on reipas pentu, josta on vielä moneksi. Toivottavasti tarhaelämä ei venyisi yhtään pidemmäksi, vaan Peku pääsisi pian pakoon talven loskasäitä ja tulevia pakkasia.

Yksitoikkoisen tarhaelämän ei pitäisi olla yhdenkään koiran arkea, mutta nuorelle energiselle pennulle se on aivan liian ankeaa. Ahtaissa tiloissa vähäisistä resursseista tulee helposti kinaa. Peku ei jää toisten koirien varjoon, vaan ottaa oman tilansa, kun on huomiota tai herkkuja jaossa. Topakkuutta Pekussa siis löytyy, mikä on tarhaolosuhteissa selviämisen kannalta toki täysin ymmärrettävää.

Tulevassa kodissa olisi tärkeää opastaa poikaa kotikoiran elämän aakkosiin lempeällä ja ymmärtäväisellä otteella. Sisäsiisteyden ja yksinolon taidot eivät varmastikaan tule yhdessä yössä vaan niiden harjoitteluun tarvitaan pitkäjänteisyyttä. Kuten myös uusiin jännittäviin asioihin tutustumisessa, joita varmasti riittää uudessa ihmeellisessä maailmassa. Peku on sen verran reipas ja fiksu poika, että tulee varmasti pärjäämään monenlaisessa ympäristössä, kunhan se löytää vaan oman ihmisen jolla on motivaatiota paneutua yhteiseen alkutaipaleeseen huolella. 

Viipurin koirat - Peku 21.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.