Lana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2020
Tautitestattu: 3/2021

10.4.2021
Kaunis Lana muutti omaan kotiin Helsinkiin.

26.3.2021
Lana pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Helsingissä. Lanan hoitopaikka on kahden aikuisen ja kahden koiran rivitalokoti.

Ennen Suomeen tuloa Lana tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Lanalta testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Lanalla positiivinen. Viipurin Koirat testasi myös Lanan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Lanan yhteyshenkilönä toimii Arja.

13.3.2021
Lana sterilisoitiin.

7.2.2021
Sosiaalinen ja iloinen Lana odottaa kovasti milloin matkalippu Suomeen kilahtaa tassuihin.

Lana ja sen viisi sisarusta syntyivät ladossa Perovon (suom. Suurpero) kylässä Viipurin itäpuolella kotikoiralle. Emon omistaja halusi pennuista eroon, ne eivät olleet toivottuja. Pennut haettiin Snezhannan tarhalle ja emo sterilisoitiin. Lanan sisaruksia ovat Lina, Lilu, Lukas, Luna ja Luke.

Snezhanna kuvailee Lanaa reippaaksi ja sosiaaliseksi pennuksi. Lana on päässyt tutustumaan tarhan ulkopuoliseen ympäristöön ja harjoittelemaan hihnakävelyä vapaaehtoisten kanssa. Lisäksi Lana on tavannut erilaisten aikuisten ihmisten lisäksi lapsia.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.