Juni

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 3/2017
Tautitestattu: 4/2021

30.7.2021
Juni sai kodin Turun seudulta.

11.6.2021
Kaunis kettutyttö Juni lähettää terveisiä hoitopaikasta. Hoitajan mukaan Juni on ihana!

Hoitaja kuvaa Junia tarkkaavaiseksi, aktiiviseksi ja iloiseksi, mutta hiukan epävarmaksi. Juni myös nauttii täysin rinnoin kotielämästä, ihmisen seurasta ja mahdollisuudesta ulkoiluun vapaana pihalla. Juni pysyttelee mielellään ihmisen lähellä ja seuraa tätä kaikkialle. Se tykkää pusutella ja nukkua vieressä.

Junin hoitopaikassa on useita muita koiria sekä kissoja. Koiriin Juni on suhtautunut hiukan vaihdellen: toisinaan se murisee epävarmuuttaan, jos toiset koirat tulevat lähelle, toisinaan se pystyy kuitenkin nukkumaan kylki kyljessä muiden kanssa. Kissoihin Juni suhtautuu ystävällisesti. 

Metsälenkeille Juni lähtee mielellään ja nuuskuttelee tarkasti lenkillä erilaisia hajuja. Juni on ollut täysin sisäsiisti eikä ole juurikaan haukkunut. 

23.5.2021
Melkein neljän vuoden odotuksen jälkeen tuli vihdoin Junin vuoro päästä Suomeen. Juni odottaa adoptiohakemuksia Nurmijärvellä.

Viipurin Koirat testasi Junin rabiesvasta-ainetason ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

21.4.2021
Juni tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Junilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

28.2.2020
Juni on avoin ja ihmisrakas tyttö, joka olisi ihanaa nähdä vihdoin omassa kodissa.

Junin riemua sen saadessa ihmisvieraita on hellyyttävää seurata. Se ei oikein itsekään tiedä, miten päin se olisi. Sitä hiukan jännittää, joten se tekee monta pientä pyrähdystä koppiinsa, mutta oltuaan siellä pienen hetken, on sen palattava ihmisen luo ja nuuskuteltava tämän käsiä ja korvantauksia. Sitten on taas käytävä kopissa. Ja palattava. Juni on suunnattoman ihmisrakas koira ja se on todella kiinnostunut ihmisen tekemisistä sekä tämän tarjoamista nameista. Juni on kaikessa avoimuudessaan ja vilpittömyydessään aseistariisuva koira ja olisi niin hienoa nähdä se omassa kodissaan ja ennen kaikkea oman ihmisensä rinnalla nauttimassa vapaudesta.

27.6.2019
Juni on kaunis ja ihastuttava koira. Tänä keväänä koitti vihdoin Juninkin aika kokeilla hihnassa kävelyä.

Katso videolta Junin ensiaskeleet pannassa ja hihnassa:

Viipurin koirat - Juni 20.4.2019

15.8.2017
Ihana Juni tahtoo omaan kotiin! Juni on reipas ja ihmisrakas tyttö, joka haluaisi jo pian kellahtaa oman ihmisen kainaloon.

Valtava määrä toiveikkaita ja ilahtuneita silmäpareja katselee aitauksistaan. Ihmisten saapuminen tarhalle saa monet pikkuiset hyppelehtimään innoissaan ja heiluttamaan häntäänsä. Juni ei ole poikkeus tässä joukossa. Tyttö tulee reippaana tervehtimään ja haistelemaan vieraita. Pieni häntä heiluu innokkaana samalla kun nenä käy. Ihmisseura on mieleistä ja rapsutukset ja läheisyys tuntuvat Junista ihanilta. Sylissä Junin ilme hiukan vakavoituu, mutta päästessään takaisin maahan käynnistyy taas innokas tepsutus ympärillä.

Juni vaikuttaa sosiaaliselta ja mutkattomalta tytöltä, jonka suurin toive olisi päästä mahdollisimman pikaisesti omaan kotiin. Muiden pentujen kanssa on kiva telmiä, mutta pian syksyn sateet ja koleus ovat Viipurissa. Tarhaelo on kurjaa, ja sitä kurjemmaksi se muuttuu kun sääolosuhteet pahenevat. Talvea Juni ei toivottavasti joudu tarhalla viettämään.

Junin seikkailuista ennen tarhalle päätymistä ei ole tietoa. Tytöllä on saattanut olla joskus koti tai sitten ei. Ihmiset eivät ole kuitenkaan Junille mikään kauhistus, joten ihmisten ympärillä se on onnekseen varmasti saanut varttua. Uuteen kotiin muutto on aina tarhakoiralle jännittävä paikka, ja Juni kaipaakin omistajaltaan rutkasti tukea, kärsivällisyyttä ja aikaa - sekä tiestysti paljon rakkautta!

Viipurin koirat - Juni 10.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.