Shiro

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 3/2017
Tautitestattu: 11/2018 & 1/2021

29.1.2021
Shiron kolmen vuoden odotus päättyi vihdoin, kun se matkusti omaan kotiin!

28.1.2021
Kaikki kahdeksan Shirolta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Shirolta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

1.3.2020
Upea Shiro pääsi Viipurin Koirien aktiivien kanssa lenkille.

Reipas, kiltti, innokas Shiro, joka osasi hienosti varoa pienempiä pentuja, joiden kanssa se tällä hetkellä aitauksessaan asuu. Se ei ujostele yhtään ja rakastaa ihmisiä ketään valikoimatta ja ihan täysillä. Lenkille se lähti tosi innoissaan ja jo ennenkuin päästiin lenkkipolulle, se heti pisti entisen häkkikaverin kanssa leikiksi. Shiro käveli nätisti hihnassa ja välillä pomppi taluttajaa vasten pusuttelemaan. Shiro on ihan täydellinen tyyppi!

16.1.2020
Kaunis Shiro pääsi lenkille ja parasta lenkissä taisi olla, kun sai olla ihan ihmisen lähellä ja nauttia silityksistä.

Rapsutuksia jakamassa ollut toinen koira oli sille ihan ookoo, joten sille olisi varmasti myös ookoo, jos se saisi kaverikseen toisen koiran. Sen ihanat puoliluppakorvat ja kauniit silmät saavat varmasti aikaan sen, että sille antaa anteeksi, vaikka se pistelisi poskeensa juhlaillallisen paahtopaistin. Shiro on vielä nuori koira, joka ollakseen onnellinen ja tyytyväinen, kaipaa tekemistä ja riittävästi virikkeistämista ja aktivontia. Ja kotia.

Viipurin koirat - Saloma & Shiro 5.1.2020

14.10.2019
Iloinen Shiro pääsi kävelylle tarhan ulkopuolelle. Katso uusi video Shirosta:

Viipurin koirat - Shiro 13.10.2019

15.8.2019
Shiro on iloinen ja eloisa poika. Tarhalla se on viettänyt jo kaksi pitkää vuotta, mutta sen into ja ilo eivät ole onneksi hiipuneet.

Shiro on ihana, komea nuorimies. Se rakastaa kovasti ihmisiä, vaikka välillä ihan vähän se saattaa myös ujostella. Pääosin se kuitenkin suhtautuu iloisesti ja avoimesti uusiinkin ihmistuttaviin.

Aitauksessaan Shiro vaikuttaa usein vähän turhautuneelta. Se kaipaisi paljon enemmän tekemistä kuin mitä pienessä aitauksessa on mahdollista tehdä. Se haluaisi juosta lujaa, se haluaisi tutkia ja haistella uusia hajuja, se haluaisi painautua ihmisen kainaloon aina halutessaan. Niin paljon kaikkea, mistä se on jäänyt paitsi, koska kukaan ei ole vielä nähnyt sen tavallisen ulkokuoren alle ja halunnut avata sille kotinsa ovea.

Vaikka tarhalla Shiro on varsin reipas poika, on hyvi todennäköistä, että uuteen kotiin muuttaessaan se ujostelee aluksi paljonkin eri asioita. Eihän sillä ole mitään tietoa tai kokemusta, että mitä kaikkea maailmassa tuleekaan vastaan, ihan arkipäiväisiäkin asioita. Shiro etsii siis pitkäjänteistä omistajaa, joka osaa ja jaksaa opastaa Shiroa eteenpäin niissä jännittävissäkin tilanteissa. Ja omistajaa, joka ei luovuta, vaikka vastoinkäymisiäkin joskus tulisi. Reipas ja leikkisä koirakaveri auttaisi varmasti Shiroa sopeutumisessa.

13.11.2018
Shirolle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

11.12.2017
Shirosta on kasvanut ihmisrakas ja kiltti nuorukainen. Ihmiset ovat Shirosta ihania ja kaikkein mieluiten Shiro viettäisikin aikaa vain ihmisten rapsuteltavana ja hellittävänä.

Shiro asuu isossa ulkoaitauksessa suuressa koiralaumassa. Muiden koirien kanssa poika tulee hyvin juttuun, mutta joutuu aika ajoin toisen uroksen pahasti kiusaamaksi. Shiro yrittää silloin parhaansa mukaan luikkia karkuun eikä tahdo jäädä rähisemään. Kunpa kaunis ja mukava Shiro löytäisi nopeasti oman kodin.

Viipurin koirat - Shiro 6.12.2017

7.8.2017
Shiro on kiva ja ystävällinen pentu, jonka kauniit mantelin muotoiset silmät lumoavat kenet tahansa. Shiro odottaa kovasti pääsyä omaan kotiin.

Shiro ja sen sisko Shia päätyivät loppukeväästä tuntemattomasta syystä Snezhannan tarhalle. Kesä meni muiden pentujen kanssa touhuten ja pian Shironkin on valmistauduttava syksyn saapumiseen. Shiro on ystävällinen ja iloinen pentu, joka tulee mielellään tervehtimään tarhalle saapuneita ihmisiä. Rapsutukset ja huomio maittavat, harmi vain että niitä on tarjolla ihan liian harvoin. Pienestä pojasta olisi niin ihanaa nautiskella moisista herkuista päivittäin - tai oikeastaan useita kertoja päivässä jos tarkkoja ollaan! Suuressa pentulaumassa eläminen sujuu hyvin ja Shiro vaikuttaa sosiaaliselta pojalta, joka tulee hyvin toimeen muiden kanssa.

Koska tarha on Shiron koti ja ulkopuolinen maailma vieras paikka, voi Shiroa aluksi jännittää uuteen kotiin muutto. Kunhan pojalle ollaan valmiita antamaan aikaa ja sen sopeutumiseen ollaan valmiita panostamaan, kasvaa Shirostakin aikuisena vielä hieno kotikoira! Innokkaan ja uteliaan pennun kanssa elämisessä on omat tähtihetkensä, mutta hermoja voidaan myös koetella kun pienet hampaat eksyvät maistelemaan ja nakertelemaan ei-toivottuja asioita. Kasvavalle Shirolle onkin muistettava tarjota riittävästi mielekästä tekemistä ja liikuntaa, jotta energiaa ei jäisi liiaksi ylimääräisiin kepposiin.

Viipurin koirat - Shiro 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.