Alsu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2016
Tautitestattu: 11/2021

28.12.2021
Alsu sai kodin Vantaalta.

1.12.2021
Kaunis ja reipas Alsu pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Helsingissä. Alsu on ystävällinen ja sosiaalinen tyttö, joka selvästi viihtyy ihmisten seurassa.

Alsu tervehtii lenkillä vastaantulijoita iloisella hännänheilautuksella ja näyttää kuin koko koira olisi yhtä hymyä. Vastaantuleviin koiriin Alsu suhtautuu ystävällisesti ja ohitukset sujuvat myös ongelmitta. Alsu on ihanteellinen lenkkikaveri, se kävelee hihnassa vetämättä ja taluttajaansa kuunnellen. Jopa juoksulenkillä Alsu jolkottaa kauniisti vieressä. Alsu on lenkkeillyt kaupunkimaisessa ympäristössä, jossa mikään ei ole sitä hätkähdyttänyt tai pelottanut. Iloisesti juoksevat ja huutelevat lapset, pyörät, autot, mopot – kaikki Alsu ohittaa tyynesti ja reippaasti. Alsu vaikuttaakin rohkealta koiralta, joka suhtautuu avoimen kiinnostuneena ympäristöönsä.

Sisätilat taitavat olla vielä Alsulle uusi asia ja siellä Alsu oli alkuun vähän levoton. Alsulta löytyi myös paha korvatulehdus, mikä saattoi lisätä rauhattomuutta. Muutamassa päivässä Alsu on kuitenkin oppinut sisäkoiran tapoja ja osaa jo rauhoittua lepäämään ja rentoutumaan sisällä talossakin. Alsu opettelee vielä sisäsiisteyttä, mutta fiksuna koirana on jo selvästi tajunnut, miten kotikoirana ollaan.

Alsu kävi korvatulehduksen takia eläinlääkärissä, missä se sai kehuja mallikelpoisesta käytöksestä. Kaikki hoitotoimet sujuvat hyvin ja esimerkiksi korvatippojen laittaminen täysin ilman ongelmia. Alsu osaa jo joitakin käskyjä: se istuu ja menee maahan pyynnöstä.

Alsu on reipas, aktiivinen ja liikunnallinen koira. Sille sopisi koti, jossa nautitaan pitkistä lenkeistä ja ulkoilusta. Alsu oppii nopeasti ja saattaisi innostua erilaisista tehtävistä, joissa se saisi käyttää päätään. Sohvaperunaksi Alsusta ei ole. Alsu pitää aivan kaikista, mutta saattaa innostuessaan olla vähän raisu, joten ihan pienten lasten perheeseen siitä ei ole. Alsu myös tykkää jutella husky- tai malamuuttimaiseen tapaan, joten kerrostalo ei välttämättä ole sille paras asumismuoto.

22.11.2021
Alsu valmistautui Suomeen tuloon käymällä rabiesvasta-ainetesteissä. Alsulla oli riittävästi vasta-aineita (yli 0,5 IU/ml) suojaamaan tartunnalta. 

Alsu tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta.

10.10.2021
Oman kodin kutsua kärsimättömästi odottaa Alsu – tämä kovin kaunis ja ylväs laikatyttö.

Alsu on arviolta noin 4–vuotias, reipas, sosiaalinen ja kaunis tyttö, joka enemmän kuin mitään muuta haluaisi vaihtaa tarhan oman kodin lämpöön. Alsulla oli ennen omistaja, joka kiikutti tytön Elenan tarhalle noin vuosi sitten. Entinen omistaja halusi Alsusta metsästyskoiran, mutta Alsu sen sijaan nautti enemmän uusien paikkojen tutkimisesta, hajujen nuuhkimisesta ja metsissä käppäilystä. Kun Alsun luonne ja omistajan toiveet taitavasta metsästyskoirasta eivät muutaman vuodenkaan jälkeen sopineet yhteen, oli Alsun aika vaihtaa koti tarhan aitaukseen.

Tarhalla Alsu ei viihdy lainkaan. Viimeisen vuoden aikana se on menettänyt ruokahalunsa täysin, se on laihtunut ja sen turkin kunto on mennyt huonoon kuntoon. Tästä ylväästä laikatytöstä on tullut vain varjo siitä, mitä se voisi oikeassa ympäristössä olla. Tytölle ruoka maittaa vain ihmisten seurassa ja vasta maanittelujen jälkeen. Elena suree kovasti tämän tarhalla selvästi ahdistuneen tytön puolesta ja toivoo hartaasti sen löytävän kodin Suomesta. Alsu olisikin enemmän kuin valmis matkustamaan Suomeen ja nauttimaan pitkistä metsäkävelyistä uusine hajuineen – oman ihmisen vieressä.

Alsu on sosiaalinen tyttö koiran parhaassa iässä. Se on kovin reipas ja nauttii paljon ihmisten seurasta. Elenan mukaan tarhalla ollessaan Alsu on myös tullut toimeen tarhan muiden koirien kanssa. Tällä aktiivisella tytöllä on hihnassa kulkemisen perusteet hallussa, vaikkakin hihnakäyttäytymiseen saa uudessa kodissa vielä varautua panostamaan. Alsu haaveileekin aktiivisesta kodista, jossa sen aktivointiin jaksetaan panostaa, ja omistajasta, joka nauttii metsäkävelyistä yhtä paljon kuin se. Alsun entisestä elämästä ei ole sen tarkempaa tietoa, joten uuden kodin tulee varautua kärsivällisesti ja lempeästi opettamaan Alsulle kotikoiran taidot perusteista lähtien. Lempeydellä, pitkäjänteisyydellä ja ajan kanssa siitä tulee varmasti lojaali ja rakastava perheenjäsen.

Alsu on tottunut ihmisen kosketukseen ja hoitotoimenpiteet sujuvat sen kanssa helposti.

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.