Lulu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa siroksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 10/2021

10.12.2021
Lulu sai kodin Etelä-Savosta.

13.11.2021
Sutjakan kokoinen kaunokainen Lulu on valloittanut kotihoitajat hetkessä. Lulu on tasapainoisen oloinen ja hellyttävä pentu, ja kaksi viikkoa kotihoidossa on sujunut tytöllä hienosti.

Lulu tulee hyvin toimeen kodin uros- ja narttukoiran kanssa ja leikkii niiden kanssa iloisesti. Lulu osaa myös rauhoittua hyvin ja tykkää nukkua ihmisten vieressä. Yksinolot ovat sujuneet melko hyvin. Lulu on keskittynyt nakertelemaan hänelle jätettyjä pahveja ja leluja, mutta jos koirakaverit lähtevät ilman häntä lenkille, niin niiden perään itkeskellään vielä.

Lulu nauttii ihmisen lähellä olosta, mutta osaa olla itsekseenkin. Ruoka maistuu hyvin ja tarpeet tulevat useimmiten omalle pihalle. Nyt kahden viikon jälkeen tyttö on uskaltanut tehdä tarpeensa lenkillekin pariin kertaan. Lulu ulkoilee hihnassa mielellään rauhallisella alueella, autoja ja ihmisiä vielä ihmetellen. Pientä jännitystä vielä on, mutta omaan tahtiin harjoitellessa Lulu on koko ajan rennommin hihnakävelyillä ja lähtee aina mielellään matkaan. Itse hihna ei ole jännittänyt missään vaiheessa, mikä on helpottanut ulkomaailmaan tutustumista.

Lulu antaa käsitellä hienosti ja kynnetkin on jo pari kertaa lyhennetty ongelmitta. Vieraita Lulu on haistellut varovasti, eivätkä miehet tai ainakaan isommat lapset jännitä sen enempää. Lulu hakee ihmisestä turvaa jännittävissä tilanteissa. Toistaiseksi kuitenkin suht rauhallinen asuinympäristö ja koirakaverillinen koti sopisivat tytölle parhaiten. Säkäkorkeus on noin 45 cm ja paino 12 kg.

7.11.2021
Katso hurmaavan Lulun tuoremmat kuulumiset uudelta videolta:

Viipurin koirat - Lulu kotihoidossa 7.11.2021

30.10.2021
Lulu pääsi Suomeen! Ensivaikutelma Lulusta on, että se on odotettua reippaampi.

Hoitaja kertoo, että Lulu on yllättävän rohkea ja kaikki sujuu hyvin omalla tahdilla. Se saa ihmisistä turvaa ja kävelee hihnassa hämmästyttävän hyvin. Kiitos vapaaehtoisten viipurilaisten ulkoiluttajien!

Viipurin Koirat testasi Lulun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. Lulu tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Ennen lähtöä Lulu kävi sterilisoitavana oman, suomalaisen sterilointikummin taloudellisella tuella.

14.9.2021
Pientä Lulua hiukan jännittää, mutta pian uteliaisuus voittaa. Onhan ihmisvieraista otettava selko, eivätkä ne taida hassumpia ollakaan.

Kahdeksan pientä palleroista päätyi tarhalle kesäkuun alussa muutaman viikon ikäisinä. Pentujen emo on laika, jonka isäntä oli jättänyt heitteille muutettuaan toiseen kaupunkiin. Kun koira sai pennut, naapurit puuttuivat asiaan, pelastivat pennut ja toimittivat emon sterilisoitavaksi. Emo jäi sukulaisten hoiviin. Pentueen isästä ei ole tietoa.

Pennut menivät aluksi hoitoon Snezhannan tarhan eläintenhoitajan Lenan kotiin, koska näin pieniä ei voi rokottamattomina viedä tarhalle. Neljä kahdeksasta on saanut kodin Venäjältä; neljä odottaa nyt Snezhannan tarhalla sitä, että onnenpotku osuisi heidän kohdalleen hyvän ja rakastavan kodin muodossa. Lulun sisaruksia ovat Lilu ja Lonja. Pennut muuttivat tarhalle syyskuun alussa ja asuvat keskenään omassa aitauksessaan.

Aitaukseen astuvat vieraat aiheuttavat pentujoukossa kovan tohinan. Kovasti tekisi mieli tutustua, mutta jännitys panee tepastelemaan empien kopin suulla. Pian uteliaisuus voittaa jännityksen, ja Lulu on hyvänä kakkosena siskonsa Lilun perässä kiipeilemässä kyykistyneen valokuvaajan niskaan.

Laikansukuisen Lulun vaistot vetävät todennäköisesti sen verran kovasti riistan perään, että siitä tuskin tulee helposti irtipidettävää, omistajansa kintereillä pysyttelevää koiraa. Pelkäksi sohvaperunaksikaan tytöstä ei ole, vaan toiveissa olisi nuorelle tytölle monipuolista liikuntaa ja aktivointia tarjoava koti. Tietysti myös sisäsiisteys, yksin oleminen ja muut kotikoiran taidot ovat Lululle vielä uusia juttuja, joita harjoitellen yhteinen taival alkaa.

Lulu matkustaa Suomeen steriloituna sekä tauti- ja rabiesvasta-ainetestattuna.

Viipurin koirat - Lilu, Lulu, Lonja 9/2021

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.