Auli

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2015
Tautitestattu: 11/2021
Sijainti: Nurmijärvi, Suomi

15.12.2021
Onnekas Auli löysi oman kodin Nurmijärveltä.

5.12.2021
Auli on hoitopaikassaan osoittautunut lempeäksi, rauhalliseksi ja huomiosta nauttivaksi tytöksi. Auli on tullut hienosti toimeen myös hoitopaikan muiden koirien kanssa.

Auli on ollut nyt muutaman päivän Suomessa ja osoittautunut kerrassaan valloittavaksi tytöksi. Auli kävelee hihnassa varsin nätisti ja se on tehnyt metsälenkkejäkin, joista se on nauttinut suuresti.

Kotihoitopaikassa Auli on päässyt tutustumaan kouluikäisiä lapsiin, joita Auli on tervehtinyt lämpimästi. Auli saattaisi siis sopia kotiin, jossa on kouluikäisiä lapsia, kunhan lapset osaavat olla koirien kanssa nätisti.

Auli on tullut toimeen kaikkien kotihoitopaikan narttukoirien kanssa ja tähän mennessä se on ylipäätään haukahtanut vain pari kertaa. Se on hyvin toiset koirat huomioiva kohtelias ja lempeä koira, joka nauttii valtavasti huomiosta ja rapsutuksista. Aulin kynnetkin on jo leikattu, kun tarjolla on ollut riittävän hyviä herkkuja. Ruokaa Auli odottaa rauhassa istuen ja koska ruoka ainakin tarhalla oli sille tärkeä resurssi, se syö eri tilassa. Aluksi muutto Suomeen aiheutti Aulille selvästi stressiä, joka purkautui kovana juomisena ja pissaaminen. Nämä ovat kuitenkin jo rauhoittumassa selvästi.

Auli on solahtanut hoitopaikan perheeseen sujuvasti ja onkin uskomatonta, että se on ollut Suomessa vain viikon verran. Kotihoitopaikan kissat se on nuuskuttanut tutuksi ja seuraillut jonkin verran niiden liikkumista, mutta antanut sitten olla omissa oloissaan. Auli vaikuttaa kovin tasapainoiselta ja ystävälliseltä koiralta, joka nyt vihdoin saa mahdollisuuden nukkua rauhassa, nauttia huomiosta ja ennen kaikkea olla onnellinen.

Auli etsii kotia, jossa ymmärretään, että aikuinen, tarhalla pitkään ollut koira tarvitsee paljon aikaa ja rauhallista sopeutumista. Auli on osoittanut olevansa hyvällä mallilla matkalla hienoksi kotikoiraksi, mutta aina on mahdollista, että yllätyksiä vielä tulee vastaan. Siksi Auli kaipaa kotia, jossa sen annetaan rauhassa kehittyä juuri siksi hienoksi koiraksi, joka sen kuoren alla on kaikki nämä vuodet ollut piilossa. Auli etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, rivi- tai omakotitalosta.

26.11.2021
Lottovoitto! Aulille löytyi hoitopaikka ja se pääsi Suomeen odottamaan oman kodin löytymistä.

Aulin rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Auli tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

14.9.2021
Taitava ja kaunis Auli sai sivuilleen uuden videon. Katso tuoreelta videolta miten tassun antaminen sujuu!

Viipurin koirat - Auli 12.9.2021

28.2.2020
Auli on täydellinen! Sympaattinen, kaunis ja kontaktia hakeva tyttö, joka nauttii ihmisen kanssa puuhailemisesta.

Sillä on varmasti ollut joskus koti, joka on opettanut sille paljonkin temppuja. Se osaa istua, antaa tassua ja muitakin temppuja se meinaa tarjoilla. Se jaksaa istua ja pitää katsekontaktin vaikka kuinka kauan ja vaikutelma onkin, että itse tekeminen on sille vähintään yhtä tärkeää, kuin siitä saatava palkka. Se nauttisi kodissa varmasti siitä, että saisi oppia uusia asioita. Auli on hyvin tasapainoinen ja kohtelias koira. Muiden koirien kanssa samassa aitauksessa se tulee toimeen oikein hyvin, mutta se on se, joka syö ensimmäisenä. Auli on hieno koira, joka on nyt ihan väärässä paikassa.

Viipurin koirat - Auli 23.2.2020

28.12.2019
Rauhallinen Auli on ystävällinen ja sympaattinen tyttö. Se rakastaa rapsutuksia, kunhan se saa ensin hetken tehdä tuttavuutta uuteen ihmiseen.

Aulin tie kävi Irinan tarhalle kesällä. Se ja eräs toinen koira tuotiin tarhalle työmaa-alueelta, jossa ne olivat eläneet jonkin aikaa. Auli onkin selvästi tottunut ihmisiin, vaikka hetkittäin sitä alkaakin vieraat ihmiset ujostuttaa.

Auli on kovin sympaattinen tyttö. Se tulee aina häntä heiluen tervehtimään, kun häkin verkon taakse tulee ihmisiä. Se katsoo ystävällisesti ja on kovin ilahtunut seurasta. Kun häkin oven avaa ja astuu aitaukseen sisälle, väistää Auli usein koppiin tuumimaan. Pienen tovin se kurkkii kopin ovelta, kunnes lepertelyjen saattelemana tulee tutustumaan lähemmin. Ja sitten se jääkin heti nauttimaan rapsutuksista: voisitko silittää vielä vähän sieltä kyljestä, ja tassunikin kaipaa vähän rapsutuksia. Auli painaa päätään kovasti kättä vasten ja todellakin nauttii niistä rapsutuksista, joita tarhalla on välillä niin kovin harvinaista saada.

Auli on selvästi tottunut ihmisiin, mutta siltikään se ei ole tottunut siihen, että sitä esimerkiksi ulkoilutetaan hihnassa tai tehdään hoitotoimenpiteitä. Hihnaan laittaminen saa Aulin lamaantumaan eikä se tunnu ymmärtävän yhtään, miksi outo naru on laitettu sen kaulaan. On varsin todennäköistä, että Aulilla ei koskaan ole ollut varsinaista omistajaa: sillä ei ole mitään käsitystä siitä, miksi sen pitäisi olla hihnassa, mitä tarkoittaa kynsien leikkaaminen, millaista on asua sisätiloissa saati millaista on jäädä sinne yksin.

Auli vaikuttaa hyvin kiltiltä tytöltä. Se tulee hienosti toimeen myös aitauksessa olevien muiden koirien kanssa. Se on kuitenkin aikuinen koira, jonka kokemusmaailma on tähän asti ollut selkeästi hyvin rajattu. Siksi Auli etsii kotia, joka sijaitsee rauhallisella alueella ja jossa on oma piha, jossa hihnassa kävelemistä voi turvallisesti ja Aulin tahtiin harjoitella. Samoin kaikki muut kotikoiran taidot tulevat vaatimaan aikaa ja harjoittelua: kaikki käsittelyä vaativat asiat, kotona rauhallisesti yksin oleminen, vieraiden ihmisten kohtaaminen jne. Auli vaikuttaa kuitenkin niin ihmisrakkaalta ja mukavalta tytöltä, että uskomme, että rauhallisella opastamisella se oppii tarvittavat taidot vielä mainiosti.

Aulin toisessa takatassussa on vanha vamma. Siitä on edelleen iho rikki pinnalta, ja vaikka sitä on tarhaoloissa yritetty hoitaa, ei iho ole kokonaan umpeutunut. Siksi uuden omistajan tulee varautua siihen, että Aulin tassu saattaa vaatia hoitoa vielä kotonakin.

Viipurin koirat - Auli 23.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.