Zita

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Helsinki, Suomi

22.10.2021
Zita muutti omaan kotiin!

13.9.2021
Pikkuinen Zita on valloittava pieni pussailija. Uudet asiat luonnollisesti vielä jännittävät näin alkutaipaleella.

Zitalla on hoitopaikassaan kaverina 4-vuotias uroskoira, johon Zita suhtautuu kuin isoveljeen. Vanhemmasta koirasta voi ottaa turvaa ja esimerkkiä, ja leikkimäänkin Zita kaveriaan haastaa. Kun pelottaa, Zita saattaa pujahtaa isoveljen vatsan alle turvaan. Autossa matkustaminen jännitti Zitaa ja se oli aivan paikoillaan; matkapahoinvointia ei kuitenkaan ollut. Uudet asiat jännittävät Zitaa ylipäätään, mutta se on kuitenkin varautuneen utelias niitä kohtaan. Hihnassa kulkeminen on välillä pentumaista hepulointia: kun tulee kova innostus, kiinni oleminen vallan unohtuu kokonaan.

Zita tulee tarvitsemaan uudessa kodissaan koirakaveria. Uusi koti voisi sijaita kaupungin keskustan hulinan sijaan rauhallisessa osassa kaupunkia tai vaikkapa taajamassa tai maaseudulla. Uuden kodin tulee olla valmis auttamaan Zitaa kotikoiran taitojen opiskelussa. Kärsivällisellä ja palkitsevalla tavalla opettaessa Zita varmasti taidot oppii. Pieni Zita on nyt kooltaan noin 13 kg ja säkä on noin 40 cm. Zita odottelee sopivia hakemuksia pääkaupunkiseudulla.

10.9.2021
Oman kodin löytäminen on Suomesta käsin huomattavasti helpompaa, joten Zita on onnellinen, kun sai saapua Helsinkiin odottamaan hakemuksia!

Zitan yhteyshenkilönä toimii Arja.

9.9.2021
Zita pääsee pian Suomeen! Matkaa odottaessa siitä otettiin rabiesvasta-ainetesti ja se testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Zita jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

7.9.2021
Zita sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

3.7.2021
Zita on iloinen ja ihmisrakas tyttö, joka valloittaa kenet tahansa hetkessä!

Zita ja siskonsa Gita päätyivät Sovetskin kylästä Snezhannan tarhalle toukokuussa. Ne ovat selvästi olleet ihmisten kanssa tekemisissä syntymästään asti, sillä molemmat tytöt ovat reippaita ja sosiaalisia.

Zita on kovin innoissaan, kun se pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin. Tai kyllä ne vanhat tututkin kelpaavat, pääsia että saa seuraa! Zita on sosiaalinen ja elämäniloinen tyttö, jonka into ei sammu eikä hännän heilutus taukoa hevillä. Zita on kerrassaan mainio pentu, jonka tarha-ajan soisi jäävän mahdollisimman lyhyeksi.

Zitasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se on iloinen ja touhukas pentu, joten varmaa on, että se tulee kaipaamaan myös uudessa kodissaan aktiviteetteja ja reilusti ulkoilua. Kaiken kivan puuhailun jälkeen on mukava sammahtaa sohvalle ja antaa omistajan hoitaa tv:n tuijottelu. Ja vaikka Zitalle on hihnassa kävely tullut tarhalla tutuksi, tulee kaikki muut kotikoiran taidot opettaa sille alusta asti. Fiksuna tyttönä se oppii ne varmasti nopeasti, mutta silti uuden omistajan tulee varautua siihen, että pitkäpinnaisuutta tarvitaan tämänkin iloisen pennun kasvatuksessa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.