Jurek

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: nyt n. 55 cm, 20 kg
Syntymäaika: 1/2021
Tautitestattu: 6/2021 & 9/2021

12.10.2021
Jurek sai kodin Mäntyharjulta.

12.9.2021
Komea Jurek totuttelee uusiin asioihin Espoon hoitopaikassa. Alku on lähtenyt Jurekilla mukavasti käyntiin.

Aiemmissa kuvissa ollut Pikku-Jurek on kovasti kasvanut. Hoitopaikkaan tuli komea ja salskean kokoinen poika. Jurek painaa noin 20 kiloa ja säkäkorkeus on noin 55 senttiä.

Jurek on suhtautunut uteliaasti kaikkiin uusiin asioihin elämässään ja uusia asioita on paljon! Tuohan tarhan vaihtuminen rivitaloasuntoon suunnattoman paljon uutta mukanaan. Suihkussa käynti on sujunut mukavasti ja autoilu on mennyt hyvin. Matkapahoinvointia ei ollut. Jurek on rauhallisesti suhtautunut eri asioihin, mutta voihan se olla, että poikaan tulee vielä eri tavalla virtaa, kun se tottuu ja tutustuu kaikkeen. Jurek suhtautuu ihmisiin ystävällisesti, mutta vielä hieman jännittää tutustumista.

Jurekilla on paljon karvaa, joten uuden kodin tulee olla valmis turkin hoitoon. Jurek harjoittelee sisäsiisteyttä ja jo muutamat pisut ja kakat on tehty ulos. Hihnassa käveleminen vaikuttaa olevan uusi asia, joten Jurek on moisesta hieman ihmeissään. Kodin tulee olla valmis Jurekia opastamaan kaikissa uusissa asioissa, joita poika ei vielä osaa. Hyvällä ja rauhallisella opastuksella Jurek varmasti puuttuvat taidot oppii. Reipas koirakaveri olisi Jurekille hyvä malli uudessa kodissa.

10.9.2021
Nyt koitti myös Jurekin vuoro päästä Suomeen jatkamaan kodin etsimistä!

9.9.2021
Jurek pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Jurek testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Jurek jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Jurekin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Jurek tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Jurekilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

8.5.2021
Jurek on hauskannäköinen ja iloinen veijari, joka etsii itselleen koirakaverillista kotia.

Vuoden alussa eräästä varastosta Viipurin keskustan liepeiltä löytyi seitsemän vastasyntynyttä pentua. Koiraperhe noudettiin turvaan ja emokoira sterilisoitiin. Pennut ovat kasvaneet tarhalla työskentelevän eläintenhoitajan luona. Talvi ja pikkupentuaika meni sisätiloissa, mutta nyt kevään tultua ja pentujen kasvettua isommiksi ne elävät ulkoaitauksessa.

Snezhannan mukaan pennut ovat iloisia, reippaita ja vilkkaita, mutta kotikoiran opiskelut täytyy aloittaa ihan nollasta. Sisarukset eivät ole tottuneet pantaan saatika hihnassa kävelyyn eivätkä ne eivät ole nähneet maailmaa sen enempää kuin varsinaisella koiratarhallakaan varttuneet pennut. Tulevan kodin on tärkeää varautua siihen, että monet asiat jännittävät alkuun ja sopeutuminen uuteen elämään vie aikaa.

Kaikki sisarukset etsivät sivuillamme omaa kotia tai hoitopaikkaa. Ne ovat nimeltään Jippu, Jitta, Joika, Jope, Jura, Jurek ja Jäynä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.