Jami

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 11/2020

27.1.2021
Jami sai kodin Porvoosta.

15.1.2021
Jamilla on kotiehdokas, eikä siitä oteta tällä hetkellä uusia hakemuksia vastaan.

29.12.2020
Reipas Jami on valloittanut uuden kotimaansa vauhdikkaasti! Jami rakastaa kaikkia ikään ja kokoon katsomatta.

Jami on saanut totutella kotikoiran elämään nyt viikon verran. Ja Jami on ottanut siitä kaiken ilon irti: se nauttii rapsutuksista ja yhteisestä touhuamisesta ihmisten kanssa. Hihnassa kävelemistä on harjoiteltu ahkerasti ja lenkit sujuvatkin päivä päivältä paremmin.

Hoitopaikan toisten koirien kanssa leikit maistuvat pihalla. Sisätiloissa Jami saattaa vielä vahtia ruokaansa toisilta koirilta - varsinkin toiselta nuorelta koiralta. Vanhempaa koiraa se kunnioittaa paremmin.

Kaikkiaan Jami on hyvin suloinen, reipas ja rohkea poika, joka sopeutuu varmasti monenlaiseen kotiin. Hoitopaikassa Jami on tottunut myös alakouluikäisiin lapsiin, joten sen ikäluokan lapsiakin voi uudessa kodissa olla odottamassa.

21.12.2020
Onnenpoika Jami pääsi Suomeen kotihoitoon! Jamin ei enää tarvitse hytistä tarhalla, vaan se matkusti hoitopaikkaan juuri ennen joulua odottamaan sopivan kodin löytymistä.

8.12.2020
Jamilta testattiin rabiesvasta-ainetaso Suomeen pääsyn toivossa. Sen rabiesvasta-ainetaso ylitti 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

22.11.2020
Kaikki kahdeksan Jamilta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Jamilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

17.11.2020
Jami ja sen sisarukset Jessie, JoseJaava, Jasmin ja Joska löytyivät Viipurista roskapöntöstä. Pienillä pennuilla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia, ellei joku hyväsydäminen ihminen olisi sattunut löytämään niitä sieltä. Niiden onneksi niin kuitenkin kävi, ja nyt kaikki kuusi elävät tarhalla odottaen päivää, milloin ne pääsisivät matkustamaan Suomeen omiin koteihin tai hoitopaikkoihin.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.