Nochka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 11/2021

29.12.2021
Iloinen Nochka muutti omaan kotiin Kouvolan seudulle.

26.11.2021
Nocka pääsi Suomeen! Nochka odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Hämeenlinnassa.

22.11.2021
Nochkan rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Nochka tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Nochka kävi myös sterilisoitavana oman, suomalaisen sterilisointikummin taloudellisella tuella.

3.11.2021
Maailmassa hylätään eniten mustia koiria. Valitettavasti myös sympaattinen Nochka koki mustan koiran kurjan kohtalon, ja päätyi tarhalle veljensä Nikitan kanssa viime kuussa.

Ennen uskottiin, että mustat kissat ovat noitien apueläimiä. Digiajalla mustien eläinten huono maine elää edelleen, niitä hylätään eniten, ja ne löytävät muunvärisiä harvemmin kodin. Vielä nykypäivänäkin jotkut uskovat mustien koirien tuovan huonoa onnea, toiset taas kokevat, että musta on tylsä väri ja mielummin haluaisivat lemmikilleen kasvot, jotka erottuvat paremmin hämärissä kuvissa. Ehkä siksi Nochkakin on tarhalla.

Viiden kuukauden ikäiset Nochka ja veljensä Nikita syntyivät vahinkopentuina perheeseen, jonka omistama koira oli karkumatkallaan päätynyt tiineeksi. Kuudesta syntyneestä mustasta pennusta koti löytyi neljälle, mutta huono-onniset Nochka ja Nikita jäivät ilman. Pennut kasvoivat ja omistaja väsyi niistä huolehtimiseen, joten eräänä syyskuisena päivänä hän pakkasi sisarukset autoon ja kiikutti pahaa-aavistamattomat pallerot Snezhannan tarhalle.

Snezhannan mukaan sisaruksista Nikita on varautuneempi, Nochka puolestaan eloisampi ja uskaliaampi ihmisten seurassa. Tarhalla käy viikottain vapaaehtoisia paikallisia lenkittämässä koiria ja myös onnekas Nochka pääsi hetkeksi maistamaan miltä elämä maistuu aitauksen ulkopuolella. Pihalla Nochka nuuhkii uteliaana ympäristöään ja välillä hipsii häntä vipattaen tutkimaan mitä ulkoiluttajan taskuista mahtaa löytyä. Silkkisen tumman turkin alta pilkottaa hopeansävyiset aluskarvapöksyt, kun ihmisrakas Nochka nousee takajaloilleen ulkoiluttajaansa vasten pyytäen rapsutuksia ja herkkuja. Lempeäkatseinen Nochka näyttää nauttivan joka sekunnista ja lopuksi vielä nuolee huolellisesti vapaaehtoisen kädet, ettei murustakaan mene ohi suun. Myös syliin tämä kompakti keskikokoinen pentu mahtuu mukavasti ainakin vielä toistaiseksi, enää vain se Nochkan ikioma syli puuttuu.

Tulevan kodin tulee ottaa huomioon, ettei nuorella Nochkalla ole välttämättä ollenkaan kokemusta kotioloissa elämisestä, joten mm. sisäsiisteyden, hihnassa kulkemisen ja yksin olemisen taitoja täytyy tulevan omistajan olla valmis Nochkan kanssa harjoittelemaan. Reipas tyttönen etsii kotia, joka yhteisen löhöilyn lisäksi jaksaa lenkkeillä aktiivisesti sekä keksiä koiralle mielekästä puuhailtavaa. Nochkasta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.