Jose

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 11/2020

2.1.2020
Jose löysi oman kodin Pirkanmaalta.

27.12.2020
Reipas Jose hurmaa kaikki hetkessä. Se on iloinen poika, joka rakastaa leikkimistä ja muuta touhuamista.

Jose on ehtinyt olla vasta vajaan viikon Suomessa, mutta siinä ajassa se on jo osoittautunut reippaaksi, energiseksi ja helposti sopeutuvaksi pojaksi. Se rakastaa leikkimistä, ihmisten seuraa ja kaikenlaista aktiviteettia, joten Jose soveltuu kotiin, jossa on aikaa ja halua ulkoilla ja puuhailla koiran kanssa runsaasti. 

Kotihoitopaikassa Jose tulee erinomaisesti toimeen toisten koirien kanssa. Myös hoitoperheen alakouluikäinen lapsi on todettu mukavaksi kaveriksi, eivätkä miehetkään vaikuta Josea juurikaan arastuttavan.

21.12.2020
Nyt Josea lykästi! Josen ei enää tarvitse hytistä tarhalla, vaan se matkusti hoitopaikkaan juuri ennen joulua odottamaan sopivan kodin löytymistä.

Josen yhteyshenkilönä toimii Heidi.

8.12.2020
Joselta testattiin rabiesvasta-ainetaso Suomeen pääsyn toivossa. Sen rabiesvasta-ainetaso ylitti 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

22.11.2020
Kaikki kahdeksan Joselta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Joselta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

17.11.2020
Jose ja sen sisarukset Jessie, Jami, Jaava, Jasmin ja Joska löytyivät Viipurista roskapöntöstä. Pienillä pennuilla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia, ellei joku hyväsydäminen ihminen olisi sattunut löytämään niitä sieltä. Niiden onneksi niin kuitenkin kävi, ja nyt kaikki kuusi elävät tarhalla odottaen päivää, milloin ne pääsisivät matkustamaan Suomeen omiin koteihin tai hoitopaikkoihin.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.