Ilona

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 4/2020
Tautitestattu: 10/2020 & 2021

4.9.2021
Ilona sai kodin Vantaalta.

2.6.2021
Ilona lähettää terveisiä hoitopaikasta! Ilona on valloittava, hellyydenkipeä ja iloinen tyttö joka rakastaa rapsutuksia ja haleja.

Ilona kävelee hienosti hihnassa ja ottaa itse taluttajaansa kontaktia. Vastaantulevat koirat meinaavat kuitenkin Ilonaa vielä jännittää ja kohtaamista harjoitellaan namien kanssa. Ilona rakastaa leikkimistä ja haluaisi aina olla kaikessa tekemisessä mukana. Se ei pidä yksin jäämisestä, sitäkin kotihoidossa vielä harjoitellaan ja edistymistä on jo tapahtunut. Uusiin ihmisiin tutustuminen tapahtuu aina mieluummin Ilonan omaan tahtiin. Jotkut ihmiset jännittävät enemmän kuin toiset. Kotihoitopaikassa Ilona on jo todella reipas ja utelias, mutta ulkomaailmassa asiat tuppaa jännittämään.

Ilona on suhteellisen arka koira, joten tulevalla kodilla olisi hyvä olla kokemusta tästä. Ilonalle etsitään ensisjaisesti kotia, jossa olisi reipas koirakaveri.

23.5.2021
Sievä Ilona pääsi matkustamaan Suomeen hoitopaikkaan ja odottaa adoptiohakemuksia Lahden seudulla.

Ilonan rabiesvasta-ainetaso mitattiin ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

21.4.2021
Ilonan tautitesteistä on jo aikaa, joten se tutkittiin uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat edelleen negatiivisia. 

Ilonalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

19.11.2020
Ilonalle etsitään koirakaverellista kotia rauhallisella sijainnilla.

Ilona ja sen kaksi sisarusta löydettiin ulkoa pieninä pentuina. Sisarukset löysivät kodit, mutta Ilona jäi tarhalle. Ilona asusteli ensimmäiset kuukaudet Marian ja Alexanderin pentukaranteenissa, kunnes jatkoi matkaansa varsinaiselle tarhalle.

Ilona testattiin oman kodin toivossa 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

Ilona on suhteellisen arka tyttönen ja sille etsitään aikuista kotia, jossa olisi reippaampi koirakaveri odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.