Moriz

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa pienehköksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 10/2021

4.12.2021
Moriz sai kodin Tampereen seudulta.

29.10.2021
Moriz pääsi Suomeen! Morizilla on ihottumaa, jota seurataan jonkin aikaa ennen kuin siitä aletaan ottaa hakemuksia vastaan.

Viipurin Koirat testasi Morizin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. Moriz tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Morizilla positiivinen.

Ennen lähtöä Moriz kävi kastroitavana oman, suomalaisen sterilointikummin taloudellisella tuella.

17.10.2021
Suloinen Moriz joutui tarhalle ihan pienenä pentuna. Nyt sen olisi aika löytää oma, huolehtiva koti!

Moriz ja sen seitsemän sisarusta  MarttiMarusjaMerielMijaMarianaMorton ja Miklos tuotiin Snezhannan tarhalla alle luovutusikäisinä. Pennut toi paikalle alueella toimiva liikkuva sterilointiklinikka, joka oli noutanut hylätyt pennut Pesochnyn kylästä.

Pennut olivat tulleessaan aliravittuja ja matoisia, ja Snezhanna joutui viettämään monta unetonta yötä murehtiessaan pentujen selvitymistä. Sisarukset olivat kuitenkin sissien sukua ja ne kaikki selvisivät huonosta lähtötilanteesta huolimatta.

Moriz on kovin suloinen poika. Sitä vielä usein ihmetyttää uudet asiat ja ihmiset, mutta kuoren alta pilkottaa silti iloinen ja utelias poika. Moriz rakastaa painileikkejä sisarustensa kanssa ja silloin siitä paljastuukin melkoisen vauhdikas pentu!

Morizista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Sitä ihmetyttää ja jännittää aluksi varmasti monet asiat, onhan se kasvanut tarhalla, jossa se ei ole päässyt näkemään maailmaa niin paljon kuin toivoisi. Uudelta omistajalta vaaditaankin paljon sitoutumiskykyä ja ymmärrystä, sillä Morizin kaltaisen taustan omaava pentu tulee varmasti tarvitsemaan myös tukea ja rauhallista ohjausta elämässä. Samalla Moriz tulee kaipaamaan tietysti aktiivista ja koiramaista elämää lenkkeineen, leikkeineen ja sohvalla köllöttelyineen.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.