Liisi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 3/2019
Tautitestattu: 2/2021

3.7.2021
Liisi löysi kodin.

24.6.2021
Upea Liisi on mutkaton, aina iloinen ja ihmisrakas koira.

Liisi on oppinut tosi paljon kotikoirana olosta ja sopeutunut hiljalleen aina vaan paremmin rivitalon ääniin ja pihan ohi kulkeviin ihmisiin. Liisi on ollut sisäsiisti alusta asti. Liisin kanssa ei ole tarvinnut huolehtia tavaroiden tai ruokien jättämisestä koiran ulottuville. Liisi vielä treenailee yksin jäämistä, mutta on jo päässyt hyvin kärryille asiasta.

Liisi lenkkeilee kauniisti ja osaa jo nykyään ohittaa sitä toisinaan kovasti kiinnostavat vastaantulijat. Eniten Liisi tykkää metsälenkeistä, joilla se kiipeilee mielellään kallioilla ja kivillä sekä bongaa puiden latvoista lintuja. Asfaltilla Liisi käveleskelee rauhallisesti ja haistelee tarkkaan muiden koirien merkit. Liisin kanssa ollaan käyty lähes viikoittain koirapuistossa, jossa se on kerryttänyt hurjasti itseluottamusta alun jännityksen jälkeen. Puistossa Liisi on yleensä leikkinyt iloisesti muiden koirien kanssa.

Nopeana oppijana Liisi osaa jo pyynnöstä istumisen, maahan menon, luokse tulon, paikallaan pysymisen ja tien reunassa kulkemisen kehotuksesta. Ylipäätään Liisin kouluttaminen ja käskyjen opettaminen on ollut mukavaa, sen ollessa hyvin miellyttämisenhaluinen ja aina valmis kokeilemaan uutta herkkujen toivossa. Luottavaista ja niin mielellään ihmisen lähellä viihtyvää Liisiä on ollut helppo käsitellä, harjata ja leikata sen kynsiä. Sen lempipaikka tuntuukin olevan ihmisen siliteltävänä.

Liisi etsii kotia joko talouden ainoana koirana tai mukavan uroskoiran seuralaisena. Liisi etsii uudelleen kotia itsestään riippumattomista syistä ja on tavattavissa Turun lähettyvillä.

22.6.2021
Liisi palautuu kotia etsiviin itsestään riippumattomista syistä. 

13.3.2021
Liisi sai kodin Turun seudulta.

7.3.2021
Liisi on ihastuttanut laajalti ja siitä on tullut niin paljon hakemuksia, ettei enempää oteta toistaiseksi vastaan.

27.2.2021
Liisi pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia sijaiskodissaan Tuusulassa.

15.2.2021
Liisi tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta Suomeen pääsyn toivossa. 

Liisiltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). Hemoplasmoosi oli Liisillä positiivinen ja kaikki muut negatiivisia.

27.1.2021
Kaunis ja ystävällinen Liisi asuu Elenan tarhalla Svetogorskissa. Liisi on haaveillut omasta kodista jo yli vuoden ajan.

Tapasimme hurmaavan Liisin pariin otteeseen tarhalla ennen kuin raja sulkeutui koronaepidemian vuoksi maaliskuussa 2020. Liisi päätyi Elenan tarhalle loppuvuodesta 2019. Eräs mies oli huomannut Liisin kesällä pentuna mökkialueella, ja kun hän myöhemmin palasi sinne loppuvuodesta, asusteli Liisi siellä edelleen - yksinään. Mies otti yhteyttä Elenaan ja niin Liisi päätyi tarhalle. Lempeällä ja ihmisystävällisellä Liisillä on varmasti ollut ihmisiä elämässään, mutta kenties se on sitten jätetty kesän jälkeen yksinään pärjäämään datsalle. 

Molemmilla tapaamisilla Liisi vaikutti rauhalliselta tytöltä, joka suhtautui hyvin ystävällisesti niin vieraisiin ihmisiin kuin muihin koiriinkin. Liisi pääsi kanssamme hihnakävelylle, joka sujui hyvin. Se suhtautui nätisti ja melko välinpitämättömästi vapaana kuljeskeleviin koiriin, korkeintaan nuuhkaisi ja jatkoi matkaansa muiden hajujen perään. 

Elenan mukaan Liisi on edelleen rauhallinen tyttö, joka pitää kovasti ihmisten huomiosta. Se asuu tällä hetkellä yhden nartun ja uroksen kanssa, ja tulee niiden kanssa ongelmitta toimeen. 

Elenan tarhalla koirat asuvat ahtaasti ja Liisin asumuksena on jo yli vuoden ajan toiminut niin pieni aitaus, ettei sitä voi edes aitaukseksi kutsua. 

Liisillä ei välttämättä ole koskaan ollut kunnollista kotia eikä se ole elänyt sisäkoirana. Yksinolot ja sisäsiisteys voivat vaatia harjoittelua, koska kukaan tuskin on koskaan niitä taitoja Liisille opettanut. Ulkona hihnassa Liisi käveli uteliaana ympäristöä tutkien eikä säikkynyt mitään. Elenan tarha sijaitsee kuitenkin hyvin rauhallisella alueella, missä ei liikennettä juuri ole. Rauhallisella kesämökkialueella varttunut Liisi etsii omaa kotia rauhallisesta ympäristöstä, vilkas kaupunki olisi Liisille todennäköisesti liian stressaava asuinympäristö. Reipas Liisi pärjännee ainoana koirana eikä koirakaveri ole välttämättömyys.

Joko olisi Liisin vuoro päästä omaan kotiin? Kyllä vain!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - Liisi 13.3.2020