Mosja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 8/2020
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Jokioinen, Suomi

12.10.2021
Reipas Mosja valloitti uuden perheensä ja muutti Turun seudulle toisen viipurilaisen kaveriksi.

25.9.2021
Ihana Mosja pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Forssan seudulla.

Ennen Suomeen tuloa Mosja tutkittiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta ja sen rabiesvasta-ainetasot testattiin.

Mosjan yhteyshekilönä toimii Leena.

21.9.2021
Iloiselle Mosjalle lisättiin video:

Viipurin koirat - Mosja syyskuu 2021

17.9.2021
Suloinen Mosja on ihmisrakas ja iloinen tyttö. Kun sen aitaukseen astuu, on syli saman tien täynnä pientä, hyörivää, ruskeaa karvapalloa.

Mosja löytyi kesällä Kamennogorskin kaupungista. Se oli vain ilmestynyt alueelle, kukaan ei tiennyt mistä. Sen luottavaisesta suhtautumisesta ihmisiin huomasi kuitenkin heti, että aivan varmasti sillä on ollut koti aiemmin - ehkäpä lähestyvä syksy oli saanut omistajan hylkäämään tytön.

Koska alueella asui muita vapaana liikkuvia koiria, jotka suhtautuivat Mosjaan kyräillen, kävi Margarita pelastamassa tytön heti tarhalleen. Snezhanna kävi pian steriloimassa sen, sillä vaarana oli, että se saattoi olla kantavana. Nyt on onneksi pelko siitäkin jo turhaa Mosjan loppuelämäksi.

Mosja on valtavan ihmisrakas tyttö. Se rakastaa kaikkia niin kovasti, ettei haluaisi mitään muuta kuin olla koko ajan ihmisen lähellä. Se kiipeää syliin, se heiluttaa häntää vimmatusti, se hyörii ja pyörii onnesta soikeana, kun vain saa seuraa ihmisistä. Vaikka Mosja ehti elää hetken kadulla, vaikuttaisi siltä, että se luottamus ihmisiin on kuitenkin säilynyt vahvana.

Emme tiedä, onko Mosja koskaan asunut sisätiloissa tai kulkenut hihnassa. Siksi uudessa kodissa tulee suhtautua Mosjaan kuin pentuun, joka kaipaa opastusta kaikissa arkisissa taidoissa. Myös yksinjäämisen harjoitteleminen voi olla asia, johon Mosja kaipaa paljon rauhallista ja suunniteltua harjoittelemista.

Reippaana tyttönä Mosja voisi innostua kivoista koiramaisista harrastuksista kotiuduttuaan. Mutta vähintään siitä saa aina valmiin ja reippaan lenkkikaverin sekä iloisen päivien piristäjän! Margarita arvioi Mosjan noin vuoden ikäiseksi, mutta se saattaa olla myös hieman nuorempi tai vanhempi. Mosja on kooltaan keskikokoinen, mutta enemmän pieni keskikokoinen kuin kovin suuri.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.