Polar

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi-suureksi
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 10/2021
Sijainti: Luumäki, Suomi

4.12.2021
Komea Polar lähti valloittamaan uutta kotia Raumalla!

2.11.2021
Polar matkusti viime viikon perjantaina Suomeen ja lähettää nyt tervehdyksen hoitopaikastaan!

Alku on lähtenyt sujumaan hienosti, Polar on osoittautunut hyvin reippaaksi ja ihastuttavaksi pennuksi. Hoitopaikan muut koirat ovat Polarista kivoja, samoin perheen molemmat aikuiset. Polar vaikuttaakin aika mutkattomalta kaverilta, sellaiselta joka tykkää kaikesta ja kaikista. Vaikka poika mielellään hakeutuu viereen, on se samalla myös itsenäinen. Pentujen tavoin Polar on kova touhuamaan ja keksii itse puuhaa ellei leluja ole tarjolla. Polar etsii ikiomaa kotia ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Luumäellä.

Kukapa ei tähän hurmaavaan herraan haluaisi tutustua?

29.10.2021
Polar pääsi Suomeen! Polar odottaa hakemuksia Lappeenrannan seudulla.

Viipurin Koirat testasi Polarin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. Polar tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Ennen lähtöä Polar kävi kastroitavana oman, suomalaisen sterilointikummin taloudellisella tuella.

Polarin yhetyshenkilönä toimii Arja.

1.10.2021
Polarille lisättiin video:

Viipurin koirat - Polar 26.9.2021

25.9.2021
Pörheä Polar löytyi hylättynä kesämökkialueelta. Nyt se yrittää sopeutua tarhaelämään, vaikka oma koti on se isoin haave kaikista.

Alkusyksystä muutama paikallinen ihminen toi ruskean, vähän pörröisen pennun tarhalle. Pentu oli löytynyt kesämökkialueelta, mutta kukaan alueen mökkeilijöistä ei tunnustanut sitä omakseen. Ehkä se oli hylätty alueelle tarkoituksella, että joku sen löytäisi ja huolehtisi eteenpäin.

Vaaleanruskea poika sai nimekseen Polar. Se onkin vähän jääkarhumainen ilmestys pörröisessä, vaaleassa karvassaan. Sen verran pojalla on nyt jo kokoa, että todennäköisesti se tulee aikuisena olemaan isohko kaveri. Tämän vuoksi Polar etsii ehdottomasti kotia omakotitalosta, mieluiten maaseutumaisesta ympäristöstä.

Polar on vielä ihmeissään tarhalla asumisesta ja se usein tyytyy katselemaan vilkkaampien pentujen touhua pienen matkan päästä. Vieraat ihmisetkin voivat sitä vielä vähän ihmetyttää. Toivommekin kovasti, että Polar pääsisi mahdollisimman pian omaan kotiin reipastumaan ja tottumaan uusiin asioihin. Voi olla, että kodissa Polarista kuoriutuu vielä kunnon riiviö, joten kaikkeen mahdolliseen tulee uuden omistajan sen kanssa varautua: yksinolon, hihnassa kävemisen ja sisäsiisteyden harjoitteluun, vieraiden ihmisten kohtaamiseen, autolla matkustamiseen, perustottelevaisuuden opetteluun... Varmaa siis on, ettei Polarin kanssa tule kovin äkkiä tylsää, mutta niinhän sen elämän kuuluu pennun kanssa mennäkin!

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.