Vivaldi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 4/2017

26.7.2021
Vivaldi muutti omaan kotiin.

2.7.2021
Ihana Vivaldi on osoittautunut kotihoitopaikassa varsin mutkattomaksi pojaksi. Myös uusi video on lisätty pojasta!

Kotihoitaja kertoo Vivaldin sopeutumisesta näin:
"Vivaldi tuli 13.6 kotihoitoon viiden muun koiran seuraksi. Vivaldin suhtautumisesta toisiin ei ollut tietoa (asunut ainoana koirana aikuisvuotensa), mutta kaikki on sujunut uskomattoman hyvin.

Kotioloissa Vivaldi on oikein mukava koira. Pärjää työpäivät hienosti - on sisäsiisti, ei puuhastele mitään, nukkuu vaan. Ääntäkään ei pidä, paitsi sitten kun ihminen tulee kotiin. Iloinen kotiintulohaukku alkaa Vivaldin heiluessa puolelta toiselle. Muutoin tosissaan on hiljainen, mutta ilmoittaa kyllä jos joku tulee kotiin.

Varsinkin perheen naispuolisista tykkää, miestä hieman alkuun aina epäröi hetken verran, kun tulee kotiin (mies saattaa olla puoletkin viikosta pois, joten kovin paljoa Vivaldi ei ole vielä ehtinyt viettää aikaa tämän kanssa). Kuitenkin muutamissa minuuteissa taas muistaa ja menee silitettäväksi.

Vivaldin kanssa on melko vähän nähty ketään vieraita, sillä hoitoaika on vielä melko lyhyt. Ihmisiin suhtautuu ystävällisesti, vaikka hetken ujosteleekin. Ujous lievenee kyllä pian, varsinkin jos tarjolla on jotain herkkua.

Lenkillä Vivaldi kulkee nätisti, tosin saattaa hieman koettaa vaeltaa tien toiselta puolelta toiselle.

Muista koirista kiinnostuu, joillekin saattaa murista, muttei ole vielä ainakaan haukkunut. Ihmisiin (tai pyöriin, autoihin) ei reagoi. Kontaktia ottaa - varmasti vielä mieluummin, jos herkkua olisi tarjolla. Olisi varsinainen syömäri, jos mahdollisuus annetaan.

Vivaldin kanssa elo on varsin mutkatonta ja helppoa, sillä tuli kodinvaihtajana kotia etsimään eikä opettamista sisäsiisteyden tai yksinolojen suhteen ole tarvittu yhtään. Helppo peruskoira, joka vaikuttaa lojaalilta ihmiselle, johon kiintyy."

Viipurin koirat - Vivaldi 1.7.2021

13.6.2021
Vivaldi kävi kastroitavana ja muutti hoitopaikkaan. Vivaldin elämää ja kodin etsintää voi seurata FB-sivuilla Mäyrävuoren kotihoitolaiset.

19.4.2021
Vivaldi sai huhtikuussa vieraita, kun vanha kotihoitaja kävi tervehtimässä sitä.

Vivaldi suhtautui kahteen aikuiseen hyvin rauhallisesti ja ystävällisesti. Se oli kiinnostunut merelle katselun lomassa kepeistä, niiden noutamisesta ja rapsutuksista. Jopa pieni vetoleikki vieraan miehen kanssa oli sen mielestä hauska juttu. Rauhallisessa ympäristössä Vivaldi suhtautui itsekin hyvin rauhallisesti muihin ulkoilijoihin, niin koirallisiin kuin koirattomiinkin. Sulaneen lumen alta rantahiekasta löytyi paljon mielenkiintoisia aarteita ja hajuja, joita olisi voitu tutkia vaikka tuntikaupalla. 

Vivaldi on ystävällinen ja ihana poika, jolle etsitään uutta kotia rauhallisesta ympäristöstä ja muualta kuin kerrostalosta. Kaupunki on Vivaldille liian stressaava asuinympäristö. Vivaldi toivoo löytävänsä ihmisen, jolla on ymmärrystä koirien käyttäytymisestä ja taitoa toimia tilanteissa, joissa esim. kotiin tulevat vieraat pelottavat koiraa. Vivaldi on myös reippaan painonpudotuksen tarpeessa ja ylimääräiset kilot lähtevät varmasti karisemaan kunnollisen liikunnan myötä.

Viipurin koirat - Vivaldi 8.4.2021

16.2.2021
Vivaldi on iloinen, huumorintajuinen ja älykäs nuori uros, joka etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.

Vivan unelmakoti on omakotitalo maalla tai muuten rauhallisella alueella, oman aidatun pihan ympäröimänä. Häntä odottaa siellä koirakaveri, mieluiten vanhempi narttu, miksei parikin. Koirien on hyvä tutustua toisiinsa ennen päätöstä uudesta kodista. Unelmakodissa ei ole ainakaan ihan pieniä lapsia; mahdolliset isommat osaavat hyvin koirien kieltä ja kunnioittavat koiran omaa tilaa. Ainakin yksi kodin aikuisista jaksaa ja haluaa puuhata koiran kanssa, käydä pitkillä lenkeillä uusissa maastoissa ja treenata vaikkapa nenähommia tai muuten keksiä terävälle koirakaverille haasteita, joita hän selvästi nyt kaipaa.

Viva on asunut reilut kolme vuotta Helsingissä vilkkaassa lähiössä perheessä, jossa on kaksi lähes aikuista lasta. Uuden kodin on syytä olla rauhallisemmalla alueella – elämä lähiössä on Vivalle stressaavaa, eikä haukkuherkkyys sovi kerrostaloon. Nykyisessä kodissa on kaksi kissaa, joita hän rakastaa vähän liikaakin. Jos uudessa kodissa on kissoja, Viva täytyy opettaa kärsivällisemmäksi heidän kanssaan. Eroahdistusta tai tavaroiden tuhoamista ei ole ilmennyt, eivätkä kovatkaan äänet yleensä säikytä. Viva on pärjännyt ainoana koirana hyvin.

Uusilla alueilla retkeileminen on Vivasta ihanaa. Uiminen ei kiinnosta, mutta on mahtavaa nuuskia rantakaislikoita ja kahlata matalikossa. Metsässä kävelemiseen Viva ei väsy koskaan, ja taipuisi varmasti vaikka vaelluskaveriksikin. Riistaviettiä kuitenkin on sen verran, että ilman hihnaa hän ei välttämättä voi koskaan liikkua aitaamattomalla alueella. Kotiin saapuvat vieraat ja erityisesti miehet jännittävät Vivaa.

Viva on perusterve, piakkoin 4-vuotias. Mitään sairauksia ei ole tiedossa. Rokotukset ovat ajan tasalla.

Viipurin koirat - Vivaldi

19.9.2017
Vivaldi muutti omaan kotiin Helsinkiin.

7.9.2017
Viikko kotihoidossa on vierähtänyt ja poika on kuin kotonaan. Vivaldi rakastaa ihmisiä, hellyyttä, huomiota ja rapsutuksia. Vivaldia pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Hämmentynyt Vivaldi ei voinut aavistaakaan kuinka onnenpoika se oli kun se pakattiin viikko sitten Viipurissa autokyytiin. Luovutuksessa oli vastassa väsynyt mutta iloinen pentu, joka oli innoissaan heiluttelemassa häntäänsä ihmisille. Vivaldi onkin osoittautunut kotihoidossa melkoisen ihmisrakkaaksi pusumaakariksi ja varsinaiseksi nautiskelijaksi! Pieni pää pilkistää milloin mistäkin tyynyn tai vällyn alta, pehmeässä pedissä on niin ihana kieriskellä ja ojentaa tassujaan ettei poikaa kykene hymyilemättä katselemaan. Vivaldi nauttii ja iloitsee ihmisistä ympärillään täysin rinnoin ja sipsuttaa reippaasti arjen touhuissa mukana. Pehmolelut ovat aivan järisyttävän ihanaa kamaa ja niitä on saatava riepotella ainakin kymmenen kertaa päivässä.

Vivaldin hoitoperheessä on lapsia eikä ole kahtaa sanaa siitä etteikö pienemmiltäkin ihmisiltä saadut rapsutukset ja huomio olisi haluttua. Kissaa Vivaldi on saanut nuuhkia ja olisi ollut valmis omasta puolestaan jatkamaan rauhallista tutustumista, mutta kissaa ei pieni pentu liiemmin kiinnostanut. Vivaldi osaa jo hienosti pidättää tarpeitansa yön yli, mutta päivisin vahinkoja sattuu vielä sisälle. Sisäsiisteysharjoitukset jatkuvat, onhan viikko lyhyt aika. Hihnassa poika kävelee hyvin eivätkä ohi ajavat autot juurikaan sen kävelyhetkeä häiritse.

Vivaldi on hyvin kultainen poika ja ansaitsee rakastavan ja kunnollisen kodin missä koiraystävästä pidetään hyvää huolta sen elämän loppuun saakka. Vivaldi odottaa innoissaan jo kotiehdokkaidensa tapaamista, missä viivytte?

Painoa pienellä kajaalisilmällä on tällä hetkellä kymmenisen kiloa.

17.8.2017
Kuka ihana siinä seistä nököttää? Hauskannäköinen Vivaldi on suloinen ja kiltti poika. Vivaldi jätettiin tarhalle kesällä kolmen sisaruksensa kanssa.

Iloinen nelikko Vivaldi, Verdi, Velvet ja Velma tuotiin tarhalle kesällä. Ne olivat ei-toivottuja pentuja ja niiden emo steriloimaton kotikoira. Emokoiran omistaja ei ollut selvästikään kiinnostunut huolehtimaan pennuista, ja ellei niille olisi löytynyt Irinan tarhalta paikkaa, vaeltelisivat pienokaiset syksyllä luultavasti kadulla oman onnensa nojassa. Niinpä nelikko muutti tarhalle ja niiden emo steriloitiin. Tarhanpitäjä Irinan mukaan emokoira on ollut jonkin sortin metsästyskoira. Rodusta ei kuitenkaan ole varmuutta ja voihan myös sekarotuinen koira olla metsästyskoira. Isästäkään ei ole tietoa, joten arvailujen varaan jää näiden pienokaisten perimä.

Vivaldi on ystävällinen ja mukava poika. Se tulee iloisesti tervehtimään ihmisiä ja haistelemaan puntteja. Kunhan se on pienen hetken katsellut menoa sivusta niin ei aikaakaan, kun sekin olisi mieluusti tulossa hakemaan omaa osaansa rapsutuksista. Toistaiseksi se on vielä kohtuu rauhallinen pentu, mutta kuka tietää millainen viikari siitä vielä omassa kodissa kuoriutuu. Vivaldi istuu kiltisti sylissä kun sitä kuvataan. Alkuun se katselee hiukan tuumien kulmiensa alta, mutta pian pehmoinen kuono kääntyy kasvoja kohti antamaan pusuja. Vivaldi onkin hyvin herttaisen oloinen poika ja tulee myös mukavasti juttuun aitauskavereidensa kanssa.

Emme tiedä ovatko sisarukset saaneet elää milloinkaan sisällä vai ovatko ne syntyneet ja varttuneet pihalla. Oli niin tai näin, edessä on aloitus alkeista. Uusissa ja jännittävissä tilanteissa tarvitaan rauhallista opastusta ja tukea. Pennut eivät tiedä mitään sisäsiisteydestä, hihnassa kulkemisesta tai yksinolemisesta, joten näitä ja muita taitoja täytyy varautua ahkerasti harjoittelemaan. Sopeutuminen voi viedä aikaa, ja uudelta omistajalta on sen lisäksi löydyttävä kärsivällisyyttä ja motivaatiota.

Vivaldi on mitä suloisin koirapoika, ja toivomme kovasti että pieni onnistuisi löytämään oman rakastavan kodin - mitä nopeammin, sen parempi!

Viipurin koirat - Vivaldi 19.8.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.