Vivaldi

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2017

19.9.2017
Vivaldi muutti omaan kotiin Helsinkiin.

7.9.2017
Viikko kotihoidossa on vierähtänyt ja poika on kuin kotonaan. Vivaldi rakastaa ihmisiä, hellyyttä, huomiota ja rapsutuksia. Vivaldia pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Hämmentynyt Vivaldi ei voinut aavistaakaan kuinka onnenpoika se oli kun se pakattiin viikko sitten Viipurissa autokyytiin. Luovutuksessa oli vastassa väsynyt mutta iloinen pentu, joka oli innoissaan heiluttelemassa häntäänsä ihmisille. Vivaldi onkin osoittautunut kotihoidossa melkoisen ihmisrakkaaksi pusumaakariksi ja varsinaiseksi nautiskelijaksi! Pieni pää pilkistää milloin mistäkin tyynyn tai vällyn alta, pehmeässä pedissä on niin ihana kieriskellä ja ojentaa tassujaan ettei poikaa kykene hymyilemättä katselemaan. Vivaldi nauttii ja iloitsee ihmisistä ympärillään täysin rinnoin ja sipsuttaa reippaasti arjen touhuissa mukana. Pehmolelut ovat aivan järisyttävän ihanaa kamaa ja niitä on saatava riepotella ainakin kymmenen kertaa päivässä.

Vivaldin hoitoperheessä on lapsia eikä ole kahtaa sanaa siitä etteikö pienemmiltäkin ihmisiltä saadut rapsutukset ja huomio olisi haluttua. Kissaa Vivaldi on saanut nuuhkia ja olisi ollut valmis omasta puolestaan jatkamaan rauhallista tutustumista, mutta kissaa ei pieni pentu liiemmin kiinnostanut. Vivaldi osaa jo hienosti pidättää tarpeitansa yön yli, mutta päivisin vahinkoja sattuu vielä sisälle. Sisäsiisteysharjoitukset jatkuvat, onhan viikko lyhyt aika. Hihnassa poika kävelee hyvin eivätkä ohi ajavat autot juurikaan sen kävelyhetkeä häiritse.

Vivaldi on hyvin kultainen poika ja ansaitsee rakastavan ja kunnollisen kodin missä koiraystävästä pidetään hyvää huolta sen elämän loppuun saakka. Vivaldi odottaa innoissaan jo kotiehdokkaidensa tapaamista, missä viivytte?

Painoa pienellä kajaalisilmällä on tällä hetkellä kymmenisen kiloa.

17.8.2017
Kuka ihana siinä seistä nököttää? Hauskannäköinen Vivaldi on suloinen ja kiltti poika. Vivaldi jätettiin tarhalle kesällä kolmen sisaruksensa kanssa.

Iloinen nelikko Vivaldi, Verdi, Velvet ja Velma tuotiin tarhalle kesällä. Ne olivat ei-toivottuja pentuja ja niiden emo steriloimaton kotikoira. Emokoiran omistaja ei ollut selvästikään kiinnostunut huolehtimaan pennuista, ja ellei niille olisi löytynyt Irinan tarhalta paikkaa, vaeltelisivat pienokaiset syksyllä luultavasti kadulla oman onnensa nojassa. Niinpä nelikko muutti tarhalle ja niiden emo steriloitiin. Tarhanpitäjä Irinan mukaan emokoira on ollut jonkin sortin metsästyskoira. Rodusta ei kuitenkaan ole varmuutta ja voihan myös sekarotuinen koira olla metsästyskoira. Isästäkään ei ole tietoa, joten arvailujen varaan jää näiden pienokaisten perimä.

Vivaldi on ystävällinen ja mukava poika. Se tulee iloisesti tervehtimään ihmisiä ja haistelemaan puntteja. Kunhan se on pienen hetken katsellut menoa sivusta niin ei aikaakaan, kun sekin olisi mieluusti tulossa hakemaan omaa osaansa rapsutuksista. Toistaiseksi se on vielä kohtuu rauhallinen pentu, mutta kuka tietää millainen viikari siitä vielä omassa kodissa kuoriutuu. Vivaldi istuu kiltisti sylissä kun sitä kuvataan. Alkuun se katselee hiukan tuumien kulmiensa alta, mutta pian pehmoinen kuono kääntyy kasvoja kohti antamaan pusuja. Vivaldi onkin hyvin herttaisen oloinen poika ja tulee myös mukavasti juttuun aitauskavereidensa kanssa.

Emme tiedä ovatko sisarukset saaneet elää milloinkaan sisällä vai ovatko ne syntyneet ja varttuneet pihalla. Oli niin tai näin, edessä on aloitus alkeista. Uusissa ja jännittävissä tilanteissa tarvitaan rauhallista opastusta ja tukea. Pennut eivät tiedä mitään sisäsiisteydestä, hihnassa kulkemisesta tai yksinolemisesta, joten näitä ja muita taitoja täytyy varautua ahkerasti harjoittelemaan. Sopeutuminen voi viedä aikaa, ja uudelta omistajalta on sen lisäksi löydyttävä kärsivällisyyttä ja motivaatiota.

Vivaldi on mitä suloisin koirapoika, ja toivomme kovasti että pieni onnistuisi löytämään oman rakastavan kodin - mitä nopeammin, sen parempi!

Viipurin koirat - Vivaldi 19.8.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.