Vivaldi

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 4/2017
Sijainti: Helsinki, Suomi

16.2.2021
Vivaldi on vilkas, huumorintajuinen ja älykäs nuori uros, joka etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.

Vivan unelmakoti on omakotitalo maalla tai muuten rauhallisella alueella, oman aidatun pihan ympäröimänä. Häntä odottaa siellä koirakaveri, mieluiten vanhempi narttu, miksei parikin. Koirien on hyvä tutustua toisiinsa ennen päätöstä uudesta kodista. Unelmakodissa ei ole ainakaan ihan pieniä lapsia; mahdolliset isommat osaavat hyvin koirien kieltä ja kunnioittavat koiran omaa tilaa. Ainakin yksi kodin aikuisista jaksaa ja haluaa puuhata koiran kanssa, käydä pitkillä lenkeillä uusissa maastoissa ja treenata vaikkapa nenähommia tai muuten keksiä terävälle koirakaverille haasteita, joita hän selvästi nyt kaipaa.

Viva on asunut reilut kolme vuotta Helsingissä vilkkaassa lähiössä perheessä, jossa on kaksi lähes aikuista lasta. Uuden kodin on syytä olla rauhallisemmalla alueella – elämä lähiössä on Vivalle stressaavaa, eikä haukkuherkkyys sovi kerrostaloon. Nykyisessä kodissa on kaksi kissaa, joita hän rakastaa vähän liikaakin. Jos uudessa kodissa on kissoja, Viva täytyy opettaa kärsivällisemmäksi heidän kanssaan. Eroahdistusta tai tavaroiden tuhoamista ei ole ilmennyt, eivätkä kovatkaan äänet yleensä säikytä.

Vibaldi ei kuitenkaan ole täysin huoleton kotikoira, vaan tulevan kodin täytyy varautua tiettyihin haasteisiin, kuten vahtiviettiin, ajoittaiseen remmiräyhäämiseen ja konflikteihin muiden urosten kanssa. Viva on hyvin leikkisä, ja useimmat täysikasvuiset narttukoirat ovat mieluista leikkiseuraa. Pennut saattavat villiinnyttää liikaa. Uroksiin täytyy tutustua valikoiden, varovasti ja hallitussa tilanteessa. Kovin isot tai päällekäyvällä tyylillä leikkivät koirat ovat vähän hermostuttavia. Kun sopiva koira sattuu puistossa kohdalle, mikään ei ole mukavampaa kuin olla takaa-ajettuna ja pujotella tuhatta ja sataa puiden lomassa kaveria karkuun.

Toiset urokset ovat Vivaldille lenkillä usein haaste. Remmiräyhäämistä esiintyy myös mm. hiihtäjien, sähköpotkulautojen ja skeittien sekä epäilyttävän hiljaa paikallaan seisovien ihmisten kohdalla. Muuten perushihnakäytös on hallussa, joskin innostuminen / hämmentyminen saattaa johtaa kiskomiseen ja korvien hukkumiseen. Kun korvat ovat tallella, Viva osaa odottaa, ohittaa, kiertää ja jättää (esim. maasta noukkimansa makupalan) pyynnöstä. Jopa rusakot onnistutaan useimmiten ohittamaan rauhassa, jos eivät aivan yllättäen näköpiiriin pomppaa. Pakkanen, lumihanget, sade ja tuuli vain virkistävät tätä seikkailijaa. Uusilla alueilla retkeileminen on ihanaa. Uiminen ei kiinnosta, mutta on mahtavaa nuuskia rantakaislikoita ja kahlata matalikossa. Metsässä kävelemiseen Viva ei väsy koskaan, ja taipuisi varmasti vaikka vaelluskaveriksikin. Riistaviettiä kuitenkin on sen verran, että ilman hihnaa hän ei välttämättä voi koskaan liikkua aitaamattomalla alueella.

Viva suojelee kotiaan ja haukkuu herkästi. Vieraat ihmiset ovat epäilyttäviä, ja vaikkei Viva koskaan ole satuttanut ketään, kotiin tulevien vieraiden miesten kanssa on syytä olla varovainen. Miehiin häntä täytyy muutenkin varautua totuttamaan kärsivällisesti. Viva leimaantuu vahvasti omiin ihmisiinsä ja on usein epäluuloinen vieraita kohtaan.

Viva on perusterve, piakkoin 4-vuotias. Mitään sairauksia ei ole tiedossa. Rokotukset ovat ajan tasalla.

Viva on tällä hetkellä kemiallisesti kastroitu. Uusi perhe sitoutuu kastroimaan sen leikkauksella erikseen sovittavan määräajan kuluessa.

Kulukorvaus kodinvaihtajakoirasta on 300 euroa. Vivaldin yhteyshenkilönä toimii Leena.

Viipurin koirat - Vivaldi

19.9.2017
Vivaldi muutti omaan kotiin Helsinkiin.

7.9.2017
Viikko kotihoidossa on vierähtänyt ja poika on kuin kotonaan. Vivaldi rakastaa ihmisiä, hellyyttä, huomiota ja rapsutuksia. Vivaldia pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Hämmentynyt Vivaldi ei voinut aavistaakaan kuinka onnenpoika se oli kun se pakattiin viikko sitten Viipurissa autokyytiin. Luovutuksessa oli vastassa väsynyt mutta iloinen pentu, joka oli innoissaan heiluttelemassa häntäänsä ihmisille. Vivaldi onkin osoittautunut kotihoidossa melkoisen ihmisrakkaaksi pusumaakariksi ja varsinaiseksi nautiskelijaksi! Pieni pää pilkistää milloin mistäkin tyynyn tai vällyn alta, pehmeässä pedissä on niin ihana kieriskellä ja ojentaa tassujaan ettei poikaa kykene hymyilemättä katselemaan. Vivaldi nauttii ja iloitsee ihmisistä ympärillään täysin rinnoin ja sipsuttaa reippaasti arjen touhuissa mukana. Pehmolelut ovat aivan järisyttävän ihanaa kamaa ja niitä on saatava riepotella ainakin kymmenen kertaa päivässä.

Vivaldin hoitoperheessä on lapsia eikä ole kahtaa sanaa siitä etteikö pienemmiltäkin ihmisiltä saadut rapsutukset ja huomio olisi haluttua. Kissaa Vivaldi on saanut nuuhkia ja olisi ollut valmis omasta puolestaan jatkamaan rauhallista tutustumista, mutta kissaa ei pieni pentu liiemmin kiinnostanut. Vivaldi osaa jo hienosti pidättää tarpeitansa yön yli, mutta päivisin vahinkoja sattuu vielä sisälle. Sisäsiisteysharjoitukset jatkuvat, onhan viikko lyhyt aika. Hihnassa poika kävelee hyvin eivätkä ohi ajavat autot juurikaan sen kävelyhetkeä häiritse.

Vivaldi on hyvin kultainen poika ja ansaitsee rakastavan ja kunnollisen kodin missä koiraystävästä pidetään hyvää huolta sen elämän loppuun saakka. Vivaldi odottaa innoissaan jo kotiehdokkaidensa tapaamista, missä viivytte?

Painoa pienellä kajaalisilmällä on tällä hetkellä kymmenisen kiloa.

17.8.2017
Kuka ihana siinä seistä nököttää? Hauskannäköinen Vivaldi on suloinen ja kiltti poika. Vivaldi jätettiin tarhalle kesällä kolmen sisaruksensa kanssa.

Iloinen nelikko Vivaldi, Verdi, Velvet ja Velma tuotiin tarhalle kesällä. Ne olivat ei-toivottuja pentuja ja niiden emo steriloimaton kotikoira. Emokoiran omistaja ei ollut selvästikään kiinnostunut huolehtimaan pennuista, ja ellei niille olisi löytynyt Irinan tarhalta paikkaa, vaeltelisivat pienokaiset syksyllä luultavasti kadulla oman onnensa nojassa. Niinpä nelikko muutti tarhalle ja niiden emo steriloitiin. Tarhanpitäjä Irinan mukaan emokoira on ollut jonkin sortin metsästyskoira. Rodusta ei kuitenkaan ole varmuutta ja voihan myös sekarotuinen koira olla metsästyskoira. Isästäkään ei ole tietoa, joten arvailujen varaan jää näiden pienokaisten perimä.

Vivaldi on ystävällinen ja mukava poika. Se tulee iloisesti tervehtimään ihmisiä ja haistelemaan puntteja. Kunhan se on pienen hetken katsellut menoa sivusta niin ei aikaakaan, kun sekin olisi mieluusti tulossa hakemaan omaa osaansa rapsutuksista. Toistaiseksi se on vielä kohtuu rauhallinen pentu, mutta kuka tietää millainen viikari siitä vielä omassa kodissa kuoriutuu. Vivaldi istuu kiltisti sylissä kun sitä kuvataan. Alkuun se katselee hiukan tuumien kulmiensa alta, mutta pian pehmoinen kuono kääntyy kasvoja kohti antamaan pusuja. Vivaldi onkin hyvin herttaisen oloinen poika ja tulee myös mukavasti juttuun aitauskavereidensa kanssa.

Emme tiedä ovatko sisarukset saaneet elää milloinkaan sisällä vai ovatko ne syntyneet ja varttuneet pihalla. Oli niin tai näin, edessä on aloitus alkeista. Uusissa ja jännittävissä tilanteissa tarvitaan rauhallista opastusta ja tukea. Pennut eivät tiedä mitään sisäsiisteydestä, hihnassa kulkemisesta tai yksinolemisesta, joten näitä ja muita taitoja täytyy varautua ahkerasti harjoittelemaan. Sopeutuminen voi viedä aikaa, ja uudelta omistajalta on sen lisäksi löydyttävä kärsivällisyyttä ja motivaatiota.

Vivaldi on mitä suloisin koirapoika, ja toivomme kovasti että pieni onnistuisi löytämään oman rakastavan kodin - mitä nopeammin, sen parempi!

Viipurin koirat - Vivaldi 19.8.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.