Nura

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 6/2021 & 8/2021

30.8.2021
Nura sai kodin Espoosta.

27.8.2021
Nura muutti Suomeen.

Ennen Suomeen tuloa Nuran tautitestit uusittiin, koska edellisistä oli kulunut pari kuukautta. Kaikki testit olivat edelleen negatiivisia.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Nuran rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Nura tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Nuralta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Nuran rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Nura tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Nuralta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

15.6.2021
Nura sterilisoitiin.

13.5.2021
Harmaa Nura on kovin suloinen ja pehmoinen tyttö. Nura ei kuitenkaan halua jäädä tarhalle enää hetkeksikään, vaan matkalippu Suomeen olisi haaveissa!

Nura ja sen sisarukset syntyivät paikallisen autokorjaamon pihalle. Pentueen emo Nayda oli elänyt siellä kurjan elämän ketjun päässä, missä se synnytti jatkuvalla syötöllä pentueita.

Autokorjaamosta otettiin yhteyttä alkukeväällä tarhanpitäjä Snezhannaan. Hänelle kerrottiin, että korjaamon pihalla oli pentuja, jotka pitäisi hakea sieltä pois tai korjaamon väki hankkiutuisi niistä itse eroon. Snezhanna meni paikalle. Pihalla tosiaan makoili ketjun päässä ystävällinen emokoira ja sen kahdeksan pentua. Snezhannalle kerrottiin suoraan, että emokoira oli synnyttänyt useita pentueita ja että edellisillä kerroilla vastasyntyneet pennut oli hukutettu. Tällä kertaa pentuja ei oltu huomattu riittävän ajoissa, ne olivat jo sen verran isoja että ne onnistuivat välttämään karun kohtalon. Snezhanna lupasi ottaa pennut vastaan sillä ehdolla, että korjaamon väki suostuu leikkauttamaan emokoiran. Snezhanna ei kuitenkaan pystynyt jättämään ystävällistä ja lempeää emokoiraa taakseen vaan otti koko koiraperheen mukaansa.

Emo ja pennut muuttivat autokorjaamon pihasta tarhan eläintenhoitajan luokse. Vähän yli kolmikuiset pennut asuvat siellä edelleen, ja nyt tämä ihana pentujoukko on valmiina etsimään kotia: tervetuloa kotia etsivien joukkoon Nura ja sen sisarukset NikosNapero, Nuuk, NeppariNelleNalle ja Nacho!

Nura on ihana ilopilleri, joka suhtautuu elämään avoimesti ja reippaasti. Nura haluaisi olla kaikessa touhussa mukana, ja kun syliin kerrankin pääsee, on naaman pussaaminen parasta mitä voi tehdä.

Nurasta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Sen emossa Naydassa saattaisi ulkonäön perusteella on selvä osuus saksanpaimenkoiraa, joten oletettavaa on, että Nurastakin kasvaa aktiivinen koira. Nura haaveileekin kodista, jossa ulkoillaan paljon ja jossa olisi ehkä intoa myös koiramaisiin harrastuksiin. Tai ainakin monenlaiseen kivaan puuhailuun kotimaisemissa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.