Cassandra

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suurehko
Syntymäaika: 1/2020
Tautitestattu: 11/2021

30.12.2021
Onnakas Cassandra löysi kodin hoitopaikastaan!

5.12.2021
Cassandra on vilkas, energinen, leikkisä, ystävällinen ja varsin oppivaisen tuntuinen koiruus, jolle etsitään kotia ainoana koirana tai kenties uroksen kaverina.

Cassandra seuraa kotioloissa ihmisten tekemisiä ja haluaa olla niissä mukana, ihmisten lähettyvillä. Läheisyyttä ja rapsutuksia tyttö kaipaa kovasti. Cassandra tykkää myös leikkiä eri leluilla ja viihtyy niiden kanssa pitkiä aikoja itsekseenkin. Pentumaista riehakkuutta löytyy paljon. Kuitenkin Cassandra pystyy myös rauhoittumaan ja nukkuu mieluiten ihmisten vieressä.

Cassandra vaikuttaa melkoisen rohkealta koiruudelta, ainoastaan kovat äänet saattavat säikäyttää. Alkuun tyttö hieman arkailee vieraita, mutta hyväksyy nopeasti uudetkin ihmiset. Toiset koirat Cassandra kokee ainakin alkuun haasteena. Resurssien vartiointia ei ole erityisesti, mutta perheen arempi koira jää jalkoihin, eikä yhteiselo vielä luonnistu. Kissoihin Cassandra ei ole tutustunut, mutta on sen verran riistaviettinen, että kissat samassa taloudessa saattaisivat olla haaste.

Yksin jäädessään Cassandra hieman haukkuu hetken ja itkeskelee, mutta rauhoittuu sitten. Kynsien leikkuu ja harjaus onnistuvat hyvin. Muuten tyttö on jo sisäsiisti, mutta alkuun merkkaili yksin jäädessään ja toisen koiran läsnäollessa. Ulkoilussa harjoitusta vaatii vieraiden koirien kohtaaminen. Muuten tyttö kulkee hihnassa hienosti eikä juurikaan vedä. Rauhoittumista täytyy kuitenkin opetella, sillä innostuessaan Cassandra kiihtyy helposti ja meno saattaa yltyä hetkellisesti turhankin rajuksi.

Cassandralle etsitään kotia ainoana koirana tai mahdollisesti uroksen kaverina. Asumismuodolla ei ole muuten niin väliä, kunhan tarjolla on energiselle tytölle riittävästi liikuntaa ja aktivointia.

Viipurin koirat - Cassandra kotihoidossa 1.12.2021

26.11.2021
Cassandra pääsi pois tarhalta ja odottaa ikiomaa kotia hoitopaikassaan Loviisan seudulla.

Cassandran yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

22.11.2021
Cassandran rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Cassandra tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

1.11.2021
Kun kummankaan uudessa elämässä ei ollut tilaa koiralle, pariskunnan erotessa Cassandra jätettiin yksin pärjäämään koiratarhalle.

Cassandra on asunut Snezhannan tarhalla kesästä lähtien. Sillä oli oma koti ja omat ihmiset, mutta eräänä päivänä kaikki muuttui. Omistajat toivat sen koiratarhalle ja jättivät sinne. Snezhanna kertoo Cassandran olevan ystävällinen ja kiltti, mutta tarhalle tyttö ei ole vieläkään sopeutunut. Ja Snezhannan käy sitä sääliksi. Cassandra tuntuu olevan vähän hukassa ja viettää aikaa enimmäkseen yksinään aitauksessa. Se ei ole kiinnostunut muista koirista, mutta tulee kuitenkin toimeen niiden kanssa. Suurimpana toiveena Cassandralla on vain yksi asia: päästä pois tarhalta. Vanha perhe on mennyttä, mutta ehkä jossain kodissa olisi paikka Cassandran kaltaiselle tytölle.

Cassandra on asunut kodissa eikä se ole kasvanut koiratarhalla. Se on siis nähnyt muutakin maailmaa ja monet meille niin arkiset asiat voivat olla yhtä arkisia Cassandrallekin. Turhia ei välttämättä tarvitse pelätä ja sopeutuminen uuteen kotiin voi käydä näppärästi. Emme kuitenkaan tiedä tarkkaan millaista elämää Cassandra on entisessä elämässään elänyt ja mitä kotikoiran taitoja sille on opetettu. Hihnassa se osaa kulkea. Tulevalta omistajalta on hyvä löytyä kärsivällisyyttä ja aikaa, jos jotkin asiat vaativat harjoittelua. Tämä surumielinen tyttö jää odottamaan, että joku haluaisi tarjota sille kodin. Tällä kertaa ihan koko sen loppuelämäksi.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.