Iines

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2015
Tautitestattu: 12/2019 & 11/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

22.11.2020
Koska Iineksen tautitesteistä on jo aikaa, se testattiin uudelleen. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat tälläkin kertaa negatiivisia. 

Iinekseltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Iineksen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Katso video näytteenotosta:

Iines - näytteenotto rabiesvasta-ainetestiä varten 16.1.2020

16.12.2019
Iinekselle tehtiin tautitestit oman kodin toivossa. Kaikki Iinekseltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Iinekseltä testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis

14.5.2019
Ihastuttava ja kiltti Iines on ihmisrakas ja luottavainen tyttö, joka odottelee toiveikkaana kutsua omaan kotiin.

Eräällä keväisellä tarhareissulla yksiöaitausten rivistä kuului kovaa haukuntaa. Käheä ääni kantautui rivin reunimmaisesta aitauksesta, missä laiha uusia koira katseli huolestuneena ympärilleen ja haukkui haukkumistaan. Kun koiran luokse asteli, haukunta lakkasi ja se rauhoittui. Se vaikutti äärimmäisen huojentuneelta ja oli hyvin onnellinen saadessaan ihmisseuraa. 

Iineksen elämästä ennen sen tarhalle tuloa tuskin saamme koskaan tietää. Se löydettiin kadulta, mutta kaikesta päätellen Iineksellä on kuitenkin joskus ollut oma ihminen. Se on ihmisrakas, luottavainen, reipas ja nauttii suunnattomasti huomiosta ja rapsuttelusta. Istuakin tämä tyttö osaa pyynnöstä. Useimmiten ainakin. Alkuaikojen haukkuminen on vähentynyt huomattavasti ja jonkin verran se liittyi varmasti ainakin stressiin, sillä onhan uuteen vieraaseen ympäristöön joutuminen aina vähän hämmentävää. Varsinkin suurelle, meluisalle ja pelottavalle koiratarhalle joutuminen. Iines saattaa edelleenkin välillä haukahdella kun jotain tapahtuu, mutta miksikään räksyttäjäksi sitä ei voi enää kutsua. 

Iines on toistaiseksi tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se jakaa saman aitauksen usean muun aikuisen koiran kanssa, joista ainakin suurin osa on pienehköjä narttuja. Vaikka aitauksessa kökkiminen ja tarhaelo on raskasta, on Iines siinä mielessä onnekas että paikalliset vapaaehtoiset käyttävät sitä usein hihnakävelyllä. Joskus Iines huolehtii myös itse ulkoilutuksestaan ja sirona ja vikkelänä tyttönä puikahtaa nopeasti aitauksen oven raosta nauttimaan vapaudesta. Silloin tyttöä ei pidättele mikään, humahdus vaan käy ja ovela kippurahäntä heiluu jossain kaukana näkökentän laidassa. Hetken huideltuaan Iines palaa kuitenkin iloisin mielin ihmisten luokse.

Iines on reipas ja ihmisrakas koira, joka voisi pärjätä monenlaisessa perheessä. Se on kooltaan siro keskikokoinen ja mahtuu oikein mukavasti syliin kotisohvalle. Tällä hetkellä Iines on liian laihassa kunnossa, mutta hyvässäkään massassa tämä neitokainen ei mahdottomia paina. Arviolta 20 kiloa tai vähän alle. Varmuudeksi Iinestä ei sijoiteta kerrostaloon vaan etsinnässä on koti, missä koiran silloin tällöiset haukuskelut eivät ole häiriöksi.

Viipurin koirat - Iines 4.5. & 13.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.