Asya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 40 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 2018-2019
Tautitestattu: 11/2020

2.1.2020
Asya muutti omaan kotiin Sydän-Hämeen harjumaisemiin.

21.12.2020
Asya matkusti sijaiskotiin Suomeen tutustumaan kotikoiran elämään.

8.12.2020
Asyalta testattiin rabiesvasta-ainetaso Suomeen pääsyn toivossa. Asyan rabiesvasta-ainetaso ylitti 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

22.11.2020
Kaikki kahdeksan Asyalta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Asyalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

19.11.2020
Asya päätyi keväällä Snezhannan luokse aivan tarhan lähistöltä, Kalininan kylästä.

Asyalla on ollut omistaja, joka kuitenkin hylkäsi sen muuton tieltä. Asya jäi kylälle pyörimään ja löysi pian itsensä tarhalta. Asya on nuori ja sillä on ikää arviolta vuodesta kahteen. Snezhanna kuvailee sitä aktiiviseksi ja iloiseksi koiraksi, joka tulee toimeen muiden koirien kanssa. Asya osaa myös joitain peruskäskyjä, ja se on sterilisoitu tarhalla Viipurin Koirien tuella.

Emme ole itse tavanneet Asyaa emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Asyan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.