Lonja
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 10/2021
17.12.2021
Lonjaa onnisti, sillä se olikin jo kotona!
15.11.2021
Lonjalle lisättiin video:
Viipurin koirat - Lonja kotihoidossa 9.11.2021
5.11.2021
Lonja on tutustunut kotikoiran elämään viikon verran hoitopaikassaan. Kotioloissa poika osaa jo rentoutua eikä säiky enää. Paras paikka on sohva tai sänky.
Perheen kahteen aikuiseen Lonja suhtautuu hyvin nyt kun on kotiutunut. Se hakeutuu ihmisten seuraan ja osaa jo tassulla vaatia rapsutusta ja huomiota. Vieraita ei ole hoitopaikassa käynyt vielä, joten niihin suhtautumisesta ei ole tietoa. Koiraporukassa Lonja on hyvin sopuisa. Se osaa lukea toisten koirien eleitä hyvin ja ymmärtää, jos toinen tarvitsee tilaa. Resurssiaggressiivisuutta Lonjalla ei ole ilmennyt, ei myöskään erityisiä pelkoja.
Yksinolot sujuvat hyvin ja Lonja jää nätisti sohvalle syömään puruluuta. Se ei jää haukkumaan eikä ole tehnyt kenkien ja tavaroiden kuljettelua suurempaa tuhoa. Myös sisäsiisteys on hyvällä mallilla, poika ymmärtää tehdä tarpeet ulos jos pääsee asioilleen tarpeeksi usein. Hoitotoimenpiteitä harjoitellaan; pesulla käynti, tassujen kuivaus tms. kuitenkin onnistuvat hyvin.
Ulkoilu sujuu rauhallisella alueella hyvin ja Lonja menee nätisti hihnassa. Parasta Lonjan mielestä ovat metsälenkit, jolloin se välillä ihan ”sekoaa”: hyppii, loikkii ja ottaa juoksupyrähdyksiä joka suuntaan. Ihmiset ja toiset koirat ovat lenkillä vielä kovin jännittäviä ja niitä Lonja katselee mielellään kauempaa. Tutut koirat ovat Lonjalle todella tärkeitä ja niistä se ottaa paljon mallia.
Lonjalla on painoa tällä hetkellä noin 13 kg.
29.10.2021
Lonja pääsi Suomeen! Viipurin Koirat testasi Lonjan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.
Lonja tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).
Ennen lähtöä Lonja kävi kastroitavana oman, suomalaisen sterilointikummin taloudellisella tuella.
14.9.2021
Laikansukuinen Lonja syntyi kodittomaksi, nyt tämä tuumivainen poika odottaa tarhalla monen muun pennun tavoin oman kodin kutsua.
Kahdeksan pientä palleroista päätyi tarhalle kesäkuun alussa muutaman viikon ikäisinä. Pentujen emo on laika, jonka isäntä oli jättänyt heitteille muutettuaan toiseen kaupunkiin. Kun koira sai pennut, naapurit puuttuivat asiaan, pelastivat pennut ja toimittivat emon sterilisoitavaksi. Emo jäi sukulaisten hoiviin. Pentueen isästä ei ole tietoa.
Pennut menivät aluksi hoitoon Snezhannan tarhan eläintenhoitajan Lenan kotiin, koska näin pieniä ei voi rokottamattomina viedä tarhalle. Neljä kahdeksasta on saanut kodin Venäjältä; neljä odottaa nyt Snezhannan tarhalla sitä, että onnenpotku osuisi heidän kohdalleen hyvän ja rakastavan kodin muodossa. Lonjan sisaruksia ovat Lilu ja Lulu. Pennut muuttivat tarhalle syyskuun alussa ja asuvat keskenään omassa aitauksessaan.
Aitaukseen astuvat vieraat aiheuttavat pentujoukossa kovan tohinan. Kovasti tekisi mieli tutustua, mutta jännitys panee tepastelemaan empien kopin suulla. Lonja käy välillä keräämässä rohkeutta kopin suojista, mutta eihän sinne malta jäädä. Pian poika on taas ulkona ja häntä viuhtoo puolelta toiselle. Oma koti ja omat ihmiset olisivat pojalle nyt kullanarvoisia, jotta se tottuisi maailmassa muuhunkin kuin pieneen lauta-aitaukseen ja koiratarhan meteliin.
Laikansukuisen Lonjan vaistot vetävät todennäköisesti sen verran kovasti riistan perään, että siitä tuskin tulee helposti irtipidettävää, omistajansa kintereillä pysyttelevää koiraa. Pelkäksi sohvaperunaksikaan pojasta ei ole, vaan toiveissa olisi nuorelle koiralle monipuolista liikuntaa ja aktivointia tarjoava koti. Tietysti myös sisäsiisteys, yksin oleminen ja muut kotikoiran taidot ovat Lonjalle vielä uusia juttuja, joita harjoitellen yhteinen taival alkaa.
Lonja matkustaa Suomeen kastroituna sekä tauti- ja rabiesvasta-ainetestattuna.
Viipurin koirat - Lilu, Lulu, Lonja 9/2021
Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.
Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:
-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)
Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.