Nacho

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 16 kg)
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 6/2021 & 9/2021

27.9.2021
Nacho sai kodin Lappeenrannasta.

21.9.2021
Nacholle lisättiin video:

Viipurin koirat - Nacho kotihoidossa, syyskuu 2021

14.9.2021
Ihmisrakas ja seurallinen Nacho on muutaman päivän ihmetellyt elämää kotihoidossa. 

Tämä reipas poika kävelee hihnassa kuin vanha tekijä ja kävely sujuu rauhallisella alueella oikein hyvin velipoika Nepparin seurassa. Sisäsiisteys on jo hyvällä mallilla, kunhan vain ulkona muistetaan käydä tarpeeksi usein. 

Vieraat ihmiset hieman jännittävät ja niille Nacho pitää vähän ääntäkin, mutta nopeasti alkaa myös rapsutusten kerjääminen ja suukottelu. 

Nacho etsii koirakaverillista kotia omakotitalosta, jossa äänenavausharjoituksista ei ole haittaa.

10.9.2021
Reipas Nacho pääsi Suomeen odottamaan sitä oikeaa kotia! 

Nachon kuulumisia voi seurata Instagramista.

9.9.2021
Nacho pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Nacho testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Nacho jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Nachon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Nacho tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Nachota testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

15.6.2021
Nacho kastroitiin.

13.5.2021
Kun katsot Nachoa, arvaatko mitä tapahtuu? No tietysti pieni häntä alkaa heilua ja tassut tepsuttaa niin malttamattomina, että eihän tätä nappisilmää voi olla nappaamatta syliin!

Nacho ja sen sisarukset syntyivät paikallisen autokorjaamon pihalle. Pentueen emo Nayda oli elänyt siellä kurjan elämän ketjun päässä, missä se synnytti jatkuvalla syötöllä pentueita.

Autokorjaamosta otettiin yhteyttä alkukeväällä tarhanpitäjä Snezhannaan. Hänelle kerrottiin, että korjaamon pihalla oli pentuja, jotka pitäisi hakea sieltä pois tai korjaamon väki hankkiutuisi niistä itse eroon. Snezhanna meni paikalle. Pihalla tosiaan makoili ketjun päässä ystävällinen emokoira ja sen kahdeksan pentua. Snezhannalle kerrottiin suoraan, että emokoira oli synnyttänyt useita pentueita ja että edellisillä kerroilla vastasyntyneet pennut oli hukutettu. Tällä kertaa pentuja ei oltu huomattu riittävän ajoissa, ne olivat jo sen verran isoja että ne onnistuivat välttämään karun kohtalon. Snezhanna lupasi ottaa pennut vastaan sillä ehdolla, että korjaamon väki suostuu leikkauttamaan emokoiran. Snezhanna ei kuitenkaan pystynyt jättämään ystävällistä ja lempeää emokoiraa taakseen vaan otti koko koiraperheen mukaansa.

Emo ja pennut muuttivat autokorjaamon pihasta tarhan eläintenhoitajan luokse. Vähän yli kolmikuiset pennut asuvat siellä edelleen, ja nyt tämä ihana pentujoukko on valmiina etsimään kotia: tervetuloa kotia etsivien joukkoon Nacho ja sen sisarukset NikosNapero, NuukNelleNuraNalle ja Neppari!

Pentuaitaukseen mennessä ei kauaa tarvitse ihmetellä, että missä on Nacho. Sillä se on takuuvarmasti kiipeämässä jo tulijan syliin, tai vähintäänkin se hyörii jalkojen ympärillä ja toiveikkaana odottaa vähän rapsutuksia ja pussaamismahdollisuuksia. Nacho onkin sisarustensa tavoin ainakin tutussa ympäristössä hyvin reipas ja ja sosiaalinen pentu.

Nachosta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Sen emossa Naydassa saattaisi ulkonäön perusteella on selvä osuus saksanpaimenkoiraa, joten oletettavaa on, että Nachostakin kasvaa aktiivinen koira. Jos Nacho osaisi listata toiveita uudella elämälleen, se varmasti mainitsisi reippaat metsälenkit, kivojen asioiden opettelun ja tietysti runsaat rapsuttelut omistajan kainalossa. Ja jos se vain ymmärtäisi, niin mikä ettei joku harrastuskin mahtuisi Nachon listaan!

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.