Halle

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2020
Tautitestattu: 4/2021

10.6.2021
Halle sai kodin Helsingistä.

23.5.2021
Reipas Halle pääsi Suomeen ja odottaa adoptiohakemuksia Helsingissä.

Halle on tällä hetkellä arviolta 13-kiloinen. Se on kotihoitoon tultuaan suhtautunut mutkattomasti sekä tapaamiinsa koiriin että ihmisiin. Mieluinen nukkumapaikka löytyi ihmisen vierestä sängyltä ja sisäsiisteyden alkeet ovat jo hallussa.

Viipurin Koirat testasi Hallen rabiesvasta-ainetason ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

21.4.2021
Halle tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Hallelta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

30.3.2021
Reipas ja iloinen Halle sai uuden videon.

Viipurin koirat - Halle 28.3.2021

18.2.2021
Suloinen Halle päätyi tarhalle emonsa ja siskojensa kanssa. Halle on sosiaalinen pentu, jonka toiveissa on kunnollinen loppuelämän koti Suomesta.

Emokoira Inu ja pennut Halle, Halti, Hildi ja Höpö päätyivät tarhalle kodista marraskuussa 2020. Inulla oli omistaja ja koti, joka kuitenkin hylkäsi sen vähän pentujen syntymän jälkeen. Tarhanpitäjä Snezhanna kuvailee Inua ihmisrakkaaksi ja ystävälliseksi koiraksi, joskin hieman varovaiseksi. Toisten koirien kanssa Inu tulee hyvin toimeen. Pennut ovat toistaiseksi reippaita ja sosiaalisia, ja mitä nopeammin ne pääsevät pois tarhalta kotiympäristöön sen valoisammalta näyttää niiden tulevaisuus. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - H-pentuja 7.3.2021

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.