Kazan

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2020
Tautitestattu: 10/2020
Sijainti: Lappeenranta, Suomi

13.11.2020
Kazanin elämä meinasi päättyä ennen kuin oli kunnolla alkanutkaan. Se syntyi ei-toivottuna ja päätyi roskapönttöön, todennäköisesti emonsa omistajan toimesta.

Onneksi pennut huomattiin ja korjattiin talteen, ja hyväsydäminen eläkeläisrouva otti ne hoitaakseen. Vastasyntyneiden pentujen hoitamisessa oli iso työ ja ne kasvoivat pulloruokinnalla. Snezhanna auttoi madottamalla ja rokottamalla pennut, ja Viipurin Koirat lähetti pennuille emomaidonvastiketta.

Pentuja oli alun perin useita mutta osa sai kodin Viipurista jo pieninä. Kazan ja siskonsa Kira muuttivat loppukesästä Snezhannan tarhalle. Snezhanna kuvailee Kazania aavistuksen varovaiseksi mutta kuitenkin ihmirakkaaksi ja iloiseksi pojaksi. Molemmat ovat saaneet harjoitella hihnakävelyä tarhalla käyvien vapaaehtoisten kanssa ja kokemuksesta on ollut apua sopeutumisessa suomalaiseen koiranelämään. Snezhannan mukaan Kazan rakastaa kävelyitä ja tykkäsi myös kahlata purossa tarhan lähistöllä.

Kira ja Kazan matkustivat marraskuun alkupuolella Suomeen paremman elämän toivossa. Kazan etsii nyt kotia sijaiskodissaan Lappeenrannassa, missä sillä on seuranaan kolme muuta viipurilaiskoiraa ja jokunen kissa. Kazan ei ole toistaiseksi ollut kissoista lainkaan kiinnostunut.

Ennen Suomeen tuloa Kazan testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kazanin testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

Kotihoitajan mukaan Kazan on mutkaton poika, joka kulkee hihnassa nätisti. Kazan painaa tällä hetkellä noin 16 kiloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Kazanin yhteyshenkilönä toimii Ayla.

Viipurin koirat - Kira & Kazan 13.10.2020

Viipurin koirat - Kira & Kazan 6.10.2020