Kazan

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 3/2020
Tautitestattu: 10/2020

20.8.2021
Kazan sai jäädä tuttuun hoitopaikkaan asumaan.

6.4.2021
Kazanille on lisätty uusi video.

Viipurin koirat - Kazan kotihoidossa 04/2021

19.3.2021
Kazanille on lisätty video.

Viipurin koirat - Kazan kotihoidossa 03/2021

14.3.2021
Vaikka Kazan on hyväntuulinen kaveri, on se myös kohtuullisen tavallisen näköinen. Kazan kuitenkin toivoo, että joku rakastuisi sen pilkkusukkiin ja sporttiseen olemukseen.

Tuttujen ihmisten kesken Kazan on varsinainen kainalokaveri, mutta uusia ihmisiä kohtaan Kazan on yleensä  varautunut, mikä ilmenee muutamana epäluuloisena haukahduksena. Kazanista saa kuitenkin nopeasti kaverin herkkujen avulla.

Kazan viihtyy oman ihmisen kainalossa rapsuteltavana sohvalla, mutta pelkäksi sohvalla löhöäjäksi Kazanista ei ole, vaan sporttisena poikana Kazan vaatii paljon liikuntaa. Kazan käveleekin hihnassa melko moitteettomasti.

Kazan tulee edelleen hyvin toimeen kotihoitopaikan muiden koirien kanssa. Parasta Kazanista onkin juoksu- ja painileikit muiden kotihoitopaikan koirien kanssa.

Kazan asustaa tällä hetkellä rauhallisella alueella omakotitalossa ja vaikka Kazan onkin reipas, niin Kazan toivoo löytävänsä kodin rauhalliselta alueelta omakoti- tai rivitalosta. Kissojen kanssa samaan talouteen Kazania ei luovuteta.

1.1.2021
Terveiset leppoisalta Kazanilta sijaiskodista! Kotihoitaja kertoo Kazanista näin:

Kotioloissa Kazan on ollut varsin mutkaton. Se ymmärtää rauhoittua sohvalle tai rahille makoilemaan ja nukkuu yöt hyvin. Ulkoilut sujuvat nätisti hihnassa kävellen niin yksin kuin hoitopaikan muiden koirien kanssa. Kazan ei reagoi ohikulkeviin ihmisiin, mutta tutustuu mielellään vastaantuleviin koiriin. Se rakastaa juosta vapaana aidatulla pihalla. Vieraita ihmisiä se arastelee alkuun, mutta ei ole varsinaisesti pelokas.

Kazan asuu rauhallisella omakotialueella kahden aikuisen taloudessa. Se on tullut hyvin juttuun myös miesväen kanssa mutta lapsiin se ei ole päässyt vielä tutustumaan. Hoitopaikassa on kissoja, joista se on niin kiinnosunut, että kissaton koti olisi Kazanille sopivampi valinta. Yksinoloja ilman koirakavereita ei ole erityisesti harjoiteltu, mutta Kazan pärjää kyllä yksinkin ja jää esimerkiksi toisinaan sohvalle makaamaan, kun muut koirat lähtevät pihalle riehumaan. Jos ihmiset ovat pois kotoa, Kazan on saattanut syödä kengät tai keksiä muuta tekemistä aikansa kuluksi nuorille koirille tyypilliseen tapaan.

Kazan on hiljattain löytänyt äänensä, joten sille etsitään kotia omakoti-, pari- tai rivitalosta.

Kazan on tullut hyvin toimeen sijaiskodin koirien kanssa. Lelut on kaikkien kanssa yhteisiä, niistä ei tapella, samoin kuin ei luista tai muistakaan herkuista. Suihkusta Kazan ei erityisemmin tykännyt mutta muut hoitotpimenpiteet, kuten kynsienleikkuu ja harjaaminen, ovat olleet sen mielestä ok. Sisäsiisteys on Kazanilla hyvällä alulla.

26.12.2020
Kazan palautui etsimään omaa kotia itsestään riippumattomista syistä.

15.12.2020
Kazan muutti omaan kotiin Vaasaan.

13.11.2020
Kazanin elämä meinasi päättyä ennen kuin oli kunnolla alkanutkaan. Se syntyi ei-toivottuna ja päätyi roskapönttöön, todennäköisesti emonsa omistajan toimesta.

Onneksi pennut huomattiin ja korjattiin talteen, ja hyväsydäminen eläkeläisrouva otti ne hoitaakseen. Vastasyntyneiden pentujen hoitamisessa oli iso työ ja ne kasvoivat pulloruokinnalla. Snezhanna auttoi madottamalla ja rokottamalla pennut, ja Viipurin Koirat lähetti pennuille emomaidonvastiketta.

Pentuja oli alun perin useita mutta osa sai kodin Viipurista jo pieninä. Kazan, Kamilla, Kurt ja Kira muuttivat loppukesästä Snezhannan tarhalle. Snezhanna kuvailee Kazania aavistuksen varovaiseksi mutta kuitenkin ihmirakkaaksi ja iloiseksi pojaksi. Molemmat ovat saaneet harjoitella hihnakävelyä tarhalla käyvien vapaaehtoisten kanssa ja kokemuksesta on ollut apua sopeutumisessa suomalaiseen koiranelämään. Snezhannan mukaan Kazan rakastaa kävelyitä ja tykkäsi myös kahlata purossa tarhan lähistöllä.

Kira ja Kazan matkustivat marraskuun alkupuolella Suomeen paremman elämän toivossa. Kazan etsii nyt kotia sijaiskodissaan Lappeenrannassa, missä sillä on seuranaan kolme muuta viipurilaiskoiraa ja jokunen kissa. Kazan ei ole toistaiseksi ollut kissoista lainkaan kiinnostunut.

Ennen Suomeen tuloa Kazan testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kazanin testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

Kotihoitajan mukaan Kazan on mutkaton poika, joka kulkee hihnassa nätisti. Kazan painaa tällä hetkellä noin 16 kiloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - Kira & Kazan 13.10.2020

Viipurin koirat - Kira & Kazan 6.10.2020