Neppari

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 15 kg)
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 6/2021 & 9/2021
Sijainti: Lahden seutu, Suomi

20.10.2021
Neppari sai oman kodin.

21.9.2021
Koko pieni koira heiluu, kun Neppari huomaa, että ihminen lähestyy sitä. Nepparin mielestä ihmiset ovat parasta maailmassa ja se pyrkiikin tekemään kaikkensa, jotta saisi olla koko ajan lähellä!

Hoitotoimenpiteet sujuvat hienosti ja hihnassa kävely on pojan mielestä mukavaa. Toki kaikkein kivointa on leikkiä ulkona koirakavereiden kanssa. Energiaa tältä pojalta löytyy vaikka muille jakaa, joten aktiivinen perhe saa tästä pojasta mainion ulkoilukaverin. Neppari tarvitsee kuitenkin rauhallista ohjausta ja tukea, koska moni asia on sille kotikoirana olossa aivan uutta ja epävarmuus näkyy helposti haukkumisena.

Kotihoitoperheen alakouluikäinen lapsi on Nepparin mielestä kiva kaveri.

Viipurin koirat - Neppari kotihoidossa, syyskuu 2021

10.9.2021
Nepparia lykästi, sillä se sai matkalipun Suomeen ja jatkaa täällä kodin etsintää.

Nepparin kuulumisia voi seurata Instagramista.

Nepparin yhteyshenkilönä toimii Heidi K.

9.9.2021
Neppari pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Neppari testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Neppari jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Nepparin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Neppari tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Nepparilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

15.6.2021
Neppari kastroitiin.

13.5.2021
Nepparille ei jaettu parhaita kortteja syntymässään, mutta siitä huolimatta se on iloinen ja utelias pentu! 

Neppari ja sen sisarukset syntyivät paikallisen autokorjaamon pihalle. Pentueen emo Nayda oli elänyt siellä kurjan elämän ketjun päässä, missä se synnytti jatkuvalla syötöllä pentueita.

Autokorjaamosta otettiin yhteyttä alkukeväällä tarhanpitäjä Snezhannaan. Hänelle kerrottiin, että korjaamon pihalla oli pentuja, jotka pitäisi hakea sieltä pois tai korjaamon väki hankkiutuisi niistä itse eroon. Snezhanna meni paikalle. Pihalla tosiaan makoili ketjun päässä ystävällinen emokoira ja sen kahdeksan pentua. Snezhannalle kerrottiin suoraan, että emokoira oli synnyttänyt useita pentueita ja että edellisillä kerroilla vastasyntyneet pennut oli hukutettu. Tällä kertaa pentuja ei oltu huomattu riittävän ajoissa, ne olivat jo sen verran isoja että ne onnistuivat välttämään karun kohtalon. Snezhanna lupasi ottaa pennut vastaan sillä ehdolla, että korjaamon väki suostuu leikkauttamaan emokoiran. Snezhanna ei kuitenkaan pystynyt jättämään ystävällistä ja lempeää emokoiraa taakseen vaan otti koko koiraperheen mukaansa.

Emo ja pennut muuttivat autokorjaamon pihasta tarhan eläintenhoitajan luokse. Vähän yli kolmikuiset pennut asuvat siellä edelleen, ja nyt tämä ihana pentujoukko on valmiina etsimään kotia: tervetuloa kotia etsivien joukkoon Neppari ja sen sisarukset NikosNapero, NuukNelleNuraNalle ja Nacho!

Neppari on mainio viikari, joka on aina siellä missä tapahtuu. Sen häntä viuhtoo ja vipattaa hurjasti, ja tassut pomppivat ilmassa. Jee, taas jotain uutta ja kivaa tapahtuu!

Nepparista kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Sen emossa Naydassa saattaisi ulkonäön perusteella on selvä osuus saksanpaimenkoiraa, joten oletettavaa on, että Nepparistakin kasvaa aktiivinen koira. Nepparin toiveissa onkin koti, jossa koiran kanssa jaksetaan liikkua ja touhuta riittävästi, ettei sen tylsyyksissään tarvitse alkaa keksiä omia harrastuksia.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.