Jitta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2021
Tautitestattu: 5/2021

26.8.2021
Jitta sai kodin Turusta.

20.7.2021
Jitta on ihastuttanut reippaudellaan ja ihmisrakkaalla luonteellaan. Joku saa Jitasta ihanan kaverin.

Jitan jalassa ollut murtuma on täysin parantunut, asia todettiin eläinlääkärissä röntgenillä tehdyllä kontrollikuvauksella. Jitta saa nyt liikkua täysin normaalisti. Jitan jalkaan murtumaa tukemaan asennettu levy voi jäädä paikoilleen, lääkäri ei nähnyt enää tarvetta sen erilliselle poistolle. Jitalla oli tyypillinen pentujen murtuma jalassa ja parantumisen jälkeen siitä ei odoteta jäävän vaivoja, vaan jalka on käytännössä samanlainen kuin ennen murtumaa. Jitta on ollut kovin reipas ja kiltti koko hoitoajan. Lääkärit ovat ihastelleet Jitan kaunista ulkomuotoa ja ihmisrakkautta

Jitan ulkomuodossa on havaittavissa saksapaimenkoiraa hitunen, aikuiskoon odotetaan olevan keskikokoinen. Nyt säkäkorkeus on 52 cm ja paino 18 kiloa. Jitta vaikuttaa hyvin fiksulta ja on innokkaana opettelemassa asioita ja tekemässä aktivointitehtäviä. Herkut maistuvat ja niillä onkin helppo motivoida ja kouluttaa. Puuhakkaalle Jitalle jokin koiramainen harrastus voisi olla tulevaisuudessa mukava. Suihkussa käynti, harjaaminen ja kynsien leikkaaminen ovat tulleet Jitalle tutuksi ja ne onnistuvat hienosti namien avulla. Istumista, maahanmenoa ja odottamista on myös treenattu. Ulkona hihnassa käveleminen on myös tuttua puuhaa Jitalle. Autossa matkailu sujuu myös, mutta mutkaisilla ja paljon jarrutuksia vaativilla osuuksilla tulee pahoinvointia.

Jalkaa parannellessa Jitta ei saanut ulkoilla paljoa ja sisäsiisteys otti takapakkia. Nyt sisäsiisteyttä pystytään jälleen harjoittelemaan paremmin, kun Jitta pääsee kunnolla lenkeille. Yksinoloharjoituksia Jitta on jonkin verran tehnyt. Tulevan kodin tulee olla varautunut opastamaan Jittaa molemmissa asioissa positiivisin menetelmin. Jotkin asiat hieman jännittävät Jittaa ulkona, mutta tyttö on enemmän varovaisen kiinnostunut monesta asiasta kuin arka. Vieraita ihmisiä Jitta menee kyllä reippaasti tervehtimään, jos he osoittavat ystävällisyyden merkkejä.

Ihana Jitta etsii kotia taajamasta, maaseudulta tai rauhallisemmasta kaupunkiympäristöstä. Jitta menee myös talouden ainoana lemmikkinä. Hoitopaikassa Jitalla on ollut kaverina 1,5-vuotias uroskoira ja yhteiselo on sujunut hienosti. Jitta haluaisi löytää aktiivisen kodin, erityisesti metsälenkkejä Jitta rakastaa. Jitasta tulisi varmasti kiva retkeilykaveri. Jitassa ihanaa on mutkaton suhtautuminen ihmisiin, kaikki näyttävät olevan Jitan mieleen. Myös Jitan iloinen luonne ja aina valmis asenne tekemään jotain yhdessä ovat mukavia. Jittaa pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Jitan eloa hoitopaikassa voi seurata Instagramissa @kotihoidokit -tililtä. Sieltä pääsee näkemään lisää kuvia ja videoita.

Viipurin koirat - Jitta kotihoidossa 7/2021

18.6.2021
Jitalle tehtiin leikkaus, jotta pystytään varmistamaan parhain hoito jalan murtumaan.

Vasemman sääriluun kierremurtuma korjattiin mini-invasiivisesti levyllä ja ruuveilla. Jitta pääse jo kävelemään leikatulla jalalla, toki kävelylenkit ovat lyhyitä paranemisen ajan. Jitta tulee tarvitsemaan vielä kaksi kontrolliröntgenkuvausta sekä jalkaan asetetun levyn poiston leikkauksella.

Kovin reippaana pikku potilas on ollut ja antanut hyvin hoitaa itseään. Oli huonoa tuuria, kun Jitan jalka murtui. Jitta toivoo että oma koti löytyisi onnettomuudesta huolimatta.

13.6.2021
Voihan kurjuus! Jitalla kävi huono tuuri ja sen vasen takajalka murtui. Onnettomuus ei ole kuitenkaan iloista Jittaa lannistanut, vaan tyttö pusuttelee hoitopaikan väkeä yhtä innokkaana kuin ennen onnettomuuttakin.

Onnettomuus sattui, kun Jitta kurotteli keittiössä pöydälle ja vauhdikkaasti alas laskeutuessa jalkaan sattui. Päivystyksessä eläinääkäri laittoi koko takajalan lastaan. Jitalle on varattu aika ortopedille, jossa käydään vielä varmistamassa jatkohoito. 

4.6.2021
Reipas Jitta tykkää antaa suukkosia ihmisille ja käpertyä jalkoihin nukkumaan. Ihanaa Jittaa pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Jitta muutti hoitopaikkaan muutama päivä sitten ja alkuun on tutusteltu moniin uusiin asioihin. Jitta on jaksanut olla kaiken uuden keskellä reippaalla mielellä  ihmisistä turvaa ottaen. Jitta suhtautuu niin naisiin kuin miehiinkin yhtä mutkattomasti, se on kaikkien kanssa kaveri ja antaa mielellään pikkupusun.

Hoitopaikassa Jittalla on koirakaverina isohko 1,5-vuotias uros. Jitta on pikkuhiljaa tutustellut kaveriinsa, mutta ei ole vielä toistaiseksi uskaltautunut ottamaan leikkiin kutsua vastaan. Sisäsiisteyttä treenaillaan, ulkona harjoitellaan hihnassa kävelyä. Yksinoloharjoitusten alkeita on aloitettu. Ulkona monet asiat vielä jännittävät ja Jitta haluaakin äkkiä takaisin sisälle, mikäli liian monta jännittävää asiaa sattuu yhtä aikaa, kuten tuntemattomia koiria, ihmisiä ym. Ulkona Jitta tykkää hetken miettiä ja katsella mieluusti kaukaa asioita vielä toistaiseksi. Autossa Jitta matkusti rauhallisesti eikä matkapahoinvointia ollut havaittavissa.

Jitta etsii kotia rauhallisemmasta paikasta kuin kaupungin keskustasta. Jitta varmasti tykkäisi mukavasta koirakaverista, mutta menisi myös talouden ainoana koirana, mikäli asuinpaikka sijaitsee rauhallisella seudulla. Jitta pitää leikkimisestä ja vaikuttaa energiseltä pennulta, josta saattaisi saada myös johonkin koiramaiseen harrastukseen hyvän kaverin. Pikku häntä huiskuen Jitta odottaa adoptiohakemuksia ja pääsyä ikiomaan kotiin.

29.5.2021
Jitan toukukuu päättyy iloissa merkeissä, sillä reipas Jitta pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää!

Viipurin Koirat tutkitutti Jitan rabiesvasta-ainetason ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Jitta tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Jitalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Jitan yhetyshenkilönä toimii Arja.

8.5.2021
Jitta on iloinen ja luottavainen tyttö, joka toivoisi kovasti pääsyä rakastavaan kotiin!

Vuoden alussa eräästä varastosta Viipurin keskustan liepeiltä löytyi seitsemän vastasyntynyttä pentua. Koiraperhe noudettiin turvaan ja emokoira sterilisoitiin. Pennut ovat kasvaneet tarhalla työskentelevän eläintenhoitajan luona. Talvi ja pikkupentuaika meni sisätiloissa, mutta nyt kevään tultua ja pentujen kasvettua isommiksi ne elävät ulkoaitauksessa.

Snezhannan mukaan pennut ovat iloisia, reippaita ja vilkkaita, mutta kotikoiran opiskelut täytyy aloittaa ihan nollasta. Sisarukset eivät ole tottuneet pantaan saatika hihnassa kävelyyn eivätkä ne eivät ole nähneet maailmaa sen enempää kuin varsinaisella koiratarhallakaan varttuneet pennut. Tulevan kodin on tärkeää varautua siihen, että monet asiat jännittävät alkuun ja sopeutuminen uuteen elämään vie aikaa.

Kaikki sisarukset etsivät sivuillamme omaa kotia tai hoitopaikkaa. Ne ovat nimeltään Jippu, Jitta, Joika, Jope, Jura, Jurek ja Jäynä. 

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.