Jitta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2021
Tautitestattu: 5/2021
Sijainti: Espoo, Suomi

18.6.2021
Jitalle tehtiin leikkaus, jotta pystytään varmistamaan parhain hoito jalan murtumaan.

Vasemman sääriluun kierremurtuma korjattiin mini-invasiivisesti levyllä ja ruuveilla. Jitta pääse jo kävelemään leikatulla jalalla, toki kävelylenkit ovat lyhyitä paranemisen ajan. Jitta tulee tarvitsemaan vielä kaksi kontrolliröntgenkuvausta sekä jalkaan asetetun levyn poiston leikkauksella.

Kovin reippaana pikku potilas on ollut ja antanut hyvin hoitaa itseään. Oli huonoa tuuria, kun Jitan jalka murtui. Jitta toivoo että oma koti löytyisi onnettomuudesta huolimatta.

13.6.2021
Voihan kurjuus! Jitalla kävi huono tuuri ja sen vasen takajalka murtui. Onnettomuus ei ole kuitenkaan iloista Jittaa lannistanut, vaan tyttö pusuttelee hoitopaikan väkeä yhtä innokkaana kuin ennen onnettomuuttakin.

Onnettomuus sattui, kun Jitta kurotteli keittiössä pöydälle ja vauhdikkaasti alas laskeutuessa jalkaan sattui. Päivystyksessä eläinääkäri laittoi koko takajalan lastaan. Jitalle on varattu aika ortopedille, jossa käydään vielä varmistamassa jatkohoito. 

4.6.2021
Reipas Jitta tykkää antaa suukkosia ihmisille ja käpertyä jalkoihin nukkumaan. Ihanaa Jittaa pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Jitta muutti hoitopaikkaan muutama päivä sitten ja alkuun on tutusteltu moniin uusiin asioihin. Jitta on jaksanut olla kaiken uuden keskellä reippaalla mielellä  ihmisistä turvaa ottaen. Jitta suhtautuu niin naisiin kuin miehiinkin yhtä mutkattomasti, se on kaikkien kanssa kaveri ja antaa mielellään pikkupusun.

Hoitopaikassa Jittalla on koirakaverina isohko 1,5-vuotias uros. Jitta on pikkuhiljaa tutustellut kaveriinsa, mutta ei ole vielä toistaiseksi uskaltautunut ottamaan leikkiin kutsua vastaan. Sisäsiisteyttä treenaillaan, ulkona harjoitellaan hihnassa kävelyä. Yksinoloharjoitusten alkeita on aloitettu. Ulkona monet asiat vielä jännittävät ja Jitta haluaakin äkkiä takaisin sisälle, mikäli liian monta jännittävää asiaa sattuu yhtä aikaa, kuten tuntemattomia koiria, ihmisiä ym. Ulkona Jitta tykkää hetken miettiä ja katsella mieluusti kaukaa asioita vielä toistaiseksi. Autossa Jitta matkusti rauhallisesti eikä matkapahoinvointia ollut havaittavissa.

Jitta etsii kotia rauhallisemmasta paikasta kuin kaupungin keskustasta. Jitta varmasti tykkäisi mukavasta koirakaverista, mutta menisi myös talouden ainoana koirana, mikäli asuinpaikka sijaitsee rauhallisella seudulla. Jitta pitää leikkimisestä ja vaikuttaa energiseltä pennulta, josta saattaisi saada myös johonkin koiramaiseen harrastukseen hyvän kaverin. Pikku häntä huiskuen Jitta odottaa adoptiohakemuksia ja pääsyä ikiomaan kotiin.

29.5.2021
Jitan toukukuu päättyy iloissa merkeissä, sillä reipas Jitta pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää!

Viipurin Koirat tutkitutti Jitan rabiesvasta-ainetason ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Jitta tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Jitalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Jitan yhetyshenkilönä toimii Arja.

8.5.2021
Jitta on iloinen ja luottavainen tyttö, joka toivoisi kovasti pääsyä rakastavaan kotiin!

Vuoden alussa eräästä varastosta Viipurin keskustan liepeiltä löytyi seitsemän vastasyntynyttä pentua. Koiraperhe noudettiin turvaan ja emokoira sterilisoitiin. Pennut ovat kasvaneet tarhalla työskentelevän eläintenhoitajan luona. Talvi ja pikkupentuaika meni sisätiloissa, mutta nyt kevään tultua ja pentujen kasvettua isommiksi ne elävät ulkoaitauksessa.

Snezhannan mukaan pennut ovat iloisia, reippaita ja vilkkaita, mutta kotikoiran opiskelut täytyy aloittaa ihan nollasta. Sisarukset eivät ole tottuneet pantaan saatika hihnassa kävelyyn eivätkä ne eivät ole nähneet maailmaa sen enempää kuin varsinaisella koiratarhallakaan varttuneet pennut. Tulevan kodin on tärkeää varautua siihen, että monet asiat jännittävät alkuun ja sopeutuminen uuteen elämään vie aikaa.

Kaikki sisarukset etsivät sivuillamme omaa kotia tai hoitopaikkaa. Ne ovat nimeltään Jippu, Jitta, Joika, Jope, Jura, Jurek ja Jäynä. 

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.