Tetri

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 9/2021

6.10.2021
Tetri sai kodin Helsingistä.

30.9.2021
Tetrillä on kotiehdokas eikä sille oteta enempää hakemuksia vastaan.

27.9.2021
Rapsutukset ja ihmisen lähellä oleminen ovat reippaan Tetrin mieleen. Ensimmäiset päivät hoitopaikassa ovat lähteneet sujumaan hienosti!

Kotihoitaja kertoo, että Tetri on rohkea ja avoin pentu. Vaikuttaa siltä, ettei Tetrillä ole kovin huonoja kokemuksia entisestä elämästään, sillä se ei tunnu erityisesti pelkäävän mitään. Utelias ja leikkisä Tetri tulee toimeen kaikkien kanssa ja on aktiivisena poikana aina valmis ulkoilemaan ja saamaan huomiota. Samalla se on kuitenkin kiltti, harkitseva ja lempeä; rohkeudestaan huolimatta pehmeästi kasvatettava. Tetri kuuntelee ihmistä hyvin ja oppii helposti uusia asioita.

Tetri on opetellut hoitopaikassa istumista, hihnassa kulkemista vetämättä ja odottamista esimerkiksi ruokaa annettaessa. Näitä jo hieman opittuja taitoja tulee vielä vahvistaa, ja esimerkiksi yhteinen suunta taluttajan kanssa on toistaiseksi hieman hakusessa. Autossa Tetri matkustaa hienosti ja osaa myös kulkea portaita. Se ei vahdi ruokaansa eikä puruluitaan, joita Tetri tykkää jyrsiä ajankuluksi. Myös kengät saattavat päätyä pojan hampaisiin.

Hoitopaikassa Tetrin päiväohjelmaan kuuluu aamupissa, aamuruoka ja sen jälkeen isomman hädän toimitus ulos, jonka jälkeen poika osaa rauhoittua hyvin päiväunille. Illemmalla sama rutiini toistuu. Yöt Tetri nukkuu hienosti ja tulee aamulla herättämään kotiväkeä.

Vaikka Tetri on reipas poika, on se kuitenkin vasta pentu ja sillä on vielä paljon uutta ihmeteltävää ihmisten maailmassa. Tulevan omistajan on siis sitouduttava lempeästi ja kärsivällisesti opastamaan Tetriä kotikoiruuden saloihin.

Tetrillä on nyt 4,5 kuukauden iässä painoa 13 kg ja säkäkorkeutta 50 cm.

25.9.2021
Suloinen Tetri pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Turun seudulla.

Ennen Suomeen tuloa Tetri tutkittiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta ja ne olivat kaikki negatiivisia.

28.8.2021
Pörröinen Tetri on sellainen poika, joka ei jää seinäruusuksi. Tetri haluaa niin kovasti seuraa ja huomiota, että ennen kuin huomatkaan, on syli täynnä valkoista ja pörröistä pentua!

Ihana Tetri hylättiin ihan pienenä pentuna. Se ja sen sisarukset löytyivät Kavantsaaresta, Viipurissa sijaitsevasta taajamasta. Pentuja onnisti kuitenkin sen verran, että ison tarhan sijaan ne ovat saaneet elää lähiviikot pienemmässä hoitopaikassa. Toki sielläkin on rajallista se, miten paljon hoitokoirien kanssa ehditään viettämään aikaa, mutta ainakin Tetri ja sisarukset ovat saanut elää vähän rauhallisemmassa ympäristössä kuin hektisellä ja isolla tarhalla. Kotia etsivät myös sisko Simona ja veli Sancho.

Snezhannan mukaan Tetri on hyvin iloinen ja sosiaalinen pentu. Sitä eivät maailman murheet paina eikä ujous ole voittanut iloista ja uteliasta luonnetta. Tetri on valoisa ja eloisa, kerrassaan mainio poika!

Tetristä kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Sohvakoristeen paikan voit varata pehmokoiralle, sillä Tetri etsii ennen kaikkea sellaista kotia, jossa koiralle ollaan valmiita tarjoamaan aktiivista elämää. Sellaista, jossa jaksetaan lenkkeillä ja keksiä aktiviteettejä ihan joka päivä. Ja sellaista, jossa ei luovuteta, vaikka vastoinkäymisiäkin joskus tulisi. Tetri toivoo kovasti, että koti löytyisi pian, eikä sen tarvitsisi muuttaa sijaiskodista isolle tarhalle!

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.