Linda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 12/2020

22.1.2021
Linda sai kodin Helsingistä.

2.1.2021
Linda lähettää terveisiä sijaiskodista! Kotihoitaja kertoo siitä näin:

"Linda on kotiutunut todella hyvin, ja se tapahtui nopeasti. Kotioloissa Linda on rohkea ja utelias tyttö. Se haluaa olla mukana kaikessa toiminnassa, mutta osaa myös rentoutua ja ottaa pikku nokoset tarpeen tullen. Sanoisin luonnetta melko rauhalliseksi, ja vaikuttaa hyvähermoiselta. Jouluna meillä kävi vieraita, ja Linda suhtautui heihin hyvin luottavaisesti ja meni heti hakemaan rapsutuksia.

Perheen kahden muun koiran kanssa oleilu sujuu ongelmitta. Ulkona koirat leikkivät vauhdikasta takaa-ajoa ja nuuskivat yhdessä mielenkiintoisia hajuja. Sisällä ollaan rauhallisemmin, jokaisella on omat puuhat ja toisten annetaan levätä rauhassa. Linda on jo ollut koirakavereiden kanssa yksinään kotona useita kertoja ongelmitta. 

Lindaa on helppo käsitellä. Antaa pestää ja laittaa valjaat päälle rauhallisena. Harjauksesta se näyttää suorastaan nauttivan. Linda harjoittelee edelleen sisäsiisteyttä. Melko hienosti se jo onnistuukin, mutta välillä sattuu sisälle vahinkoja, mutta papereiden päälle.

Omalla pihalla Linda kulkee reippaasti ympäri tonttia ja vastaa luoksetulo-kutsuun aika hyvin. Ohi ajavat autot vähän pelottavat vielä, joten emme ole kiirehtineet aitauksen toiselle puolelle menoa. Mutta pian alamme harjoitella hihnassa kävelyä. Linda ei pelkää imuria, mieluummin jahtasi sitä, eikä pelkää hiustenkuivaajaa.

Linda on hieno tyttö. Se sopii mielestäni myös ainoaksi koiraksi, koska osaa ja uskaltaa toimia itsenäisesti."

21.12.2020
Linda matkusti Suomeen ja harjoittelee kotikoiran eloa hoitopaikassaan.

Lindan yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

16.12.2020
Kaikki kahdeksan Lindalta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Lindalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

8.12.2020
Lindalta testattiin rabiesvasta-ainetaso Suomeen pääsyn toivossa. Lindan rabiesvasta-ainetaso ylitti 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

12.11.2020
Linda päätyi kesällä tarhalle ja odottaa nyt omaa, koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Sisarukset Linda ja Petja päätyivät Snezhannan tarhalle elokuussa. Ne olivat osa kymmenpäistä pentujoukkoa, joka matkasi tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan kyydillä Rjabovosta, noin 20 km Pietarista kaakkoon.

Linda on tarhaoloissa Snezhannan mukaan melko sosiaalinen, mutta kuitenkin hiukan varovainen pentu. Se tarvitsee aikaa ennen kuin luottaa uusiin ihmisiin. 

Linda on tulossa Suomeen kotihoitoon joulukuun alussa mutta se voi muuttaa myös suoraan omaan kotiin, mikäli sopiva löytyy. Linda sterilisoidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.