Plush

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (57 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 12/2019
Tautitestattu: 3/2021

24.8.2021
Plush sai kodin Lohjalta.

26.7.2021
Komea Plush on hyvin kiltti, mutta myös kovin ujo poika. Plush haaveilee omasta kodista maaseudun rauhassa, koirakaverin kera.

Plush on ollut kotihoidossa Helsingissä nyt neljä kuukautta. Alussa Plush oli erittäin arka, kun kaikki sekä ulkona että sisällä oli uutta ja pelottavaa. Nyt Plush on jo tuttujen ihmisten kanssa huomattavasti reippaampi ja nauttii selvästi kotikoirana olemisesta.

Plush on kotihoidossa omakotitalossa. Kotihoitoperheessä on kaksi aikuista ja 18- ja 12-vuotiaat lapset sekä kaksi narttukoiraa ja kissa. Plush tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja viihtyy selkeästi niiden seurassa. Kissaan Plush suhtautuu ystävällisesti. 

Plush ulkoilee edelleen vain omalla aidatulla pihalla, sillä lenkille lähteminen oman pihan ulkopuolelle on vielä liian jännittävää. Plush antaa kuitenkin kiltisti laittaa valjaat päälleen ja hihnassa kulkemista opetellaan pikkuhiljaa omalla pihalla.

Plushin turvapaikka on edelleen kodinhoitohuoneessa, jonne se vetäytyy jos kuulee vieraiden ihmisten ääniä. Muuten Plush on kotona kuten toisetkin koirat: pötköttelee eri huoneissa ja välillä terassilla, seuraa aktiivisesti kodin tapahtumia sekä katselee ikkunasta pihalle. Iltaisin kun ihmiset katsovat TV:tä, tulee Plush aina seuraksi makailemaan samaan huoneeseen. Plush on alkanut leikkiä ja loikkii välillä innoissaan leluja heitellen, välillä taas kerää niitä kasaan itselleen mieluisaan paikkaan. Ajoittain Plushin suuhun on päätynyt myös sinne sopimatonta tavaraa, kuten puhelimen laturi, muoviastioita ja kyniä, mutta muuten Plush ei ole juuri tuhoja tehnyt. Plush on sisäsiisti, muutaman kerran on kakkavahinko tullut sisälle, mutta niistäkin on jo aikaa. 

Plush on hyvin hellyttävä, herkkä ja kiltti poika. Se rakastaa rapsutuksia ja tulee niitä usein itse hakemaan. Vaikka Plush on edelleen arka, niin tutut ihmiset ovat sille tärkeitä ja se hyväksyy kaikki perheenjäsenet.  Plush antaa harjata itseään ja sen pitkähkö turkki vaatiikin säännöllistä harjausta, samoin kynsien leikkaus onnistuu. Plush ei ole kertaakaan haukkunut kotihoidossa, joten sen äänenkäytöstä ei ole tietoa.

Vaikka Plush on kotihoidossa Helsingissä, tulisi tulevan kodin sijaita rauhallisemmassa ympäristössä, mielellään maaseudulla tai hyvin rauhallisessa taajamassa. Lisäksi Plush tarvitsee kiltin koirakaverin, josta ottaa mallia kotikoiran taidoissa. Pienet lapset todennäköisesti pelottaisivat Plushia, joten aikuiskotia etsitään. Plush tarvitsee aikaa, rauhallista ja lempeää käsittelyä ja asioiden opettamista sekä ennen kaikkea paljon rakkautta. Plushilla itsellään on lempeä ja suuri sydän, joten siitä tulee omille ihmisilleen upea koirakaveri.

Viipurin koirat - Plush 7/2021

5.6.2021
Komea Plush on edelleen arka, mutta pienenpieniä askelia on edistymisessä kuitenkin tapahtunut.

Plushille ei tuullut tarha-aikanaan riittävästi kokemuksia ihmisten kanssa seurustelusta ja muutenkin kokemukset tarhan ulkopuolisesta maailmasta ovat jääneet vähäisiksi. Nyt hoitopaikassa Plushille on tullut eteen suuri määrä uusia asioita, joihin totutella. Plushin turvapaikkana toimii edelleen kodinhoitohuone, mutta se makailee usein myös eteisen matolla ja seuraa kodin tapahtumia. Kun talossa on hiljaista, Plush lähtee liikkeelle ja tekee kierroksen olohuoneessa. Toisen hoitopaikassa olevan koiran kanssa Plush on jo hieman ystävystynyt. Kissaan Plush suhtautuu välinpitämättömästi, seuraa kuitenkin sen liikkumista.

Suomeen tulon jälkeen tehtyä pesua Plush pelkästi paljon, mutta siitä selvittiin. Harjaaminen sujuu jo melko hyvin. Kynsiä ei ole vielä päästy leikkaamaan, mutta parhaillaan harjoitellaan tassujen ja kynsien koskettamista. Mitään resursseja Plush ei vartioi ja leluista se ei ole ainakaan vielä kiinnostunut. Plush ulkoilee edelleen vain omalla aidatulla pihalla, mutta lähtee sinne jo mielellään. Ulkona Plush on hieman rentoutunut, mutta yhä monet äänet ja tapahtumat ulkona jännittävät. Plush tekee kaikki tarpeensa ulos. Kaikesta jännityksestä huolimatta Plush nauttii ihmisen rapsutuksesta ja silityksestä, ja siitä, kun sen viereen istuu. Plush ei vielä tohdi itse tulla rapsutuksia hakemaan.

Plush etsii kotia aikuisperheestä, maaseudulta tai hyvin rauhallisesta taajamasta. Uudessa kodissa on oltava mukava koirakaveri, josta Plush voisi ottaa tukea ja esimerkkiä itselleen. Omakotitalo olisi aralle Plushille ihanteellinen asumismuoto. Kerrostaloon Plushista ei ole asumaan. Plush etsii perhettä, jolla on koirakokemusta sekä ymmärrystä arkaa koiraa kohtaan. Komeaa Plushia pääsee tapaamaan pk-seudulla.

15.4.2021
Arka Plush kaipaa kotiin, jossa on koirakokenut perhe, reipas koirakaveri odottamassa ja koti sijaitsisi rauhallisessa paikassa.

Plush on ollut kolme viikkoa Suomessa. Sitä ennen se asui tarhalla, missä se on ollut ihan pienestä pennusta saakka. Komeaa Plushia jännittää, kun kaikki on niin uutta ja outoa. Plush on ottanut hoitopaikassa kodinhoitohuoneen tukipaikakseen ja alkuun vallan pysytteli siellä. Nyt, kun aikaa on kulunut, alkaa uteliaisuus voittamaan ja Plush on käynyt hieman kurkkimassa ovelta.

Ihmisten kanssa oleminen on Plushille selvästi uutta ja outoa. Perheen äidin Plush antaa istua viereen ja silittää. Rapsutusten loputtua Plush työntää päätään lähemmäksi pyytäen lisää.

Plush lähtee mielellään ulos pienelle lenkille, mutta siellä on kovin jännittävää. Vastaan tulevia ihmisiä Plush pelkää ja säikkyy muutenkin kaikkea uutta. Tarpeensa Plush kuitenkin tekee uskollisesti ulos, yhtään vahinkoa ei ole vielä sisälle sattunut.

Plushilla on hoitopaikassa seuranaan kaksi tyttökoiraa. Kovin paljoa Plush ei ole kontaktia toisiin koiriin vielä ottanut. Vaikuttaa siltä, että Plush on tällä hetkellä vielä niin hämmennyksissään ja lukossa kaikesta uudesta, ettei rohkeus yksinkertaisesti riitä.

Plush on todella kiltti ja symppis ja kun se reipastuu enemmän, niin siitä tulee varmasti aivan ihana kotikoira. Plush etsii koirakokenutta perhettä, jotka erityisesti ymmärtävät arkaa ja kokematonta koiraa. Kodissa on hyvä odottaa mukava ja reipas koirakaveri, joka antaisi hyvää esimerkkiä ja tukea aralle Plushille. Perheen olisi hyvä olla aikuisperhe, pienet lapset ovat turhan jännittäviä aralle koiralle. Omakoti- tai rivitalo olisivat Plushille sopivat vaihtoehdot ja kodin tulisi sijaita rauhallisella alueella. Komea Plush tuuheine turkkeineen odottaa toiveikkaana hakemuksia pk-seudulla.

Jos harkitset kodin tarjoamista Plushille, lue ajatuksella teksti aran koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

Ennen Suomeen tuloa Plush tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Plushilta testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Plushin yhteyshenkilönä toimii Arja.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.