Marusja
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa pieneksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 10/2021
22.11.2021
Marusja sai kodin Tampereen seudulta.
29.10.2021
Marusja pääsi Suomeen! Marusja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Lahdessa.
Viipurin Koirat testasi Marusjan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. Marusja tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Marusjalla positiivinen.
16.10.2021
Siro Marusja on iloinen ja utelias pentu. Marusja haaveilee pikaisesta muutosta omaan kotiin!
Marusja ja sen seitsemän sisarusta Mija, Martti, Meriel, Moriz, Mariana, Morton ja Miklos tuotiin Snezhannan tarhalla alle luovutusikäisinä. Pennut toi paikalle alueella toimiva liikkuva sterilointiklinikka, joka oli noutanut hylätyt pennut Pesochnyn kylästä.
Pennut olivat tulleessaan aliravittuja ja matoisia, ja Snezhanna joutui viettämään monta unetonta yötä murehtiessaan pentujen selvitymistä. Sisarukset olivat kuitenkin sissien sukua ja ne kaikki selvisivät huonosta lähtötilanteesta huolimatta.
Marusja on sisaruskatraan pienin ja siroin. Se on iloinen ja utelias pentu, jolla on kuitenkin tässä maailmassa vielä paljon ihmeteltävää. Pennut eivät ole nähneet juuri mitään muuta vielä elämässään kuin tarhan aitauksen ja muutamia tarhan työntekijöitä ja vapaaehtoisia, joten voi arvata, että moni uusia asia tulee aluksi jännittämään.
Marusjasta kasvaa aikuisena alle 15-kiloinen tyttö. Kotiuduttuaan siitä kuoriutuu varmasti ilopilleri, joka rakastaa puuhailla ja leikkiä oman ihmisensä kanssa. Marusja ei haluakaan pelkäksi sohvaperunaksi, vaan perheeseen, jossa jaksetaan aktiivisesti lenkkeillä ja keksiä koiralle mielekästä touhuttavaa.
Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.
Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.