Wanda
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2021
Tautitestattu: 12/2021
26.12.2021
Wanda muutti omaan kotiin.
23.12.2021
Wandalla on kotiehdokas eikä siitä oteta enempää hakemuksia vastaan.
17.12.2021
Pieni ketunpoikanen, Wanda, matkusti hoitopaikkaan pk-seudulle ja on valloittanut jo hoitoperheen sydämet.
Wandalle etsitään kotia rauhalliselta alueelta. Asumismuodoista käyvät muut paitsi kerrostalo, sillä tämä ketunpoikanen osaa urista ja ulista laajalla skaalalla. Kaupunki on myös tässä vaiheessa liian vilkas asuinalue Wandalle. Koirakaverista Wanda saisi tukea, mutta sitä voidaan harkita myös ainoaksi koiraksi.
Tällä hetkellä Wandalla on painoa n. 8 kg, se on aika pienikokoinen ja siro. Siitä ei mitään isoa keskikokoista kasva vaan se voi jäädä hyvinkin siroksi aikuisena, kenties alle 20 kiloiseksi.
Wanda tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.
Viipurin Koirat testasi Wandan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.
12.12.2021
Wanda sterilisoitiin.
11.12.2021
Lokakuun lopussa metsän siimeksestä löytyi sinne selvästi tarkoituksella hylätty pieni pentue. Ketunpoikia muistuttavat sosiaaliset ja suloiset pennut pääsivät turvaan Margaritan tarhalle.
Pennut löytyivät metsästä läheltä Kamennogorskia. Emosta ei ollut tietoakaan eivätkä pennut olleet sen näköisiä, että ne olisivat itsekseen elelleet metsässä. Ehei, lisäksi pentujen ulkonäkö viittaa siihen, että ne ovat pikemminkin kotikoiran jälkeläisiä kuin villikoiran pentuja. Siitä kertoo myös luottavainen suhtautuminen ihmisiin. Miksi pennut oli sitten hylättävä metsään eikä niille viitsitty etsiä koteja, ken tietää.
Wandaa ja sen siskoa Wildaa odottaa Suomessa hoitopaikat, minne ne toivottavasti pääsevät matkustamaan jo tässä kuussa. Kolmas sisarus löysi kodin Venäjältä.
Voi suloista pikku-Wandaa! Häntä vispaa kopin suulla kun tarhanpitäjä Margarita kumartuu ojentamaan käden nuuhkuteltavaksi. Rapsutukset ovat Wandan mieleen! Tarhalla käy myös vapaaehtoisia auttamassa ja Wanda ilostuu miespuolisestakin vieraasta, joka astelee pentuaitaukseen. Ihan pikkuisen tilanne ehkä kuitenkin jännittää Wandaa, mutta muiden pentujen vanavedessä sekin pomppii innoissaan vieraan ympärillä kovasti häntäänsä heiluttaen.
Wandan sisarukset ovat perineet vanhemmiltaan siniset silmät, mutta Wanda sai sen sijaan kauniin ruskeat nappisilmät. Wandan rotuperimästä saattaa löytyä huskya ja sen lisäksi pennut muistuttavat myös jonkin verran laikaa, joka on Venäjällä hyvin yleinen metsästyskoirarotu. Saattaa siis olla, että pennuista kasvaa melko riistaviettisiä koiria aikuisina.
Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.
Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.